menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Beste temperatuur slaapkamer

​18-9-2023

Volgens kenners is de beste temperatuur in de slaapkamer ongeveer 18 graden, in ieder geval zeker niet te hoog of te laag. Waarom is de temperatuur in de slaapkamer zo belangrijk en geldt dit advies voor iedereen? Wij zochten het voor je uit.

lees meer

Hoge boxspring kopen

​4-9-2023

Wanneer je op zoek bent naar een extra hoge boxspring kom je al snel uit bij een boxspring op maat. Hierdoor heb je namelijk veel meer opties voor wat betreft het ontwerp en dus ook in de hoogte van de boxspring. Een hoge boxspring heeft vele voordelen als het om comfort gaat. Daarnaast heeft het ook een extra luxe uitstraling.

lees meer

Een elektrische boxspring kopen

​21-8-2023

Een elektrische boxspring heeft vele voordelen betreft comfort ten opzichte van een standaard boxspring. Uiteraard hangt er vaak ook een prijskaartje aan de keuze voor een elektrisch verstelbaar bed, waardoor het extra belangrijk is om te bepalen hoe jij de juiste boxspring kiest, passend bij jouw wensen.

lees meer

Luxe boxspring

​7-8-2023

Een luxe boxspring zorgt voor een optimaal slaapcomfort en is een ware blikvanger in de slaapkamer. Ben je op zoek naar een nieuw bed en overweeg je ook zo’n luxe boxspring? Met deze blog helpen we je in jouw zoektocht.

lees meer

Slaapkamer planten

​24-7-2023

Wil je jouw slaapkamer inrichten en zoek je leuke accessoires? Denk dan eens aan slaapkamer planten! Ze zijn niet alleen mooi als decoratie, maar hebben ook invloed op jouw nachtrust. In deze blog vertellen we je hoe dit zit en geven we je voorbeelden van geschikte planten om jouw slaapkamer mee te verfraaien.

lees meer

Slapen met ventilator

​10-7-2023

Vooral in deze tijd van het jaar is slapen met een ventilator een verademing! Wanneer je last hebt van de warmte in je slaapkamer, probeer je jezelf vaak op allerlei manieren koel te houden. Een ventilator behoort tot de vele mogelijkheden om dit te bewerkstelligen. Waar kun je deze verkoelende ‘vent’ het beste neerzetten en welke soort is het meest geschikt voor de slaapkamer? Lees snel verder als je hier benieuwd naar bent of op een andere manier jouw slaapkamer koel wilt houden.

lees meer

Hoogte boxspring

​26-6-2023

De hoogte van een boxspring is ongeveer 55 tot 60 centimeter. Dit in tegenstelling tot een ‘gewoon’ bed, dat vaak een stuk lager is met een hoogte van circa 42 cm. Waar dit hoogteverschil door wordt bepaald en waarom de (hoge) boxspring zo geliefd is, lees je in deze blog.

lees meer

Hoe lang gaat een dekbed mee?

​12-6-2023

Hoe lang gaat een dekbed mee? Deze vraag wordt vaak gegoogled of gesteld in de beddenspeciaalzaak. Helaas is op deze vraag geen eenduidig antwoord te geven. Hoe lang een dekbed meegaat is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. In deze blog zie je de meest voorkomende de revue passeren.

lees meer

Zacht matras

​30-5-2023

Slapen op een zacht matras klinkt aantrekkelijk, maar toch is dit niet voor iedereen even prettig. De ene persoon vindt het heerlijk om weg te zakken in het matras, terwijl iemand anders juist de voorkeur heeft voor een hard(er) matras . Of een zacht matras wel of niet geschikt is heeft niet alleen met persoonlijke voorkeur te maken, maar ook met een aantal andere factoren. Wil je weten welk matras goed bij jou past? Lees dan rustig verder.

lees meer

Vermoeid wakker worden

​15-5-2023

Vermoeid wakker worden is meestal het gevolg van een slaaptekort. Je hebt het ‘s nachts bijvoorbeeld te warm, ligt op een versleten matras of naast een snurkende partner. Je nachtrust kan dan enorm verstoord worden, waardoor je in de ochtend niet uitgerust wakker wordt. Om de exacte oorzaken van deze ochtendvermoeidheid te achterhalen, is het belangrijk om eerst te kijken naar de factoren die er voor zorgen dat je te weinig slaapt.

lees meer

Boxspring fluweel

​1-5-2023

Een boxspring van fluweel is enorm populair. Niet in de laatste plaats omdat fluweel een elegante, glanzende stof is die warmte en luxe uitstraalt. Een boxspring in een dergelijke stof is dan ook vrijwel onmisbaar in een chique slaapkamer. Ben jij ook fan van fluweelachtige stoffen en wil je jouw slaapkamer een upgrade geven? Begin dan met de blikvanger in de slaapkamer: de boxspring.

lees meer

Waarom woel je in bed?

​17-4-2023

De een doet het zelden en de ander doet het de hele nacht: woelen in bed. Dit kan erg vervelend zijn voor jezelf, maar zeker ook voor je partner. Het kan de nachtrust namelijk aanzienlijk verstoren. De grote vraag is: waarom woel je in bed en hoe stop je deze nachtrust-verstorende activiteit? Wij zochten het voor je uit.

lees meer

Levensduur matras

​27-3-2023

De levensduur van een goed matras is gemiddeld 10 tot 15 jaar. Waar wordt deze levensduur van een matras door bepaald en is het mogelijk om deze te verlengen? Wij vertellen het je graag!

lees meer

Nekpijn na het slapen

​13-3-2023

Helaas kampen veel mensen met nekpijn na het slapen. Het is een vervelende klacht die diverse oorzaken kan hebben zoals een verkeerde slaaphouding of een ongeschikt hoofdkussen. In deze blog gaan we kijken naar die oorzaken en de mogelijke oplossingen. Lees je mee?

lees meer

Duurzame slaapkamer

​27-2-2023

Een duurzame slaapkamer is een goede keuze! Steeds meer mensen willen hun huis verduurzamen, maar denken niet meteen aan de slaapkamer. Toch is het prima mogelijk om deze ruimte duurzaam te maken. Hoe je dit kunt aanpakken en waar je op moet letten, vertellen we je in deze blog.

lees meer

Boxspring in Scandinavische stijl

​13-2-2023

Een boxspring in Scandinavische stijl is een echte blikvanger in de slaapkamer. De lichte, harmonieuze stijl spreekt al jaren heel veel mensen aan. Niet in de laatste plaats om de rustige uitstraling. Wil jij deze stijl in jouw slaapkamer? Wij geven je diverse kleur- en stylingtips om eenvoudig een Scandinavische sfeer te creëren.

lees meer

Slaaphouding en karakter

​30-1-2023

Wist je dat jouw slaaphouding iets kan zeggen over je karakter? Je hebt ongetwijfeld een favoriete houding wanneer je gaat slapen: op je zij, je buik of juist lekker languit op je rug. Je slaaphouding kan volgens slaapexpert Chris Idzikowski veel vertellen over hoe je bent. Ben je benieuwd naar het verband tussen jouw slaappositie en je persoonlijkheid? Lees dan snel verder!

lees meer

Boxspring opmaken

​16-1-2023

Een boxspring opmaken lijkt misschien lastig vanwege de diverse lagen waaruit hij bestaat, maar het tegendeel is waar. Door de fijne hoogte van de boxspring hoef je niet zo ver voorover te buigen dan bij een gewoon bed, waardoor het opmaken gemakkelijker gaat. De maníer van opmaken is alleen anders dan bij een gewoon ledikant en daarom geven wij je graag een aantal handige tips.

lees meer

Slaapkamertrends 2023

​2-1-2023

Een nieuw jaar met nieuwe slaapkamertrends is aangebroken. Wil je jouw slaapkamer een metamorfose geven en de nieuwste trends toepassen? Lees dan snel verder!

lees meer

Kerst in de slaapkamer

​12-12-2022

De feestdagen staan weer voor de deur dus de kerstversiering kan van zolder worden gehaald. Ben jij iemand die alleen de huiskamer versiert of krijgt heel jouw huis een kerst make-over? In het laatste geval kan de slaapkamer natuurlijk niet achterblijven. Wij geven je leuke tips om van jouw slaapruimte een waar kerstparadijs te maken.

lees meer

Slaapkamerverlichting en nachtrust

​28-11-2022

Hoe belangrijk is slaapkamerverlichting en welke invloed heeft deze op jouw nachtrust? Om daar achter te komen, laten we eerst het licht schijnen over de functies van de verschillende lampen in de slaapkamer.

lees meer

Waar bed plaatsen in slaapkamer?

​14-11-2022

Waar kun je het beste je bed plaatsen in de slaapkamer voor een betere nachtrust? Deze vraag heb je jezelf misschien wel eens gesteld, vooral als je een slechte slaper bent en al van alles hebt geprobeerd om je nachtrust te verbeteren. In deze blog leggen we uit waarom de plek van je bed belangrijker kan zijn dan je in eerste instantie zou denken.

lees meer

Waarom slaapwandel je?

​31-10-2022

Waarom ga je midden in de nacht uit bed om door het huis te lopen, meubels te verplaatsen of de was op te vouwen? Met andere woorden: waarom slaapwandel je? In deze blog gaan we dieper in op het bijzondere fenomeen slaapwandelen.

lees meer

Invloed wintertijd op nachtrust

​17-10-2022

Eind deze maand is het weer zover, de klok gaat een uur terug en daarmee gaat de wintertijd in. Het eerste waar we dan aan denken is het extra uurtje slaap. Heel fijn natuurlijk, maar de tijdsverandering kan ook invloed hebben op je nachtrust. Hoe dit zit, leggen we haarfijn uit.

lees meer

Last van snurken?

3-10-2022

Als je snurkt gaat dat misschien niet meteen ten koste van je eigen nachtrust, maar vaak wel van die van je partner. Gelukkig zijn er tal van manieren om dit probleem aan te pakken. Om te weten wat je tegen snurken kunt doen, is het van belang om er eerst achter te komen waar dat nachtrust-verstorende geluid vandaan komt.

lees meer

Boxspring samenstellen

​19-9-202

Wil je zelf jouw boxspring samenstellen? Dat is mogelijk met onze handige online configurator. Het is een prettig vertrekpunt in de zoektocht naar jouw ideale bed!

lees meer

Diepe slaap verbeteren

​9-8-2022

Ben jij vaak nog vermoeid als je ’s ochtends wakker wordt? Grote kans dat je niet genoeg diepe slaapfases hebt gehad gedurende de nacht. Tijd om die diepe slaap te verbeteren! Voordat we hier bruikbare tips voor geven, zoomen we graag eerst in op het begrip ‘diepe slaap’.

lees meer

Goed slapen op vakantie

25-7-2022

Wil je op vakantie net zo goed slapen als thuis? Lees dan snel verder!

lees meer

Slaapkamer trends zomer 2022

​12-7-2022

Ben jij toe aan een nieuwe slaapkamer met frisse kleuren? In deze blog bespreken we de slaapkamertrends van nu en helpen we jou om je slaapkamer een zomerse metamorfose te geven.

lees meer

Hoofdbord bed maken

​27-6-2022

Zelf een hoofdbord voor je bed maken is heel goed mogelijk, maar je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare variant kopen of er eentje helemaal op maat laten maken via een beddenspeciaalzaak. Ben jij iemand die zelf aan de slag gaat of besteed je het liever uit? In deze blog bespreken we diverse opties om jouw keuze te vergemakkelijken.

lees meer

Boxspring reinigen

​13-6-2022

Je boxspring reinigen verlengt niet alleen de levensduur ervan, het is ook erg belangrijk voor je gezondheid. Door de boxspring goed te onderhouden, voorkom je namelijk dat je ziek wordt van allerlei bacteriën of schimmels. Hoe je het beste je boxspring en bijbehorende onderdelen onderhoudt, vertellen we je graag in deze blog.

lees meer

Ontspanningsoefeningen voor het slapen

​30-5-2022

Ontspanningsoefeningen voor het slapen helpen je om sneller in slaap te vallen en de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Ben jij een slechte slaper en snak je naar een betere nachtrust? Wij hebben een paar fijne tips om je slaapprobleem aan te pakken.

lees meer

Henk van de Laarschot - gewoon doen

16-5-2022

Gewoon dóén’: steeds nieuwe uitdagingen aangaan en elke keer in het diepe springen. Zo typeert Henk van de Laarschot, mede-oprichter van Hml Bedding, zijn werkend leven. Nu Henk alweer 11 jaar met pensioen is, is het tijd om de balans op te maken: waar komt hij vandaan, waarom is hij Hml Bedding gestart, wat doet hij zoal nu hij met pensioen is en hoe gaat het nu met hem?

lees meer

Hoe boxspring verhuizen?

​2-5-2022

Als je gaat verhuizen koop je wellicht een nieuwe boxspring, maar je kunt natuurlijk ook je huidige boxspring meenemen als die nog niet aan vervanging toe is. Hoe kun je het beste de boxspring en toebehoren verhuizen en waar moet je op letten? Wij geven antwoord op deze veelgestelde vragen.

lees meer

Wat kost een goed matras?

19-4-2022

Op de vraag ‘Wat kost een goed matras?’ is geen eenduidig antwoord te geven. Er zijn immers veel kwalitatief goede matrassen in diverse prijsklassen. Over het algemeen geldt: hoe meer comfort het matras biedt, hoe hoger de prijs. Dat wil echter niet zeggen dat een ‘goedkoop’ matras jou niet het gewenste comfort kan bieden. Belangrijk is dat je het matras kiest dat het beste bij jou past. Om je op weg te helpen, bespreken we hieronder diverse matrassoorten en geven we antwoord op de vraag waar je op moet letten bij de aanschaf van een matras.

lees meer

Hoeveel slaap heb je eigenlijk nodig?

4-4-2022

Hoeveel slaap heb je nodig om overdag goed te kunnen functioneren? Een vraag die door iedereen anders zal worden beantwoord. De benodigde hoeveelheid slaap is namelijk erg persoonlijk en afhankelijk van allerlei factoren die we in deze blog bespreken.

lees meer

Matras kopen: proefliggen of proefslapen?

​22-3-2022

Wanneer je een matras koopt, wil je natuurlijk voor het matras gaan dat het beste bij jou past en waar je meteen goed op slaapt. Proefliggen of proefslapen is dan uitermate belangrijk, maar welke van deze opties heeft onze voorkeur? Je leest het in deze blog.

lees meer

Boxspring met voetbord

​7-3-2022

Een boxspring met voetbord heeft naast een luxueuze uitstraling ook veel andere voordelen. Wij zetten ze voor je op een rij.

lees meer

Tips om sneller in slaap te vallen

​21-2-2022

Gemiddeld duurt het 10 tot 20 minuten om in slaap te vallen, maar dit geldt helaas niet voor iedereen. Wij hebben daarom een aantal fijne tips om sneller in slaap te vallen voor je op een rij gezet.

lees meer

Minimalistische slaapkamer

7-2-2022

Een minimalistische slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust. Minimalisme kun je omschrijven als de kunst van de eenvoud en eenvoud zorgt voor rust. Wil jij ook een minimalistische slaapkamer en heb je tips nodig om deze te creëren? Lees dan snel verder!

lees meer

Populaire slaapkamer kleuren

​24-1-2022

Zijn populaire slaapkamer kleuren per definitie ook bevorderend voor jouw nachtrust? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, hebben we uitgezocht welke invloed de diverse kleuren hebben en hoe je ze het beste kunt toepassen in de slaapkamer.

lees meer

Boxspring met groot hoofdbord

10-1-2022

Een boxspring met een groot hoofdbord geeft jouw slaapkamer een extra dimensie. Een hoofdbord straalt niet alleen luxe uit, maar heeft ook veel andere, handige functies.

lees meer

Anti allergeen matras

​27-12-2021

Is een anti allergeen matras de beste oplossing bij allergieën? Deze vraag wordt vaak gesteld door mensen met een (huisstofmijt)allergie. Wij zochten het voor je uit.

lees meer

Huisstofmijt bed

​13-12-2021

Huisstofmijt in bed wil je liever niet, maar helaas ontkom je er niet aan. Deze kleine, miljoenen beestjes vind je namelijk overal in huis dus ook in de slaapkamer en dan met name in je bed of boxspring. Wat kun je er tegen doen? Wij geven je een aantal handige tips.

lees meer

Slaapkamer accessoires

​6-12-2021

Slaapkamer accessoires kunnen niet ontbreken in een stijlvolle slaapkamer. Ze zorgen voor sfeer en maken de slaapkamer inrichting helemaal af. Wil je weten met welke slaapkamer accessoires je jouw slaapkamer kunt opvrolijken? Lees dan snel verder!

lees meer

Hoe kies je een winterdekbed?

​22-11-2021

Hoe kies je een winterdekbed? Dit vragen veel mensen zich af nu het buiten weer kouder wordt. Welke materialen zijn geschikt voor de winter en waar moet je rekening mee houden bij een winterdekbed voor op je boxspring? Wij vertellen het je graag.

lees meer

Meest gekochte boxspring

​8-11-2021

Een van de meest gekochte boxsprings van Hml Bedding is de elektrisch verstelbare variant met hoofdbord Lento. Een boxspring met dit hoofdbord is tijdloos en blijft enorm populair. Daarom zetten we deze boxspringcombinatie graag in het zonnetje!

lees meer

Luxe slaapkamer ideeën

​25-10-2021

Ben je op zoek naar luxe slaapkamer ideeën? Met onderstaande suggesties tover je jouw slaapkamer om tot een chique rustruimte.

lees meer

Koude voeten in bed

11-10-2021

Koude voeten in bed is een bekend verschijnsel. Zeker wanneer het buiten kouder en natter wordt, hebben veel mensen te kampen met dit probleem. Hoe komt het dat je koude voeten in bed hebt en wat kun je er aan doen? We laten verschillende oorzaken de revue passeren en geven je handige tips, zodat koude voeten jouw nachtrust niet langer verstoren.

lees meer

Slaapkamer trends najaar 2021

​27-9-2021

De slaapkamer trends voor het najaar 2021 zijn gebaseerd op warmte en duurzaamheid. Twee begrippen die je dit najaar vaak tegenkomt als je op zoek bent naar populaire slaapkamerthema’s. Een goede reden om de slaapkamer trends voor het najaar eens goed uit te lichten.

lees meer

Slaapkamer inrichting landelijk

​21-9-2021

Een slaapkamer inrichting met een landelijke sfeer is nog steeds erg populair. Dit komt doordat een landelijke inrichting rust uitstraalt en dat is meer dan welkom in de slaapkamer. Hier wil je tenslotte lekker slapen en tot rust komen, zodat je energiek aan de volgende dag kunt beginnen. Wil jij ook een landelijke slaapkamer inrichting? Stop dan niet met lezen en doe inspiratie op met onze leuke en handige tips.

lees meer

Grote slaapkamer

​23-8-2021

Heb jij een grote slaapkamer en vind je het lastig om deze goed in te richten? Lees dan snel verder!

lees meer

Rustgevende slaapkamer

​16-8-2021

Een rustgevende slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust. Wil jij ook een rustgevende slaapkamer creëren, maar weet je niet waar te beginnen? Wij geven handige tips om je op weg te helpen.

lees meer

Slaapproblemen tips

​9-8-2021

Veel mensen kampen met slaapproblemen welke kunnen leiden tot vervelende klachten. Heb jij ook slaapproblemen en ben je op zoek naar tips voor een betere nachtrust? Lees dan snel verder!

lees meer

Ideale zomerdekbed

2-8-2021

Het ideale zomerdekbed is gemaakt van katoen, bamboe, dons of zijde. Deze materialen hebben elk hun specifieke eigenschappen die ervoor zorgen dat jij ook in de zomer lekker slaapt. We laten ze stuk voor stuk in deze blog voorbij komen.

lees meer

Slaapkamer koel houden

26-7-2021

De slaapkamer koel houden in de zomer is een hele uitdaging. Na een paar warme dagen blijft de hitte in huis hangen en dus ook in de slaapkamer. Aangezien een warme slaapkamer niet bevorderlijk is voor de nachtrust, is het heel belangrijk om deze ruimte koel te houden. Hoe? Wij helpen je op weg met een aantal handige tips.

lees meer

Kingsize boxspring

19-7-2021

Ruimer slapen in een kingsize boxspring, wie wil dat niet? Dit formaat boxspring heeft namelijk vele voordelen. Lees snel verder als je ook wilt slapen en wakker worden als een koning.

lees meer

Hoofdkussen buikslaper

12-7-2021

Het hoofdkussen voor een buikslaper is super belangrijk. Als buikslaper heb jij namelijk de minst goede slaaphouding gekozen. Er zijn dan ook niet heel veel mensen die graag op hun buik slapen. Waarom deze slaaphouding niet ideaal is en wat een geschikt hoofdkussen is als je toch deze houding prefereert, beantwoorden we in deze blog.

lees meer

Senioren bedden

5-7-2021

‘Senioren bedden’ is een term die je veel voorbij ziet komen als je eenmaal op zoek gaat naar een slaapkamer of slaapsysteem. Er is echter veel verwarring rondom deze omschrijving. Hoe dat zit, leggen we graag uit.

lees meer

Hoe verloopt onze slaap?

28-6-2021

Onze slaap verloopt niet ‘lineair’: periodes van diepe slaap wisselen af met periodes van lichte slaap en gedurende de nacht kun je (bewust of onbewust) zelfs één of meerdere keren wakker worden.

lees meer

Hml Bedding levert goede nachtrust

​21-6-2021

“Niets is persoonlijker dan een bed. Iedereen die tijdens een weekendje weg, een vakantie of een zakenreis weleens in een ander bed geslapen heeft weet dat. Ineens realiseer je je dat jouw matras thuis lekkerder ligt, of misschien juist aan vervanging toe is. Het is de persoonlijke ervaring die je daar bewust van maakt.”

lees meer

Inrichten kleine slaapkamer

​14-6-2021

Het inrichten van een kleine slaapkamer kan behoorlijk lastig zijn. Waar zet je de boxspring of het klassieke bed en de andere meubels neer? Waar berg je alle spullen op? De kunst is om de slaapkamer groter te laten lijken en de ruimte optimaal te benutten. Hoe je dit doet lees je in deze blog.

lees meer

De namen van onze boxsprings

7-6-2021

Wil je weten waar de namen van onze boxsprings vandaan komen? We kunnen alvast verklappen dat er muziek in zit. Maakt dit je nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

lees meer

Pastelkleuren slaapkamer

​31-5-2021

Pastelkleuren in de slaapkamer zijn enorm populair. Ze werken niet alleen rustgevend, maar ze zijn ook tijdloos en gemakkelijk met elkaar te combineren. Zowel in de accessoires en meubels, als in de verf op de muur kun je de pastelkleuren in de slaapkamer terug laten komen. Laat je inspireren door de genoemde voorbeelden en tips!

lees meer

Onrustige benen in bed

25-5-2021

Onrustige benen in bed, je hebt er vast wel eens van gehoord. Dit verschijnsel wordt vaak omschreven als het ‘Restless Legs Syndroom’, afgekort RLS. Onrustige benen in bed zorgen ervoor dat je nachtrust wordt verstoord, wat erg vervelend is. Volgens het NVN (Nierpatiënten Vereniging) heeft 1 op de 20 mensen hier last van. Een goede reden om dit probleem eens te beschrijven! Wat is de oorzaak en hoe kun je het voorkomen of behandelen?

lees meer

Beste hoofdkussen zijslaper

​17-5-2021

Wat is het beste hoofdkussen voor een zijslaper? Dit vraag jij je ongetwijfeld af als je als zijslaper op zoek gaat naar een nieuw hoofdkussen. Niet alleen een goed matras is belangrijk voor een fijne nachtrust, ook een goed hoofdkussen draagt hieraan bij. Wij vertellen je waar je als zijslaper op moet letten bij het kopen van het beste hoofdkussen.

lees meer

Slaapkamer inrichten

10-5-2021

Je slaapkamer inrichten is zeker iets om even aandacht aan te besteden. Gemiddeld brengen we een derde van ons leven in bed door. Het is dan ook niet gek dat de slaapkamer een veel gebruikte, misschien wel de meest gebruikte ruimte in huis is. Het is daarom erg belangrijk dat je aandacht besteedt aan het inrichten van jouw slaapkamer, ook al heb je meestal je ogen dicht als je hier vertoeft. Waar begin je en waar moet je op letten bij het inrichten van de slaapkamer? Hier volgen een aantal handige tips!

lees meer

Hoe lang gaat een boxspring mee?

​3-5-2021

Voordat je een boxspring aanschaft vraag je je ongetwijfeld af: hoe lang gaat een boxspring mee? Je wilt natuurlijk jarenlang prettig slapen en uitgerust wakker worden. Daarom is het belangrijk bij de aankoop de juiste keuzes te maken en voor een duurzaam exemplaar te kiezen. Daarnaast kun je zelf ook heel wat doen om de levensduur van de boxspring te verlengen.

lees meer

Voordelen boxspring

​26-4-2021

Mensen die een nieuw bed aanschaffen kiezen vaak voor een boxspring. Waarom is dit bed zo populair? Om hierachter te komen, hebben we de voordelen van een boxspring voor je op een rijtje gezet.

lees meer

Boxspring 220 lang

19-4-2021

Wist je dat wij Nederlanders tot de langste mensen ter wereld behoren? Nederlandse vrouwen zijn gemiddeld 1.69 meter lang en de Nederlandse man tikt gemiddeld 1.83 meter aan. Behoor jij ook tot de groep van lange(re) mensen en heb je behoefte aan een goede nachtrust? Dan is een extra lang bed geen overbodige luxe. Bijvoorbeeld een boxspring van 220 cm lang wordt veel gekozen door mensen die wat langer zijn. Lees snel verder voor meer handige tips bij het zoeken naar een boxspring voor lange mensen.

lees meer

Welk matras past bij mij?

13-4-2021

Bij het aanschaffen van een matras is het goed om jezelf af te vragen: welk matras past bij mij? Er zijn veel keuzes en mogelijkheden en iedereen heeft een andere voorkeur. Waar je op moet letten bij het kopen van een matras vertellen we in deze blog.

lees meer

Verschil koudschuim en traagschuim

29-3-2021

De keuze tussen traagschuim en koudschuim lijkt soms best lastig. Om een goede keuze te kunnen maken, is het belangrijk de verschillen tussen beide materialen te kennen. Er zijn veel matrassen op de markt van koudschuim, traagschuim of een combinatie van deze twee. Jaren geleden was het verschil redelijk gemakkelijk te duiden. Koudschuim was stevig en traagschuim vormde zich geheel naar het lichaam, waardoor er een slaapsysteem zonder drukpunten ontstond. Tegenwoordig is er wel degelijk een nuance nodig op deze visie, aangezien er veel koudschuim varianten zijn gekomen die vele malen soepeler zijn dan de eerste originele versie.

lees meer

Zweten tijdens slapen

22-3-2021

Iedereen herkent het wel: zweten tijdens het slapen. Een vervelend probleem dat je het liefst wilt oplossen. Hoe komt het dat je zweet tijdens het slapen en nog belangrijker, hoe los je dit probleem op? We vertellen het in deze blog.

lees meer

Kinder boxspring

15-3-2021

Een kinder boxspring is ideaal voor kinderen die graag slapen, spelen, lezen en chillen op dezelfde plek. Waaróm een boxspring uitermate geschikt is als multifunctioneel meubel voor in de kinderslaapkamer lees je in deze blog.

lees meer

Romantische slaapkamer

8-3-2021

Een romantische slaapkamer is in een handomdraai te creëren. Met een mooie boxspring als eyecatcher is het begin al snel gemaakt. Wil je ook een romantische slaapkamer? In deze blog geven we je handige kleur- en stylingtips om je slaapkamer om te toveren tot een romantische ruimte.

lees meer

Welk matras op boxspring?

​1-3-2021

Welk matras je op een boxspring plaatst, bepaal je helemaal zelf. Alle soorten matrassen zijn in principe geschikt voor een boxspring, hoewel de combinatie van een boxspring met een pocketvering matras het meest voorkomt. De matraskeuze is reuze en elk matras heeft zijn eigen kenmerken, maar hoe kom je er nu achter welk matras het meest geschikt is voor jou? Je leest het in deze blog.

lees meer

Boxspring matrassen bij elkaar houden

22-2-2021

Je boxspring matrassen bij elkaar houden kan op allerlei manieren. In deze blog laten we de meest gebruikelijke en handige manieren de revue passeren.

lees meer

Boxspring slaapcomfort

15-2-2021

‘Een boxspring zorgt voor een optimaal slaapcomfort’. Dit is een vaak gehoorde uitspraak, maar hoe zit dit precies en is het echt zo dat je op een boxspring beter slaapt? We leggen het je haarfijn uit.

lees meer

Rugpijn matras topper

8-2-2021

Rugpijn door je matras topper, dat is iets waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Toch kan het voorkomen dat je last van je rug hebt als je ’s ochtends wakker wordt. Maar ligt dat altijd aan je matras topper of zijn er ook andere dingen die je kunt doen? Waardoor komt het dat jij rugklachten hebt en nog belangrijker, hoe is het op te lossen? Dat zijn vragen waar we in deze blog antwoord op geven.

lees meer

Wanneer topper boxspring vervangen?

1-2-2021

Wanneer moet je de topper van je boxspring vervangen? Over het algemeen dien je de topper van je boxspring na 5 tot 10 jaar te vervangen. Dit is echter wel afhankelijk van een heel aantal factoren, die we je in deze blog verder uitleggen.

lees meer

Deelbare boxspring

25-1-2021

Van een deelbare boxspring wordt gesproken als je bij een tweepersoons boxspring de linker- en rechterkant in zijn geheel (of gedeeltelijk) uit elkaar kunt draaien.

lees meer

Matras boxspring vervangen

18-1-2021

Het matras van een boxspring vervangen kan groot verschil maken in het ligcomfort. Gemiddeld moet het matras van een boxspring na 10 tot 15 jaar vervangen worden. Dit is echter wel afhankelijk van een heel aantal factoren.

lees meer

Bed op maat

11-1-2021

Een bed op maat dat perfect voldoet aan jouw wensen? Daar kunnen wij bij Hml Bedding voor zorgen! Niets is zo persoonlijk als je bed en daarom bieden wij je de keuze om écht je eigen boxspring samen te stellen.

lees meer

Eric van onze stofleverancier Textaafoam over Woven Bottles

4-1-2021

In gesprek over Woven Bottles: hoge kwaliteit meubelstoffen gemaakt van plastic flessen. Wat kunnen we verwachten in de toekomst en wat zijn de ontwikkelingen in de branche?

lees meer

Boxspring voor zware mensen

4-1-2021

Is een boxspring voor zware mensen geschikt? Op deze vraag geven we graag antwoord.

lees meer

Matras als beste getest ook geschikt voor mij?

21-12-2020

Is een matras dat als beste getest wordt ook per definitie geschikt voor mij? Al jarenlang rijst deze vraag bij heel veel mensen die op zoek zijn naar een nieuw matras of boxspring.

lees meer

Goede boxspring, waar let je op?

14-12-2020

Een goede boxspring kopen, waar let je nu op? Je leest het vaak: een goede nachtrust is uitermate belangrijk voor jouw functioneren gedurende de dag. Maar waar wordt een goede nachtrust door bepaald?

lees meer

Een hotel boxspring in huis

07-12-2020

Heb je altijd al een eigen hotel boxspring in huis willen hebben? Lees het onderstaande dan goed door en laat je inspireren.

lees meer

Stefan van De Slaapmaker in Huizen over Hml Bedding

30-11-2020

In gesprek met een van onze dealers. Stefan van De Slaapmaker in Huizen vertelt over de samenwerking met Hml Bedding.

lees meer

Nieuw bed kopen

23-11-2020

Een nieuw bed kopen, dat is niet iets wat je dagelijks doet. Daarom is het belangrijk van tevoren op een rijtje te hebben waar jouw nieuwe bed aan moet voldoen. Wist je dat we gemiddeld een derde van ons leven slapend doorbrengen? Een goed bed is daarom van essentieel belang. Je wilt waarschijnlijk een bed dat niet alleen qua uiterlijk voldoet aan jouw wensen, maar het bed moet ook praktisch zijn in gebruik.

lees meer

Boxspring met opbergruimte kopen

16-11-2020

Er zijn momenteel veel bedden op de markt die worden aangeboden als boxspring met opbergruimte. Deze bedden lijken ogenschijnlijk op de traditionele boxsprings, met onderbedden, gestoffeerde matrassen, topper en hoofdbord. Echter, daar zit direct het addertje onder het gras. Het bed lijkt op een boxspring maar het is dat niet. In feite is een boxspring met opbergruimte een gestoffeerde bedbak met een bodem aan de onderzijde van de bedzijden. Zowel de bedzijden, als het matras en het hoofdbord zijn in dezelfde meubelstof gestoffeerd. Hierdoor heeft het absoluut het voorkomen van een boxspring, maar mist het wel degelijk een belangrijk item. Namelijk een ondersteunend verenpakket in de bodem.

lees meer

Hml Bedding in Netwerk Brabant

09-11-2020

Ondernemen, verbinden en samen gas geven.

Als nieuw lid van de netwerkvereniging Netwerk Brabant is Mark van de Laarschot (eigenaar van Hml Bedding) gevraagd voor een interview over zijn bedrijf. Dit interview verscheen in de 3e editie van 2020 in het vakblad. In het interview duidt Mark wat hij bedoelt met Ambacht & Maatwerk, komt de werkwijze van Hml Bedding aan bod, praten ze over het zicht op de toekomst binnen de branche, en over het ondernemen in het algemeen.

lees meer

Verstelbare boxspring

27-10-2020

Een verstelbare boxspring is het summum van luxe en comfort. Naast het uitmuntend slaapcomfort voorziet een verstelbare boxspring ook in de mogelijkheid om zich uitermate goed aan te passen aan de behoeften van zijn gebruiker: ontbijt op bed, even lezen, tv kijken of simpelweg de voeten en benen even heerlijk ontspannen door het voeteneinde wat omhoog te doen.

Vele bewegingen zijn overigens geen enkel probleem: de technisch hoogstaande scharnieren zijn speciaal ontwikkeld om jarenlang probleemloos en geruisloos het bed te kunnen verstellen.

lees meer

Hip, zomers en luxe: onze nieuwe stijl ‘tropisch & goud’

10-2-2020

Een hotelsfeer met een Caribisch gevoel, wie wil dat nu niet?

lees meer

Hml Bedding-winactie met Miljuschka

19-11-2019

Begin november heeft Miljuschka op haar Instagram-kanaal een korte timelapse-video geplaatst waarin ze haar droomslaapkamer van Hml Bedding presenteert.

lees meer

Fotoshoot ‘werelds & industrieel’

19-11-2019

Aangezien goed beeldmateriaal alles is tegenwoordig, hebben we ervoor gekozen om aan het einde van dit jaar nog een stijl vast te leggen, een richting die we nog niet hadden.

lees meer

Landelijke aandacht door samenwerking Miljuschka

29-10-2019

“De zoektocht naar een bed is iets heel persoonlijks, het recept moet geheel in balans zijn tussen boxspring, matras en topper. Gelukkig hebben ze bij Hml Bedding genoeg ingrediënten om tot een fantastisch gerecht te komen. Met een prachtig plaatje en heerlijk slaapgenot tot resultaat.”

lees meer

Fotoshoot ‘naturel & minimalisme’

24-9-2019

Voor iedereen die houdt van rust, strak, trendy en natureltinten, hebben we de nieuwe stijl ‘naturel & minimalisme’ vast laten leggen.

lees meer

Boxspring-pootjes: de opties en mogelijkheden

21-01-2019

Ze lijken misschien onbeduidend: de pootjes onder onze boxsprings. Maar volgens ons zit kwaliteit vaak in details.

lees meer

Nieuw jaar, vernieuwde website!

17-01-2019

De afgelopen weken zijn we bezig geweest met het vernieuwen van onze website. Deze oogt nu frisser en nog meer van deze tijd.

lees meer