menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Slaapkamertrends 2023

Stel je bed samen

Een nieuw jaar met nieuwe slaapkamertrends is aangebroken. Wil je jouw slaapkamer een metamorfose geven en de nieuwste trends toepassen? Lees dan snel verder!

Basic versus kleurrijk


Twee populaire, tegengestelde stijlen dit jaar zijn de basic en de kleurrijke stijl. Allebei zijn ze prima toe te passen in de slaapkamer, het is maar net waar je van houdt.

Gaat jouw voorkeur uit naar een minimalistische, basic slaapkamer? Maak dan gebruik van rustige kleuren zoals taupe, beige, pastel- en aardetinten en natuurlijke materialen zoals hout, rotan, riet en linnen. Een bed zonder al teveel franjes past er perfect bij, evenals simpele lampen met warm licht. Laat de vele accessoires achterwege en maak geen, of in ieder geval zo min mogelijk, rommel. Een basic slaapkamer moet vooral rust uitstralen.

De tegenhanger is juist kleurrijk en grafisch. Deze gewaagde stijl kenmerkt zich door het gebruik van veel kleuren, grafische prints en mooie kunstwerken aan de muur. Bekijk ons moodboard eens om alvast wat inspiratie op te doen.

Luxe en comfort


Een andere populaire stijl dit jaar is die van luxe en comfort, ofwel ‘hotel chique’. Een hoogpolig tapijt, luxe stoffen zoals satijn en velours en veel kussens op een mooie, strak opgemaakte hotel boxspring. Een met een luxe stof bekleed hoofdbord maakt de boxspring helemaal af.

Een multifunctionele slaapkamer


De slaapkamer van tegenwoordig is niet alleen bedoeld om te slapen, maar wordt idealerwijs gebruikt voor diverse doeleinden. Denk hierbij aan studeren, werken, relaxen, mediteren, muziek luisteren en lezen. Heb je genoeg ruimte in de slaapkamer? Zet er dan een bureau of kleine tafel met (bureau)stoel in en jouw studeer-/werkplek is klaar. Wanneer jouw slaapkamer zich niet leent voor een dergelijk meubelstuk, dan is een brede plank aan de muur een goede optie. Je kunt er een stoel bij/onder plaatsen om toch een plek te creëren waar je kunt werken en studeren. Een multifunctionele slaapkamer is helemaal van deze tijd!

Duurzaamheid


Duurzaamheid staat ook dit jaar weer centraal bij het inrichten van de slaapkamer. Denk hierbij aan het gebruik van duurzame materialen zoals rotan, hout, linnen, suède en gerecyclede meubels en accessoires. Ook kun je jouw boxspring laten bekleden met een van de duurzame Woven Bottles stoffen: hoge kwaliteit stoffen gemaakt van gerecycled plastic. Wat anders onze natuur vervuilt, maakt nu je bed mooier!

Inspiratie ontvangen


Heb je na het lezen van deze blog zin om jouw slaapkamer te veranderen en de nieuwe slaapkamertrends toe te passen? Op onze website vind je allerlei stijlen die jou kunnen inspireren. Ook is het via een simpele druk op de knop mogelijk om onze inspiratiefolder aan te vragen.

Terug naar nieuwsoverzicht