menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Vermoeid wakker worden

Stel je bed samen

Vermoeid wakker worden is meestal het gevolg van een slaaptekort. Je hebt het ‘s nachts bijvoorbeeld te warm, ligt op een versleten matras of naast een snurkende partner. Je nachtrust kan dan enorm verstoord worden, waardoor je in de ochtend niet uitgerust wakker wordt. Om de exacte oorzaken van deze ochtendvermoeidheid te achterhalen, is het belangrijk om eerst te kijken naar de factoren die er voor zorgen dat je te weinig slaapt.

Oorzaken slaaptekort


Te weinig slaap zorgt ervoor dat je vermoeid wakker wordt, maar waar ligt de oorzaak van dit tekort aan slaap?

Versleten matras of topper

Allereerst kan het zijn dat jouw matras of topper versleten is en je daarom niet goed slaapt. Een matras en topper dienen je voldoende ondersteuning te geven. Als je merkt dat dit niet het geval is, voldoet het matras of de topper niet meer en is het slim om één of beide onderdelen te vervangen. Schakel hiervoor een erkende slaapspecialist in, waar een ervaren professional je kan helpen bij het maken van de juiste keuze voor een nieuw matras en/of nieuwe topper.

Stress

Het is ook heel lastig om in slaap te vallen wanneer je last hebt van stress. Je ligt te piekeren en wordt steeds onrustiger naarmate je lang wakker ligt. Ook zijn je dromen intenser en kun je zelfs nachtmerries krijgen als je veel stress ervaart. Hierdoor word je niet uitgerust wakker en dat kan effect hebben op de rest van jouw dag. Je hebt minder energie, bent emotioneler en vaak ook prikkelbaar. Probeer daarom stress te vermijden door bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen voor het slapen te doen.

Snurkende partner

Daarnaast kan een snurkende partner je ’s nachts ook parten spelen. Vooral wanneer je een lichte slaper bent en snel wakker wordt van omgevingsgeluiden. Het is dan erg moeilijk om de slaap te (her)vatten.

Voor de lichte slapers onder ons is het belangrijk dat de slaapkamer donker en koel is. De kans op een diepere slaap is dan groter en dus ook de kans om fit te ontwaken. Een paar goede, op maat gemaakte oordoppen kunnen ook helpen.

Verkeerd hoofdkussen

Een andere oorzaak van te weinig slaap is het liggen op een verkeerd hoofdkussen. Het is erg belangrijk om een goed, bij jouw slaappositie passend hoofdkussen te hebben. Dit om vervelende nek-, rug- en schouderklachten en de daarbij behorende slaapproblemen te voorkomen.

Lichamelijke kwalen

Niet alleen externe factoren kunnen voor een slechte nachtrust zorgen, ook lichamelijke kwalen zoals benauwdheid, migraine en rusteloze benen zijn funest voor de slaap. Professionele hulp of advies van een arts biedt hopelijk uitkomst bij dergelijke klachten.

Tips bij slaapproblemen


Wil je niet meer vermoeid wakker worden? Probeer dan de genoemde tips toe te passen en verbeter jouw slaapkwaliteit. Op onze website geven we nog meer slaapproblemen tips om jouw nachtrust te verbeteren.


Terug naar nieuwsoverzicht