menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Huisstofmijt bed

Stel je bed samen

Huisstofmijt in bed wil je liever niet, maar helaas ontkom je er niet aan. Deze kleine, miljoenen beestjes vind je namelijk overal in huis dus ook in de slaapkamer en dan met name in je bed of boxspring. Wat kun je er tegen doen? Wij geven je een aantal handige tips.

Wat is huisstofmijt?


Een huisstofmijt is een spinachtig beestje van ongeveer 0,3 mm groot (of beter gezegd ‘klein’) dat dol is op huidschilfers, vocht en stof. Je kunt dus wel raden waarom huisstofmijt graag in jouw bed vertoeft. Je merkt in principe niets van dit beestje in jouw bed, al wordt hij vergezeld door zijn miljoenen (!) broertjes en zusjes. Alleen als je last hebt van een huisstofmijt allergie kun je vervelende gezondheidsklachten krijgen zoals niezen, jeukende ogen, benauwdheid of een verstopte neus.

Tips tegen huisstofmijt in bed


Nu je weet wat je misschien liever niet had geweten, rijst de vraag wat je tegen huisstofmijt kunt doen. We sommen de belangrijkste tips voor je op.

Schoonmaken en schoonhouden

Met (s)tip op 1: schoonmaken en schoonhouden!
Huisstofmijt houdt van stof dus zorg ervoor dat er geen stof in de slaapkamer ligt. Dit geldt met name voor het matras en de matras topper. Stofzuig deze wekelijks en geef huisstofmijt minder kans om zich erin te nestelen.

Wassen en drogen

Bij het schoonmaken en schoonhouden hoort ook het wassen en drogen van het beddengoed en de topperhoes. Was het beddengoed bij voorkeur elke week, de topperhoes een keer per half jaar en laat alles lekker buiten drogen. Hiermee dood je niet alleen de huisstofmijt, maar zorg je er ook voor dat jouw bed of boxspring langer meegaat.

Niet teveel textiel

Zoals we al zeiden is huisstofmijt dol op stof. Je kunt daarom beter geen stof-aantrekkende vloerbedekking of kleed in de slaapkamer leggen. Laat liever ook geen kledingkast openstaan of kleding rondslingeren. Geef huisstofmijt geen kans!

Bed niet opmaken

Maak het bed niet netjes op, maar sla het dekbed open. Zo kan al het vocht verdampen en de warmte eruit, waardoor niet alleen huisstofmijt, maar ook schimmels en bacteriën aangepakt worden.

Goede ventilatie

Zet daarnaast regelmatig je slaapkamerraam open. Dit zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid omlaag gaat en daarmee verjaag je de huisstofmijt. De winterkou kan dit beestje al helemaal niet verdragen dus zet vooral in de winter de ramen overdag lekker open! Goed ventileren zorgt ook nog eens voor een betere nachtrust.

Geen kat of hond in bed

Veel mensen nemen hun huisdier gezellig mee naar bed, maar dit is niet verstandig als je die andere miljoenen beestjes juist wilt vermijden. Honden en katten (en andere huisdieren) verliezen net als mensen veel huidschilfers en haren en dat trekt huisstofmijt aan. Houd de huisdieren dus bij voorkeur buiten de slaapkamer.

Huisstofmijt boxspring


Wellicht vraag je je af welk bed het meest geschikt is als je geen huisstofmijt wilt. Je denkt waarschijnlijk als eerste aan een houten of metalen bed, maar wist je dat een boxspring ook een goede optie is? Een boxspring kan namelijk gestoffeerd worden met een mooie strakke stof zoals kunstleer. Deze stof trekt weinig tot geen huisstofmijt aan en kan makkelijk worden schoongemaakt.

Advies bij het uitzoeken van het juiste bed bij een huisstofmijt allergie


Als je ook geen huisstofmijt in bed wilt en je wenst meer informatie over welk bed je het beste kunt kiezen, kun je onze verkooppunten raadplegen. De adviseurs geven je graag informatie over onze boxsprings, matrassen en matras toppers.

De laatstgenoemde categorie is overigens vrij van huisstofmijt. Onze matras toppers en zijn vulling zijn namelijk voorzien van een silverness finishing: een zilverdraadje om de 1 cm waar huisstofmijt zeker niet bij in de buurt komt!

Terug naar nieuwsoverzicht