menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Slapen met ventilator

Stel je bed samen

Vooral in deze tijd van het jaar is slapen met een ventilator een verademing! Wanneer je last hebt van de warmte in je slaapkamer, probeer je jezelf vaak op allerlei manieren koel te houden. Een ventilator behoort tot de vele mogelijkheden om dit te bewerkstelligen. Waar kun je deze verkoelende ‘vent’ het beste neerzetten en welke soort is het meest geschikt voor de slaapkamer? Lees snel verder als je hier benieuwd naar bent of op een andere manier jouw slaapkamer koel wilt houden.

Welke ventilator in de slaapkamer?


Er zijn veel soorten ventilatoren op de markt: van de plafond-, vloer- of tafelventilator tot de staande ventilator of kolomventilator.

Het type dat aan het plafond hangt maakt weinig geluid en zorgt voor veel luchtcirculatie, waardoor deze erg geschikt is voor de slaapkamer. Dit in tegenstelling tot de vloerventilator die maar in één richting blaast, erg krachtig is en daardoor meer geluid produceert. Een dergelijke ventilator is meer geschikt voor grotere ruimtes.

Ook de staande en tafelventilatoren worden vaak in de slaapkamer gezet. Ze kunnen heen en weer draaien en zijn handig te verplaatsen. Dit kan ook gezegd worden van de krachtige(re) kolomventilator. Het extra voordeel van dit type is dat hij op meerdere hoogtes lucht kan uitblazen. Sommige kolomventilatoren hebben zelfs een luchtreinigende functie. Hierdoor passen ze prima in de slaapkamer, zeker wanneer het bijbehorende geluid jou niet hindert.

Waar ventilator plaatsen in slaapkamer?


De ventilator kun je op diverse plekken in de slaapkamer neerzetten, maar pal naast je bed is niet verstandig. Je kunt last krijgen van spierpijn, stijfheid en pijnlijke ogen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het beste zet je hem in de deuropening, zodat warme slaapkamerlucht richting de gang of overloop geblazen wordt. Ook kun je de ventilator (naar binnen gericht) voor een open raam plaatsen. Hiermee bevorder je de koele luchtstroom.

Lukt het jou niet om op deze manieren de slaapkamer koel te houden? Zet dan een fles met bevroren water of een bak met ijsklontjes voor de ventilator. De lucht die dan naar voren wordt geblazen voelt heerlijk koel aan. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor het ideale zomerdekbed of katoenen nachtkleding om ervoor te zorgen dat je het niet te warm krijgt in de slaapkamer.

Een matras met een goede warmte- en vochtregulatie is ook een slimme zet wanneer je het liever niet te warm hebt en/of veel transpireert in bed. Denk hierbij aan een matras met koudschuim of pocketveren.

Deskundig advies bij de slaapspecialist


Wil je slapen met een ventilator, kies je liever voor een ademend matras of wil je op een andere manier jezelf en de slaapkamer koel houden? Voor een goed advies kun je altijd terecht bij een beddenspeciaalzaak bij jou in de buurt.

Terug naar nieuwsoverzicht