menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Hoogte boxspring

Stel je bed samen

De hoogte van een boxspring is ongeveer 55 tot 60 centimeter. Dit in tegenstelling tot een ‘gewoon’ bed, dat vaak een stuk lager is met een hoogte van circa 42 cm. Waar dit hoogteverschil door wordt bepaald en waarom de (hoge) boxspring zo geliefd is, lees je in deze blog.

Wat bepaalt de hoogte van een boxspring?


De hoogte van een boxspring wordt bepaald door de verschillende lagen waaruit hij is opgebouwd. Zo bestaat hij normaliter uit een onderstel (de box), een matras en een topper. Het laatstgenoemde onderdeel is optioneel dus wanneer je hier niet voor kiest, is de boxspring logischerwijs iets lager dan wanneer je wel een comfort-verhogende topper toevoegt aan het geheel.

Daarnaast hebben de gekozen pootjes ook invloed op de hoogte van de boxspring. Pootjes zijn er in diverse maten (en kleuren), zodat er voor ieder wat wils is. Met de juiste, bij jou passende poothoogte kun je nóg meer profiteren van het reeds aanwezige in- en uitstapgemak van de boxspring.

Voordelen boxspring


Hiermee hebben we al meteen een groot voordeel van de boxspring genoemd: het gemakkelijk in- en uitstappen. Ook het opmaken van het bed wordt gezien als een van de vele voordelen van de boxspring.

Wist je dat daarnaast de boxspring verkrijgbaar is in diverse lengte- en breedtematen? Zo is er altijd een maat beschikbaar die perfect bij jou past. Ook de stof waarmee het bed bekleed wordt, kun je zelf kiezen. Een boxspring is helemaal af te stemmen op jouw persoonlijke voorkeur!

Uitbreiden boxspring


Het (lig)comfort van de boxspring kun je verhogen door hem uit te breiden met een hoofd- en/of voetbord. Een hoofd- en voetbord zorgen voor meer stabiliteit en geven het geheel meer body en een luxe uitstraling. Je kunt deze onderdelen met dezelfde stof laten bekleden als de boxspring, maar een andere stofkleur/-soort mag natuurlijk ook.

Wil je het geheel nog meer verfraaien? Kies dan voor bijpassende, beklede hockers en een dekenkist of voetenbank. Deze accessoires zijn niet alleen handig voor bijvoorbeeld het plaatsen van je wekker of het opbergen van boeken, ze zorgen ook voor meer sfeer in de slaapkamer.

Boxspring samenstellen


De uiteindelijke hoogte van de boxspring wordt dus bepaald door diverse onderdelen. Zeker is dat alle onderdelen stuk voor stuk een bijdrage leveren aan jouw slaapcomfort. Het is dan ook van belang dat al die elementen perfect bij jou passen en aan jouw wensen voldoen.

Via de handige configurator op onze website kun je vanuit je luie stoel zelf jouw boxspring samenstellen. Uiteraard is voor persoonlijk advies en gedetailleerde informatie een bezoekje aan een beddenspeciaalzaak zeker raadzaam.

Terug naar nieuwsoverzicht