menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Matras boxspring vervangen

Stel je bed samen

Het matras van een boxspring vervangen kan groot verschil maken in het ligcomfort. Gemiddeld moet het matras van een boxspring na 10 tot 15 jaar vervangen worden. Dit is echter wel afhankelijk van een heel aantal factoren.

Wanneer matras van een boxspring vervangen?


De eerste factor om te bepalen hoe lang het matras van een boxspring meegaat, is het materiaal waarvan het gemaakt is. Polyether matrassen gaan minder lang mee dan koudschuim matrassen en dat komt omdat polyether matrassen over het algemeen sneller kuilvorming vertonen dan koudschuim matrassen. De tweede factor is de mate van schoonmaken en keren van het matras. Regelmatig schoonmaken en omdraaien van het matras (en eventueel de matras topper) draagt aanzienlijk bij aan het verlengen van de levensduur ervan. Als je naast het matras ook nog een matras topper hebt, gaat het matras ook langer mee. De matras topper beschermt namelijk het onderliggende matras, waardoor het matras minder snel slijt. Zonder matras topper zul je op een gegeven moment merken dat het matras niet meer de juiste ondersteuning biedt. Je kunt last krijgen van je rug of kuilen waarnemen in het matras. In dat geval wordt het wellicht tijd om je te verdiepen in het aanschaffen van een nieuw exemplaar.

Hoe pak je het aan?


Als je hebt besloten om voor een nieuw matras te gaan, raden wij je aan om eerst na te gaan welk comforttype bij jou past: gaat jouw voorkeur uit naar een hard matras of juist een zachte(re)? Om er achter te komen welk matras voor jou geschikt is, kun je het beste gaan proefliggen in een beddenspeciaalzaak. De verkopers kunnen je uitgebreid informeren en al jouw vragen beantwoorden, zodat je het matras kiest dat het beste bij jou past. Van tevoren kun jij je natuurlijk ook alvast oriënteren op internet. Op onze website vind je bijvoorbeeld diverse matrassen die aan al jouw wensen kunnen voldoen.

Keuzemogelijkheden


Matrassen zijn er in allerlei soorten en maten: van hard tot zacht of zelfs extra zacht, voor ieder wat wils. We hebben niet allemaal hetzelfde postuur en je zult dan ook niet op elk matras even goed slapen. Daarom is het van belang om je goed te laten inlichten en diverse matrassen te proberen, alvorens je tot kopen overgaat. Onze matrassencollectie bestaat uit zogenaamde ‘witte’, klassieke matrassen en gestoffeerde matrassen. Voor beide varianten zijn diverse comforttypes beschikbaar, zodat er altijd een matras is dat bij jou past.

Matras boxspring vervangen voor beter slaapcomfort


Onze matrassen zijn kwalitatief gezien allemaal gelijk. Het verschil zit hem dan ook in het aanpassingsvermogen en ligcomfort. Kies bewust voor (een combinatie van) specifieke materialen en stel op die manier het bed samen waarop jíj het meeste slaapcomfort ervaart. Als je eenmaal een nieuw matras hebt aangeschaft, zul je merken dat je weer goed slaapt en uitgerust wakker wordt en dat is natuurlijk het doel!

Ga gerust langs bij een van onze verkooppunten om je te laten informeren of neem alvast een kijkje op onze website.

Terug naar nieuwsoverzicht