menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Voordelen boxspring

Stel je bed samen

Mensen die een nieuw bed aanschaffen kiezen vaak voor een boxspring. Waarom is dit bed zo populair? Om hierachter te komen, hebben we de voordelen van een boxspring voor je op een rijtje gezet.

Waarom een boxspring?


Een boxspring heeft vele voordelen en is niet voor niets zo geliefd. Ontdek hier waarom een boxspring een goede keus is.

Ligcomfort

Het belangrijkste voordeel van een boxspring is uiteraard het ligcomfort. Het ligcomfort van een boxspring wordt bepaald door de verschillende lagen waaruit het bed bestaat: de box, het matras en de matras topper. Deze lagen worden volledig op elkaar afgestemd, zodat je lichaam precies de ondersteuning krijgt op de plekken waar dat nodig is. Kortom het grootste voordeel: een optimaal ligcomfort waardoor je goed slaapt en uitgerust wakker wordt!

Optioneel elektrisch verstelbaar

Een ander voordeel van een boxspring is dat hij verkrijgbaar is in zowel een vlakke, als een elektrisch verstelbare uitvoering. Bij de laatstgenoemde variant kun je het hoofd- en/of voeteneinde handig met een afstandsbediening verstellen. Dit is erg prettig als je graag leest in bed, tv kijkt of een lekker ontbijtje wilt nuttigen. Gewoon even ontspannen met de benen omhoog is natuurlijk ook een optie. Een elektrisch verstelbare boxspring kan je daarnaast ook helpen om gemakkelijker uit bed te stappen, doordat het hoofdeinde omhoog gebracht kan worden. Naar onze mening is een elektrisch verstelbare boxspring dan ook een goede investering voor de toekomst.

Hoge instap

Bij een gewoon bed is de instap vaak lager dan bij een boxspring. De hoge instap bij een boxspring heeft als voordeel dat je er gemakkelijk in- en uitstapt. Zeker met het oog op de eerder genoemde toekomst is dit een belangrijk voordeel.

Duurzaam

Een goede boxspring bevat een degelijk metalen frame en materialen van hoge kwaliteit, waardoor hij gemakkelijk 25 jaar meegaat. Het matras en de matras topper daarentegen zullen eerder aan vervanging toe zijn dan het onderstel, ook bij een gewoon bed. Wanneer je de boxspring-onderdelen het beste kunt vervangen, lees je in onze blogs ‘Matras boxspring vervangen’ en ‘Wanneer topper boxspring vervangen’.

Luxe uitstraling

Een boxspring straalt luxe uit en zeg nou zelf, wie houdt er nu niet van een luxe hotelbed-gevoel? Je kunt kiezen uit diverse luxe stofkleuren en -soorten waarmee je de box en het matras laat bekleden. Een combinatie van verschillende stoffen is natuurlijk ook goed mogelijk. Ook kan het slaapsysteem uitgebreid worden met een hoofdbord, voetbord en/of mooie accessoires zoals een hocker of voetenbank. Zo kun je de boxspring helemaal aanpassen aan je persoonlijke wensen en slaapkamerstijl.

Ventilatie

Tot slot kan de uitstekende ventilatie die een boxspring niet ontbreken als we het over de voordelen van een boxspring hebben. De boxspring bestaat uit een open verenstructuur die zorgt voor een goede vocht- en warmte-transportatie, waardoor de oppervlakte snel droogt en jij kunt genieten van een prettig slaapklimaat.

Advies over de voordelen van een boxspring


Juist bij een boxspring is het verstandig om voor maatwerk te kiezen, omdat je hierdoor zeker weet dat het helemaal naar wens is en je geen concessies hoeft te doen op slaapcomfort of uitstraling.

Of je nu voor een luxe boxspring gaat of een ‘gewoon’ bed, we raden je aan om altijd even langs te gaan bij een beddenspeciaalzaak. Ervaar hier de voordelen van een boxspring en ontdek of dit het juiste bed voor jou is. De adviseurs hebben alle kennis in huis om jou van de juiste informatie te voorzien, zodat jij een keuze maakt waar je achter staat en jarenlang plezier van hebt.

De voordelen van een boxspring zelf ervaren


Je kunt de voordelen van een boxspring natuurlijk het beste zelf ervaren door te gaan proefliggen in de winkel. Neem hier zeker de tijd voor om er achter te komen wat jij prettig vindt. Ook het hoofdkussen speelt een rol bij jouw slaapcomfort dus laat je hier ook zeker over adviseren. Bij Hml Bedding hebben we een slaapcomfort garantie. Lig je uiteindelijk toch niet lekker op het gekozen bed, dan kijken wij altijd naar de mogelijkheden om dit te kunnen oplossen. Een goede nachtrust is super belangrijk en daar helpen we jou dan ook graag mee.

Terug naar nieuwsoverzicht