menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Rustgevende slaapkamer

Stel je bed samen

Een rustgevende slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust. Wil jij ook een rustgevende slaapkamer creëren, maar weet je niet waar te beginnen? Wij geven handige tips om je op weg te helpen.

Belangrijke factoren


Belangrijke factoren bij het creëren van een rustgevende slaapkamer zijn kleuren, geuren en planten. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je kiest voor een goed bed. Een bed dat past bij jouw persoonlijke voorkeuren, waarin jij helemaal tot rust kunt komen. Dat is stap 1, maar daarnaast zijn er nog heel veel belangrijke factoren bij het creëren van een rustgevende slaapkamer.

Goede kleuren


Om te beginnen is het gebruik van goede kleuren in de slaapkamer erg belangrijk. Felle kleuren zorgen voor onrust, dus probeer die te vermijden. Gebruik liever neutrale tinten/pastelkleuren, zoals lichtgroen en lichtblauw. Deze kleuren zorgen ervoor dat je rustig wordt en lekker slaapt. Daarnaast zijn pastelkleuren tijdloos en makkelijk combineerbaar. Een ander bijkomend voordeel van het gebruik van pastelkleuren is dat de slaapkamer er groter door lijkt.

Vind je het saai om alleen pastelkleuren te gebruiken? Laat dan felle kleuren alleen in de accessoires terugkomen. Op die manier wordt het geheel niet te schreeuwerig en heeft het geen invloed op jouw nachtrust.

Fijne geuren


Wist je dat sommige geuren rustgevend werken en daarmee bijdragen aan een goede nachtrust? Voorbeelden van fijne geuren voor de slaapkamer zijn jasmijn, lavendel en kamille. Dit zijn natuurproducten die al eeuwenlang worden gebruikt om beter te slapen, te ontspannen of meer energie te krijgen. Je kunt deze geuren makkelijk toevoegen in de vorm van kaarsen, geurzakjes, wierook of planten.

Zuiverende planten


In een rustgevende slaapkamer mogen planten niet ontbreken. Planten hebben namelijk veel voordelen: ze zorgen voor extra zuurstof en zuiveren de lucht, waardoor je beter slaapt. Daarnaast fleuren ze de slaapkamer op en dat is natuurlijk een leuke bijkomstigheid. Welke planten zijn geschikt voor de slaapkamer? Dit zijn de meest voorkomende:

Witte jasmijn

Witte jasmijn in de slaapkamer heeft, naast het fraaie uiterlijk, als voordeel dat de geur ervan een kalmerend effect heeft. Je ervaart minder stress en angst en hebt een betere nachtrust. Zet de plant naast je bed en geniet optimaal van de voordelen.

Aloë Vera

Aloë Vera is een van de meest luchtzuiverende planten en daardoor ideaal voor de slaapkamer. Schadelijke stoffen zoals verflucht of lucht van chemische schoonmaakmiddelen worden uit de lucht gehaald, waardoor de lucht schoon is en jij beter kunt slapen. Als je de plant in de zon zet, komt hij het beste tot zijn recht.

Lavendel

Lavendel ruikt heerlijk en draagt bij aan een goede nachtrust. De geur kan zelfs helpen bij slapeloosheid. Een goede reden om deze plant snel in je slaapkamer te zetten. Graag wel op een zonnige plek, houdt ‘ie van!

Sanseveria

Last but not least: de sanseveria. Dit is misschien wel de meest geschikte plant voor in de slaapkamer. Hij zorgt ’s nachts voor meer zuurstof dan overdag en is daarnaast makkelijk te onderhouden. Geef hem in de winter eens in de 6 weken water en in de zomer eens in de 2 weken, in ieder geval als de grond helemaal is opgedroogd. De sanseveria staat het liefst in het licht, maar niet in de volle zon.

Balans is het codewoord


Welke kleuren, geuren en planten je ook gebruikt in de slaapkamer, zorg ervoor dat alles op elkaar is afgestemd en er balans is. Op die manier creëer je de meeste rust in de slaapkamer. Wil je meer handige tips voor het inrichten van jouw (rustgevende) slaapkamer? Laat je inspireren door onze blogs over pastelkleuren in de slaapkamer en een slaapkamer inrichten.

Terug naar nieuwsoverzicht