menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Hoe lang gaat een boxspring mee?

Stel je bed samen

Voordat je een boxspring aanschaft vraag je je ongetwijfeld af: hoe lang gaat een boxspring mee? Je wilt natuurlijk jarenlang prettig slapen en uitgerust wakker worden. Daarom is het belangrijk bij de aankoop de juiste keuzes te maken en voor een duurzaam exemplaar te kiezen. Daarnaast kun je zelf ook heel wat doen om de levensduur van de boxspring te verlengen.

Levensduur boxspring


De levensduur van een boxspring is gemiddeld 25 jaar, zeker als de boxspring een degelijk metalen frame heeft en gemaakt is van kwalitatief goede materialen.

Net als bij een ‘klassiek’ bed zijn het matras en de matras topper eerder aan vervanging toe dan het onderstel. Een matras gaat gemiddeld 10 tot 15 jaar mee en een matras topper 5 tot 10 jaar. De exacte levensduur is uiteraard afhankelijk van een aantal factoren. In deze blog en in onze blogs ‘Matras boxspring vervangen’ en ‘Wanneer topper boxspring vervangen’ lees je hier meer over.

Onderhoud boxspring


Een boxspring gaat langer mee als je hem goed onderhoudt. Hoe je dit het beste doet, vertellen we je hieronder.

Luchten

We zijn gewend om ons bed ’s ochtends netjes op te maken, maar het is beter om dat niet (meteen) te doen. Sla het dekbed gewoon open en laat de warmte eruit en het vocht verdampen. Dit voorkomt vervelende luchtjes, bacteriën of schimmels in je matras en matras topper. Hierdoor gaat je boxspring langer mee. Een goede ventilatie draagt tevens bij aan een fijne nachtrust. Het is daarom ook belangrijk om je slaapkamer te ventileren door geregeld een raam open te zetten.

Keren en draaien

Als je het matras en de matras topper zo vaak mogelijk draait en keert, bijvoorbeeld telkens als je het bed verschoont, verleng je de levensduur ervan. Het matras en de matras topper worden op deze manier aan alle kanten evenveel belast, waardoor ze minder snel kuilvorming vertonen.

Schoon houden

Het is belangrijk om het hele slaapsysteem, dus zowel de boxspring, het matras als de matras topper, goed schoon te houden. Door grondig te stofzuigen en/of te dweilen onder de boxspring voorkom je dat er teveel stof in de boxspring trekt. Dit geldt ook voor het stofzuigen van het matras en de matras topper. Als je wekelijks het matras en de matras topper stofzuigt, geef je huisstofmijt minder kans om zich erin te nestelen. Vaak hebben stofzuigers hier een speciaal mondstuk voor, zodat je de stof niet beschadigt.

Daarnaast is het van belang om het beddengoed en de toppertijk goed te wassen. Voor de toppertijk is het verstandig om dit 1x per half jaar te doen. Voor het beddengoed is wekelijks wassen het advies, zodat bacteriën en schimmels geen kans krijgen. Als je bovenstaande tips ter harte neemt, zorg je ervoor dat je boxspring langer meegaat en jij jaar in jaar uit plezier hebt van je aankoop.

Terug naar nieuwsoverzicht