menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Maatwerk bed

Ambacht & maatwerk: dat is niet alleen een mooie slogan, het zegt ook iets over ons productieproces. Een proces waarin wij altijd zoeken naar een goede combinatie van handwerk, ambacht en de meest recente technische mogelijkheden. Hieronder willen wij jou graag meenemen in dat proces, waar wij al vele jaren met veel mensen met plezier en trots aan werken.

De basis: hout

Als basis voor onze boxsprings en hoofdborden gebruiken we een mdf-persing van A-kwaliteit. Deze persing heeft een hoge densiteit (celdichtheid), waardoor de platen niet alleen zeer sterk, maar ook zo licht mogelijk zijn.

Voor de bodemplaten worden deze voorzien van ventilatiegaten, waardoor er een optimale luchtcirculatie mogelijk blijft na het stofferen.

Aan de onderzijde monteren we massief houten plinten.

Hierdoor komt later het frame niet in het zicht. De bevestigingspunten waaraan het frame gemonteerd wordt, worden door ons altijd handmatig geborgd. Dit zorgt ervoor dat ze niet los kunnen trillen met transport, maar ook dat het bed na een eventuele verhuizing altijd weer goed te monteren blijft. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het helaas niet. Bij Hml Bedding besteden we daarom net wat meer aandacht aan het bed, zodat het zonder problemen meerdere malen gemonteerd kan worden.

Na de montage wordt de bodemplaat handmatig nagelopen om scherpe hoekjes en oneffenheden weg te werken, zodat deze later in het proces niet zichtbaar kunnen worden of zelfs slijtage aan de binnenzijde van de stof kunnen veroorzaken.

Vervolgens worden de scharnieren gemonteerd die er bij elektrisch verstelbare bedden voor zorgen dat het hoofd- en voeteneinde in de gewenste stand gezet kunnen worden. We gebruiken technisch hoogstaande scharnieren, die draaien op een punt dat door zorgvuldige berekeningen is vastgesteld. De scharnieren worden vastgezet met bouten vanaf de onderzijde door de mdf-bodemplaat. Hierdoor zitten ze helemaal verankerd aan de bodemplaat en vormt het geheel een oerdegelijke basis.

De matrassen: schuim

Onze matrassen (zowel de losse matrassen als de matrassen die onderdeel zijn van onze boxsprings), bestaan uit één of meerdere soorten schuim, in combinatie met één of meerdere pocketkernen, die voorzien zijn van meerdere comfortzones. Afhankelijk van slaaphouding, postuur en persoonlijke voorkeuren van onze klanten, wordt uit deze elementen een matras samengesteld dat garant staat voor een perfect ligcomfort. Ons assortiment beschikbare schuimen is enorm, met een grote diversiteit aan densiteiten (mate waarin het schuim indrukbaar is) en hardheden. Doordat we uitsluitend gebruik maken van schuim van hoogwaardige kwaliteit, garanderen we naast een goed ligcomfort ook een lange levensduur van de matrassen.

De grote blokken schuim worden volledig machinaal en computergestuurd tot verwerkbare platen en balken gesneden. Hierdoor zijn we er zeker van dat de gewenste dikte telkens feilloos wordt geproduceerd. Na het snijden van de plaatjes en balken gaan deze verder naar de stoffeerafdeling, waar ze samen met de pocketkernen worden verwerkt in de opbouw van de matrassen en de boxsprings.

De hoezen voor hoofdborden, voetborden en matrassen: stofferen

De productie van de hoezen voor hoofdborden, voetborden en matrassen, begint in ons atelier. Hier wordt allereerst de door de klant gekozen meubelstof klaargelegd, waarna de patronen volledig automatisch en computergestuurd zo efficiënt mogelijk uit de stof gesneden worden.

Vervolgens blijft handmatig vakmanschap nodig om van deze losgesneden elementen mooie hoezen te confectioneren voor de hoofdborden, voetborden en matrassen. Gelukkig hebben we een goed team van dames die hier al vele jaren met veel plezier aan werken. Op die manier kunnen we voor iedere klant een bed leveren dat tot in detail de gewenste uitstraling heeft.

Nu de hoezen klaar zijn, kunnen we beginnen met de opbouw van het bed. Met het schuim wordt een rand gevormd die aan de bodemplaat gelijmd wordt. De pocket ligt daartussen op de bodemplaat en daarover komt een afdeklaag van schuim. Vervolgens wordt het tijd om het bed zijn persoonlijke touch te geven. De door de klant uitgezochte meubelstof, die is verwerkt tot hoes, wordt vakkundig aangebracht. Met veel zorg en aandacht wordt het bed geheel handmatig gestoffeerd. Dit kan in onze ogen alleen goed gebeuren door vakmensen die reeds jarenlang werken met stoffen en schuim.

De finishing touch: afmontage

Na het stofferen volgt de afmontage. Hier wordt onder andere het hoofd- en voetbordbeslag gemonteerd. De metalen draadeinden zitten reeds voorbereid in het houten kader, en met bouten wordt het ook metalen beslag deugdelijk bevestigd. Hierdoor ben je er zeker van dat deze elementen de komende jaren blijven doen wat ze moeten doen.

Eindcontrole, verpakking en transport

Na het doorlopen van alle bovenstaande onderdelen, wordt het bed bij de eindcontrole optisch helemaal nagekeken. Op die manier weten we zeker dat alles wat verpakt wordt ook echt helemaal naar onze zin is. Daarna wordt het verpakt en gereed gemaakt voor transport naar één van onze dealers in het land, waarna het snel op één van de Nederlandse slaapkamers zal staan.

Keurmerken