menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Slaapkamer planten

Stel je bed samen

Wil je jouw slaapkamer inrichten en zoek je leuke accessoires? Denk dan eens aan slaapkamer planten! Ze zijn niet alleen mooi als decoratie, maar hebben ook invloed op jouw nachtrust. In deze blog vertellen we je hoe dit zit en geven we je voorbeelden van geschikte planten om jouw slaapkamer mee te verfraaien.

Voordelen planten in slaapkamer


Planten in de slaapkamer hebben veel voordelen die allemaal bijdragen aan een betere nachtrust. De grootste voordelen hebben we voor je uiteengezet.

Hoge luchtvochtigheid

Ten eerste zorgen slaapkamer planten voor een hoge luchtvochtigheid, wat heel goed is voor de luchtwegen. Je ademt gemakkelijker en hebt minder snel last van luchtweginfecties en allergieën. Wel zo fijn wanneer je goed wilt (door)slapen.

Betere luchtkwaliteit

Daarnaast is de luchtkwaliteit in de slaapkamer beter wanneer je planten toevoegt. Wist je dat jij zelf de belangrijkste vervuiler van de slaapkamer bent? Bij elke uitademing stoot je koolstofdioxide (CO2) en vocht uit. Als er dan ook nog een telefoon, tablet of laptop naast je bed ligt, kun je wel nagaan dat de uitstoot van schadelijke stoffen zich ophoopt tijdens de nacht. Luchtzuiverende planten in de slaapkamer zorgen ervoor dat de lucht gereinigd wordt.

Minder stress

Ook zorgen planten ervoor dat je minder gestrest bent. Ze hebben een kalmerend effect, waardoor je sneller in slaap valt en beter doorslaapt. Verder zorgen slaapkamer planten voor extra zuurstof en een betere hersenfunctie.

Duurzaamheid

Tot slot benoemen we graag het voordeel ‘duurzaamheid’. Planten passen heel goed in een duurzame slaapkamer, omdat ze jarenlang meegaan, zeker wanneer je er goed voor zorgt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een opfleurend bosje bloemen dat vaak na een week alweer in de groenbak verdwijnt.

Welke planten in de slaapkamer?


Er zijn diverse planten die het goed doen in de slaapkamer. Zo is de Aloë Vera de meest luchtzuiverende plant en die is dan ook vaak te vinden in de slaapkamer. Andere voorbeelden van luchtzuiverende planten zijn de krulvaren en blauwvaren.

De witte jasmijn is ook een geliefde plant, niet in de laatste plaats om de prachtige witte bloemen. Deze mooie jasmijn zorgt voor een rustgevend, kalmerend effect in de slaapkamer. Lavendel is ook een plant die dit effect heeft. Daarnaast ruikt hij ook nog eens lekker!

Een andere geschikte slaapkamer plant is de sanseveria. Deze plant zet CO2 om in zuurstof, vooral ’s nachts. Bovendien een fijne bijkomstigheid: je hoeft hem niet vaak water te geven.

Waar slaapkamer planten plaatsen?


Als je eenmaal een aantal slaapkamer planten hebt gekocht, wil je ze natuurlijk een mooi plekje geven. Zet de kleine(re) planten bijvoorbeeld op je nachtkastje, de vensterbank of op een plank aan de muur. Grote planten kun je vaak prima op de vloer kwijt, in de hoek van de slaapkamer. En wil je echt een bijzonder effect creëren? Hang dan één of meerdere plantjes aan het plafond.

Terug naar nieuwsoverzicht