menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Waar bed plaatsen in slaapkamer?

Stel je bed samen

Waar kun je het beste je bed plaatsen in de slaapkamer voor een betere nachtrust? Deze vraag heb je jezelf misschien wel eens gesteld, vooral als je een slechte slaper bent en al van alles hebt geprobeerd om je nachtrust te verbeteren. In deze blog leggen we uit waarom de plek van je bed belangrijker kan zijn dan je in eerste instantie zou denken.

Slaapkamer inrichten


Het begint allemaal bij de vaak lastige taak: het inrichten van je slaapkamer. Waar begin je mee? Waar moet je op letten? Dit zijn vragen die door je hoofd schieten wanneer je de slaapkamer gaat (her)inrichten. Je wilt niet alleen dat de slaapkamer er fraai uitziet, maar ook dat je er een fijne nachtrust ervaart. Om dit laatste te bereiken, is het belangrijk dat de slaapkamer in ieder geval voldoende rust uitstraalt. Dat zit hem niet alleen in het kleurenpalet en de verlichting, maar ook in de slaapkamerindeling.

Plek van het bed


Volgens de Oosterse filosofie Feng Shui is de plek van het bed erg belangrijk. Deze eeuwenoude, op energiestromen gebaseerde filosofie stelt dat je het bed beter niet recht tegenover de slaapkamerdeur kunt zetten. Je krijgt dan ’s nachts teveel (binnenkomende) energie en dat is juist niet de bedoeling als je lekker wilt slapen. Je moet de deuropening wel kunnen zien, maar het bed kan er dus beter niet recht tegenover staan. Vanwege de binnenkomende energie is het ook niet aan te raden om het bed direct onder een raam te plaatsen. Ook lig je dan mogelijk in de tocht en heb je last van het licht. Heb je geen andere mogelijkheid dan het bed onder een raam te zetten, dan kun je de tocht en het licht proberen tegen te houden met verduisterende gordijnen en/of een (hoog) hoofdbord achter het bed.

Waar je ook teveel energie van kunt krijgen, is een spiegel. Deze werkt door de materialen glas en metaal als energieopwekker en daarom is het volgens Feng Shui verstandig om deze accessoire niet in de slaapkamer te plaatsen. Heb je een kleine slaapkamer en wil je deze groter laten lijken, dan is een spiegel eventueel wel een goed idee. De keerzijde van de Oosterse medaille is dan wel dat dit ten koste kan gaan van jouw nachtrust.

Verder is het verstandig om je bed met het hoofdeinde tegen de muur te zetten, indien mogelijk liefst in het midden, zodat de zijkanten vrij zijn. Dit zou voor meer balans zorgen en je kunt dan ook gemakkelijker in- en uitstappen en het bed opmaken. Een win-winsituatie!

Meer tips voor een rustgevende slaapkamer


Voor alle genoemde beweringen is echter meer wetenschappelijk onderzoek nodig om er achter te komen wat het beste is. Er zijn filosofieën die weer hele andere ideeën hebben met betrekking tot de plek van het bed. Probeer dus vooral zelf te schuiven met je bed en kijk wat dit betekent voor jouw nachtrust. Eén ding is zeker: goed slapen doe je in een rustgevende slaapkamer dus creëer vooral kalmte en balans.

Terug naar nieuwsoverzicht