menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Slaapkamer met boxspring

Stel je bed samen

Lijkt een slaapkamer met boxspring jou wel wat en wil je tips die je kunnen helpen bij de realisatie ervan? Lees dan rustig verder en ontdek de voordelen en vele mogelijkheden van een (slaapkamer met) boxspring.

Waarom een boxspring?


Allereerst is het natuurlijk fijn om te weten waarom de aanschaf van een boxspring een goed idee is. Er zijn vele voordelen, maar we benoemen in deze blog de meest voorname.

Fijne in-/uitstaphoogte

Een belangrijk voordeel is de fijne hoogte van de boxspring. Een boxspring is hoger dan een gewoon bed of ledikant en dit wordt door veel mensen als prettig ervaren. Je stapt er gemakkelijk in en uit en bij het opmaken van het bed hoef je niet ver voorover te buigen. Met het oog op de oude dag is een boxspring dan ook een slimme investering.

Uitstekend ligcomfort door de verschillende lagen

De hierboven genoemde hoogte van de boxspring wordt bepaald door de meerdere lagen waaruit hij bestaat. Denk hierbij aan het onderstel (de box), het matras en de topper. Deze lagen zorgen samen voor het ligcomfort dat je ervaart. Ook zijn de in diverse maten verkrijgbare pootjes van invloed op de boxspringhoogte.

Een boxspring is ook uit te breiden met een bijpassend hoofdbord, voetbord en diverse accessoires zoals een hocker, voetenbank of dekenkist. Hiermee geef je de boxspring, en daarmee ook de slaapkamer, een nog luxere uitstraling.

Goede ventilatie

Een ander voordeel van de boxspring is de goede ventilatie. Een boxspring bestaat uit een open verenstructuur die voor een goede vocht- en warmte-transportatie zorgt, waardoor de oppervlakte snel droogt en jij kunt genieten van een prettig slaapklimaat.

Duurzaam

Verder bevat een goede boxspring materialen van hoge kwaliteit en een degelijk metalen frame, waardoor hij lang meegaat. Een boxspring past dan ook perfect in een duurzame slaapkamer.

Soorten boxsprings


Er zijn diverse soorten boxsprings op de markt. Zo heb je de keuze uit een vaste of elektrisch verstelbare variant en ook een inzetboxspring behoort tot de mogelijkheden.

Vaste en elektrisch verstelbare boxspring

Bij een vaste (vlakke) boxspring zijn hoofd- en voeteinde ‘vast’ en dus niet te verstellen. Bij een elektrisch verstelbare boxspring is dat wel het geval. Het voordeel hiervan is dat je fijn een boek kunt lezen of een ontbijtje kunt nuttigen wanneer je het hoofdeinde iets omhoog brengt. Het verstelbare voeteinde is ideaal om je benen te ontspannen na een vermoeide (werk)dag.

Of je nu gaat voor een vaste of elektrisch verstelbare boxspring, ze zijn allebei in diverse maten verkrijgbaar en aan te passen aan jouw slaapkamerstijl en persoonlijke wensen. Bij Hml Bedding is het mogelijk om een vaste en een elektrisch verstelbare boxspring naast elkaar te combineren, zonder dat dit verschil oplevert in het uiterlijk en ligcomfort. Zelfs een kingsize boxspring behoort tot de mogelijkheden!

De inzetboxspring

Vind je de keuze tussen een ‘gewoon’ bed en een boxspring lastig? Overweeg dan een zogenaamde inzetboxspring. Deze variant heeft het comfort van een boxspring, maar het uiterlijk van een ledikant.

Deskundig advies bij beddenspeciaalzaak


Wil je meer weten over de genoemde boxspringsoorten? Loop dan gerust eens binnen bij een beddenspeciaalzaak bij jou in de buurt. De professionals geven je graag uitleg over de verschillende mogelijkheden.

Terug naar nieuwsoverzicht