menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Duurzame slaapkamer

Stel je bed samen

Een duurzame slaapkamer is een goede keuze! Steeds meer mensen willen hun huis verduurzamen, maar denken niet meteen aan de slaapkamer. Toch is het prima mogelijk om deze ruimte duurzaam te maken. Hoe je dit kunt aanpakken en waar je op moet letten, vertellen we je in deze blog.

De boxspring


Een goede boxspring heeft een degelijk metalen frame en materialen van A-kwaliteit, waardoor hij gemakkelijk 25 jaar meegaat. Alleen al om die reden is een boxspring een goede keuze in een duurzame slaapkamer.

Overige slaapkamermeubels


Niet alleen een boxspring gaat lang mee, ook andere slaapkamermeubels zoals een degelijke kledingkast, stoel en nachtkastje hebben een lange levensduur. Wil je ook aan het milieu denken? Kies dan bij voorkeur voor tweedehands meubels, waarmee je bijdraagt aan een lagere CO2-uitstoot en minder energieverspilling.

Duurzame materialen


Bij het inrichten van de slaapkamer kun je denken aan natuurlijke, duurzame items van riet, hout en glas. Voeg ook gerust een aantal planten toe zoals sanseveria, lavendel, aloë vera en jasmijn om de slaapkamer ‘groen’ te maken. Planten werken luchtzuiverend en zorgen voor extra zuurstof, waardoor je een betere nachtrust ervaart.

Energie besparen


Wanneer je de slaapkamer goed isoleert met bijvoorbeeld dubbel glas en spouwmuur- of dakisolatie, is het klimaat zowel in de zomer als in de winter aangenaam. Je bespaart flink wat energie, omdat de airconditioning minder vaak aan hoeft en de verwarming ook lager kan. Beter is overigens om de verwarming helemaal uit te zetten. Mocht je het toch fijn vinden om in de winter de radiatorknop wat naar de plus te draaien, zet hem dan niet hoger dan 18/19 graden. Bij een te warme slaapkamer val je moeilijker in slaap (je lichaam maakt minder melatonine aan) en slaap je ook minder lekker door. Als alternatief voor de verwarming kan een extra deken of plaid ook uitkomst bieden.

Verder kun je met LED-verlichting in de slaapkamer ook veel energie besparen. Vergeet daarnaast niet de opladers van je telefoon, laptop of iPad uit het stopcontact te halen wanneer je ze niet gebruikt.

Duurzaam beddengoed


Ook met het juiste beddengoed kun je jouw slaapkamer duurzaam maken. Denk hierbij aan beddengoed van biologisch katoen of bamboe. Deze grondstoffen hebben een positievere impact op het milieu dan bijvoorbeeld ‘gewoon’ katoen, waarbij veel water en pesticiden worden gebruikt. Beddengoed van gerecycled plastic is ook een hele goede optie.

Wist je dat je zelfs jouw boxspring kunt laten bekleden met een duurzame meubelstof van gerecycled plastic? Bij de fabricage van deze duurzame stoffen wordt veel minder water en energie verbruikt en is de CO2-uitstoot lager dan bij het fabriceren van traditionele meubelstoffen.

Terug naar nieuwsoverzicht