menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Slaapkamer inrichten

Stel je bed samen

Je slaapkamer inrichten is zeker iets om even aandacht aan te besteden. Gemiddeld brengen we een derde van ons leven in bed door. Het is dan ook niet gek dat de slaapkamer een veel gebruikte, misschien wel de meest gebruikte ruimte in huis is. Het is daarom erg belangrijk dat je aandacht besteedt aan het inrichten van jouw slaapkamer, ook al heb je meestal je ogen dicht als je hier vertoeft. Waar begin je en waar moet je op letten bij het inrichten van de slaapkamer? Hier volgen een aantal handige tips!

Slaapkamer inrichten tips


Bij het inrichten van de slaapkamer is het handig om vooraf een stappenplan te maken, zodat je niets over het hoofd ziet en alle fases goed hebt laten passeren. Zo’n stappenplan kan er als volgt uitzien:

Indeling

Het begint bij het indelen van de slaapkamer. Waar zet je het bed neer, waar de kledingkast en waar komt de verlichting? Een plattegrond maken van de ruimte is hierbij erg handig. Teken er alle meubels en lichtpunten in die je wilt gebruiken en krijg meteen een goede indruk van de indeling. Vergeet ook niet dat je voldoende ruimte nodig hebt om in en uit je bed te stappen en dat je nog nachtkastjes naast je bed wilt plaatsen.

De basis

De basis van elke slaapkamer is zonder twijfel het bed/de boxspring. Vaak is dit dé eyecatcher in het geheel. Als je een nieuw bed wilt kopen is het belangrijk dat jij je van tevoren goed laat informeren en gaat proefliggen bij een beddenspeciaalzaak. Het is belangrijk dat het bed goed aansluit bij jouw wensen en ligcomfort. Lees ook eens onze blog ‘Nieuw bed kopen’ voor meer informatie.

De meubels

Naast het bed zijn meubels zoals een kledingkast en nachtkastjes onmisbaar in een slaapkamer. Ze maken de kamer sfeervol en functioneren als opbergruimte voor kleding en andere spullen. Als je slaapkamer niet zo groot is en je geen kast(en) kwijt kunt, zijn planken aan de muur een uitkomst. Zo kun je toch die leuke boeken en mooie vaas een plekje geven. Een dekenkist is een goed alternatief voor een grote, hoge kast. Hij heeft niet alleen een decoratieve functie, maar biedt ook de perfecte opslagplek voor tijdschriften, dekens en kleding en je kunt er ook op zitten.

Kleuren

De slaapkamer is niet alleen een ruimte waar je geniet van je nachtrust, het is ook een ruimte waar je relaxt met een goed boek, tv kijkt en tot rust komt. Het is dan ook essentieel dat er balans is. Dit kun je creëren door de kleuren op elkaar af te stemmen en terug te laten komen in de accessoires.

Begin eerst met de kleurkeuze voor de muren. Ga hierbij voor neutrale tinten die voor rust in de slaapkamer zorgen. Gebruik liever geen felle kleuren. Wil je toch een opvallende kleur toevoegen? Gebruik deze dan voor de muur achter het bed, zodat je deze enkel bij binnenkomst ziet. Rust is het codewoord!

Voorbeelden van neutrale tinten zijn lichtblauw en -groen. Deze kleuren werken kalmerend, zorgen voor een gevoel van sereniteit en een rustig hartritme.

Verlichting

Zoals we eerder in deze blog schetsten, heeft de slaapkamer meerdere functies en dat vraagt dan ook om verschillende soorten licht: hoofd-, lees- en sfeerverlichting. De hoofdverlichting zorgt voor een egale verlichting van de gehele slaapkamer. Een plafonnière is hier een goed voorbeeld van. Vaak is een dergelijke ‘hoofdlamp’ voorzien van een handige dimmer.

Daarnaast zijn sfeerlampen echt een must in de slaapkamer. Hiermee creëer je een prettige, het woord zegt het al, sfeer. Denk hierbij aan een schemerlamp die het licht verspreidt door de kap die erop zit. Kaarsen zorgen ook voor een fijne sfeer dus voeg die ook gerust toe aan het lichtplan.

Tenslotte zijn leeslampjes ook ideaal voor de slaapkamer. Het is belangrijk dat je bij het lezen van een boek goed licht hebt, zodat je ogen niet vermoeid raken. Een leeslampje kun je op een nachtkastje zetten of ophangen naast je bed. Dat is ook nog eens ruimtebesparend!

Aankleding

De laatste stap bij het inrichten van de slaapkamer is de aankleding, die (naast de verlichting) voor de sfeer en warmte zorgt. Een dekbedovertrek, sprei en kussens passend bij de kleur(en) op de muur, mooie schilderijen en leuke foto’s. Al deze accessoires dragen bij aan de sfeer in de slaapkamer, evenals (verduisterende) gordijnen. Vergeet ook de planten niet! Deze zorgen voor een betere luchtkwaliteit, minder stress, betere hersenfuncties en een betere slaap. En ze zijn natuurlijk heel mooi als decoratie. Goede slaapkamerplanten zijn bijvoorbeeld aloë vera, jasmijn, lavendel, Engelse klimop en de Sanseveria.

Slaapkamer inrichting met een boxspring van Hml Bedding


Bij het inrichten van je slaapkamer wil jij natuurlijk de vrije hand hebben. Door voor een boxspring op maat te kiezen hoef jij geen concessies te doen in kleur, stijl of ligcomfort. Je stelt een boxspring samen aan de hand van de slaapkamerinrichting die jij voor ogen hebt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, maak dan een afspraak bij een van onze verkooppunten. Hier staan professionals voor je klaar die samen met jou je ideale boxspring samenstellen, zodat jij je slaapkamer helemaal kunt inrichten zoals jij dit voor ogen hebt. Liever eerst zelf inspiratie opdoen voor het inrichten van je slaapkamer? Kijk dan eens naar onze moodboards met diverse slaapkamerthema’s zoals Scandinavisch, klassiek en industrieel.

Terug naar nieuwsoverzicht