menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Anti allergeen matras

Stel je bed samen

Is een anti allergeen matras de beste oplossing bij allergieën? Deze vraag wordt vaak gesteld door mensen met een (huisstofmijt)allergie. Wij zochten het voor je uit.

Soorten allergieën in de slaapkamer


In de slaapkamer komen diverse allergieën voor. Denk hierbij aan een allergie voor stof, schimmel of huisstofmijt in bed. Deze allergieën kunnen jouw nachtrust ernstig verstoren en daarom is het belangrijk om ze aan te pakken. De meest voorkomende allergie in de slaapkamer is die voor de huisstofmijt. Dit is een minuscuul beestje dat zich voedt met huidschilfers en vocht. Het bed is dan ook de ideale plek voor deze spinachtige. Je hebt normaal gesproken geen last van deze beestjes in jouw bed, maar als je er allergisch voor bent (en dan met name voor de uitwerpselen ervan), is het iets waar je rekening mee moet houden. Welk matras kun je bijvoorbeeld het beste kopen bij een allergie en welke andere oplossingen zijn er?

Een anti allergeen matras, waar moet je op letten?


Het meest geschikte anti allergeen matras is er een met een synthetische afdeklaag van bijvoorbeeld koudschuim. Koudschuim heeft de eigenschap dat het zorgt voor een goede warmte-/vochtregulatie en ventilatie, waardoor huisstofmijt weinig tot geen kans krijgt. Check ook of de matrashoes op 60 graden gewassen kan worden. Door de hoes op deze temperatuur te wassen, worden de eventueel aanwezige huisstofmijten en hun eitjes gedood.

Welk matras het beste bij jou past, hangt tevens af van een aantal andere factoren zoals jouw slaaphouding, gewicht en postuur. Laat je dus altijd goed informeren en ga gerust proefliggen bij een beddenspeciaalzaak, voordat je een matras koopt.

Andere oplossingen tegen allergieën


Naast het aanschaffen van een koudschuim matras zijn er nog meer oplossingen die er voor zorgen dat je geen of zo weinig mogelijk last hebt van jouw allergie.

Beddengoed wassen

Zo is het verstandig om het beddengoed een keer per week te wassen, ongeacht of je wel of geen allergie hebt. Voor het dekbed en de kussens volstaat een wasbeurt van een paar keer per jaar. Mochten het dekbed en de kussens niet in jouw wasmachine passen, breng ze dan naar een wasserette of eventueel een stomerij.

3D matrasmolton

Een andere oplossing om jouw allergie tot een minimum te beperken, is het gebruik van een 3D matrasmolton. Dit is een op 60 graden wasbare matrasbeschermer die (transpiratie)vocht perfect reguleert en absorbeert, zodat dit niet in jouw matras terecht komt. Hierdoor hebben huisstofmijten en schimmels geen reden om zich in jouw matras te nestelen.

De matrasmolton is in de zomer heerlijk koel en in de winter lekker warm. Dit komt, omdat ’s zomers het vocht snel naar de absorberende onderlaag wordt vervoerd. De bovenkant voelt daardoor droog aan. In de winter nemen de open cellen onmiddellijk jouw lichaamswarmte aan, waardoor het in bed snel aangenaam warm wordt.

Daarnaast gaat het matras met een beschermer langer mee en kun jij dus extra lang genieten van jouw bed!

Meer informatie over een anti allergeen matras


Of je nu voor een anti allergeen matras gaat of een matrasbeschermer, de adviseurs bij onze verkooppunten kunnen je er alles over vertellen. Ga eens bij ze langs en laat je uitgebreid informeren.

Terug naar nieuwsoverzicht