menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Welk matras past bij mij?

Stel je bed samen

Bij het aanschaffen van een matras is het goed om jezelf af te vragen: welk matras past bij mij? Er zijn veel keuzes en mogelijkheden en iedereen heeft een andere voorkeur. Waar je op moet letten bij het kopen van een matras vertellen we in deze blog.

Overwegingen bij het vinden van het juiste matras


Voordat je een matras koopt is het belangrijk om een aantal vragen te beantwoorden, vragen die meespelen bij het vinden van het perfecte matras voor jou. Hieronder lichten we de belangrijkste overwegingen toe.

Afmetingen

Bepaal allereerst welke afmetingen jouw ideale matras moet hebben. Gaat jouw voorkeur uit naar een gangbare maat van 90 x 210 cm? Of wil je juist een extra groot matras van 100 x 220 cm? De keuze is geheel aan jou. Hml Bedding biedt lengte- en/of breedteaanpassingen aan zonder meerprijs dus je kunt altijd het matras kiezen dat het beste bij jou past!

Lichaamstemperatuur

Als je het snel warm hebt in bed en veel transpireert, kies dan voor een pocketvering- of koudschuim matras. Deze matrassen hebben goede ventilerende en vochtregulerende eigenschappen door de open structuur. Heb je het snel koud? Ga dan voor een goed traagschuim of latex matras, welke beiden bekend staan om hun isolerend vermogen.

Gezondheid/lichamelijke klachten

Bij rug-, nek- en/of schouderklachten is het belangrijk dat het matras een goede drukverdeling heeft. Een goed voorbeeld hiervan is het traagschuim matras. Traagschuim heeft als eigenschap dat het zich helemaal naar jouw lichaam vormt, waardoor je geen drukpunten voelt. Hierdoor kunnen klachten worden voorkomen.

Heb je een allergie voor huisstofmijt? Een matras met een synthetische afdeklaag, een antibacterieel schild en/of een afrits- en wasbare matrastijk is dan het advies. Door hiervoor te kiezen hebben bacteriën en huisstofmijt geen kans om zich in het matras te hechten en kun jij met een gerust hart in slaap vallen.

Postuur/gewicht

Als je groter bent dan gemiddeld of last hebt van overgewicht is een goed matras essentieel. Je hebt dan nog meer ondersteuning nodig dus het matras dient voldoende draagkracht te hebben. Het pocketvering matras past dan waarschijnlijk het beste bij jou. In combinatie met een matras topper geeft dit matras de meeste draagkracht.

Welk matras past bij jouw slaaphouding?


Een neutrale slaaphouding is erg belangrijk voor je lichaam. Bij een verkeerde slaaphouding kun je last krijgen van je nek, rug en/of schouders. Het is dus belangrijk om een matras te kiezen dat past bij jouw slaaphouding.

Matras voor buikslapers

Als buikslaper ervaar je meer druk op je onderrug en nek, wat niet optimaal is voor je wervelkolom. Wanneer je op je buik slaapt, zakt je onderrug teveel door en ligt je hoofd gedraaid. Hierdoor komt je nek in een verkeerde houding te liggen. Om je rug en nek voldoende te ondersteunen, is het verstandig om een matras te kopen met een stevig ligcomfort.

Matras voor zijslapers

Wanneer je op je zij slaapt komt er extra druk op de schouders, heupen en knieën. Het is dus van belang dat je de juiste ondersteuning krijgt op de juiste plekken. Een drukverlagend matras met verschillende comfortzones is daarom raadzaam als je tot de zijslapers behoort.

Matras voor rugslapers

Als rugslaper ben je een uitzondering op de regel, slechts 13% van de mensen geeft aan een rugslaper te zijn. Een matras met een goede stabiliteit is erg belangrijk wanneer je een rugslaper bent, omdat hierdoor de wervelkolom extra ondersteuning krijgt. Dit betekent niet dat je voor een hard matras moet kiezen, zowel harde als een zachte matrassen kunnen je de juiste stabiliteit bieden. Als rugslaper kun je het beste kijken naar een matras met een drukverlagende werking en een goed aanpassingsvermogen aan je lichaam.

Welk matras past bij mij?


Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je bij het vinden van het juiste matras ervaart hoe iets ligt. Bezoek daarom een slaapspecialist die verschillende mogelijkheden aanbiedt en neem de tijd om een aantal matrassen te proberen. Ben je na aankoop van het matras toch nog niet helemaal tevreden, dan kun je het ruilen voor een andere optie. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk de juiste keuze maakt voor een matras dat echt bij jou past.

Maak gerust een vrijblijvende afspraak bij een van onze verkooppunten om de verschillende matrassen te ervaren.

Terug naar nieuwsoverzicht