menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Pastelkleuren slaapkamer

Stel je bed samen

Pastelkleuren in de slaapkamer zijn enorm populair. Ze werken niet alleen rustgevend, maar ze zijn ook tijdloos en gemakkelijk met elkaar te combineren. Zowel in de accessoires en meubels, als in de verf op de muur kun je de pastelkleuren in de slaapkamer terug laten komen. Laat je inspireren door de genoemde voorbeelden en tips!

Wat is een pastelkleur?


Voordat je jouw slaapkamer (her)inricht en omtovert tot een pastelpaleis is het handig om te weten wat een pastelkleur precies is. Een pastelkleur is een zachte kleur die je krijgt als je een zuivere kleur mengt met lichtgeel of wit. Het is een onopvallende kleur die verder oplicht als je hem combineert met een donkere kleur. Veel gebruikte pastelkleuren in de slaapkamer zijn lichtgroen/mintgroen, lichtblauw (baby blauw), lichtroze (baby roze), lila en lichtoranje (perzikkleur).

Voorbeelden van slaapkamers in pastelkleuren


Ter inspiratie laten we hieronder een aantal voorbeelden zien van diverse slaapkamerstijlen waarin gebruik wordt gemaakt van pastelkleuren in een slaapkamer.

Slaapkamerstijl Fris & Scandinavisch

De Scandinavische stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen en eenvoudige, organische vormen. Het heeft een rustige uitstraling en is daarom uitermate geschikt voor de slaapkamer. Het kleurenpalet is ingetogen en bevat veelal pasteltinten, zoals lichtgrijs en lichtblauw. Voorbeelden van (Histor-)verfkleuren zijn: graaf S 8502 – B, zeehondje S 0502 – B en pluis S 2020 – B10G.

Fris & Scandinavisch
Fris & Scandinavisch

Slaapkamerstijl Zacht & Basic

Een andere slaapkamerstijl waarin pastelkleuren worden gebruikt, is de stijl Zacht & Basic. Deze tijdloze stijl kenmerkt zich door de contrastrijke combinatie van zachte kleuren met wit, zwart en verschillende kleuren grijs. Passende kleuren verf van Histor zijn: haven S 3502 – G, zwartrood 7613 – R03B en melkweg S 2010 – R. De pasteltinten in deze stijlstudio komen vooral terug in de accessoires.

Zacht & Basic
Zacht & Basic

Slaapkamerstijl Pittig & Pastel

De slaapkamerstijl Pittig & Pastel is gewaagd, vrolijk en uitgesproken, maar ook zacht. Warm okergeel wordt gecombineerd met frisse pastelkleuren zoals lichtgroen/-blauw, lichtgeel en lichtroze. De (Histor-)verfkleuren die in deze stijl passen, zijn: poging S 1015 – B20G, verguld S 2070 – Y10R en zen S 1010 – G90Y.

Pittig & Pastel
Pittig & Pastel

Invloed van kleur op nachtrust


Wil je jouw slaapkamer (opnieuw) inrichten? Sta dan altijd even stil bij de invloed van kleuren op je nachtrust. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de muren lekker licht houdt. Een lichte kleur zorgt ervoor dat je beter tot rust komt. Daarnaast lijkt de slaapkamer er ook groter en ruimer door. Door het toevoegen van accessoires in andere, fellere kleuren kun je er toch een vrolijk geheel van maken.

Kijk ook eens op onze website naar de diverse slaapkamerstijlen met bijbehorende kleur- en stylingtips. Zo kun je een overwogen keuze maken of pastelkleuren in jouw slaapkamer de juiste keuze zijn!

Terug naar nieuwsoverzicht