menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Kingsize boxspring

Stel je bed samen

Ruimer slapen in een kingsize boxspring, wie wil dat niet? Dit formaat boxspring heeft namelijk vele voordelen. Lees snel verder als je ook wilt slapen en wakker worden als een koning.

Wat is een kingsize boxspring?


Een kingsize boxspring is eigenlijk niet meer, maar zeker ook niet minder, dan een extra grote boxspring. Vroeger waren bedden met royale afmetingen alleen beschikbaar voor de rijke groep mensen, maar tegenwoordig kan gelukkig iedereen kan in een kingsize bed slapen. Uiteraard moet deze wel in de slaapkamer passen.

Kingsize bed maten


De maten van een kingsize bed zijn namelijk een stuk groter dan die van een normaal bed. Voor een kingsize boxspring moet je rekening houden met een minimale lengte van 200 cm. De breedte kan variëren van 180 tot 240 cm. Om het luxe gevoel van het kingsize bed te ervaren is het prettig als er om het bed nog voldoende ruimte is voor nachtkastjes en om gemakkelijk in en uit te stappen.

Voordelen kingsize boxspring


Slapen als een koning klinkt erg aantrekkelijk, maar wat zijn de voordelen van zo’n royale boxspring?

Veel ruimte

Allereerst heb je enorm veel ruimte in een kingsize boxspring. Je hebt minder last van de bewegingen van je partner, waardoor je een betere nachtrust ervaart. Ook is er eventueel plek voor een derde (kleiner) persoon, zoals een kind dat bang is voor onweer. Dit zal echter niet de nachtrust bevorderen van de andere bedgenoten.

Luxe uitstraling

Een kingsize boxspring heeft door de grootte meteen een luxe uitstraling. Niet gek dus dat dit type bed vaak in hotels wordt gebruikt. In onze blog ‘Een hotel boxspring in huis’ lees je hoe jij ook een hotelkamer van jouw slaapkamer kunt maken.

Mogelijkheden en bijpassende accessoires


Voor een nog luxere uitstraling wordt de kingsize boxspring bekleed in een stof naar keuze. Bij ons kun je kiezen uit diverse stofsoorten en verschillende kleuren, ook het combineren daarvan is prima mogelijk. Daarnaast kun je de boxspring verfraaien door er een hoofd- en/of voetbord bij te plaatsen. En wat dacht je van het toevoegen van accessoires zoals een dekenkist, voetenbank of hockers in dezelfde stof als de boxspring? Zo maak je er een mooi geheel van. Ook met de aankleding van de kingsize boxspring kun je nog meer luxe ervaren. Denk hierbij aan een mooi dekbedovertrek, sierkussens, plaid of sprei.

Verschil kingsize en queensize bed


Als je een kingsize boxspring te groot vindt of er gewoonweg geen plaats voor hebt, kun je natuurlijk ook kiezen voor de kleinere variant: de queensize boxspring. Bij dit formaat heb je iets minder ruimte in bed, maar geniet je uiteraard wel van de andere, standaard voordelen van een boxspring.

Queensize bed maten

Een queensize bed heeft een breedte tot 180 cm. De meest voorkomende afmeting is 160 x 200 cm.

Advies bij een beddenspeciaalzaak


Lijkt een kingsize boxspring jou wel wat en wil je er meer informatie over? Ga dan gerust langs bij een van onze verkooppunten of maak een (thuis)afspraak via onze website.

Terug naar nieuwsoverzicht