menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Slaaphouding en karakter

Stel je bed samen

Wist je dat jouw slaaphouding iets kan zeggen over je karakter? Je hebt ongetwijfeld een favoriete houding wanneer je gaat slapen: op je zij, je buik of juist lekker languit op je rug. Je slaaphouding kan volgens slaapexpert Chris Idzikowski veel vertellen over hoe je bent. Ben je benieuwd naar het verband tussen jouw slaappositie en je persoonlijkheid? Lees dan snel verder!

Slaaphoudingen


Er zijn veel verschillende slaaphoudingen met evenzoveel benamingen: van de rug-liggende ‘zeester’ en ‘soldaat’, de buik-liggende ‘vrije val’, tot de zij-liggende ‘foetus’ en het ‘houtblok’. We laten ze in deze blog de revue passeren en geven daarbij tips voor een bijpassend hoofdkussen.

De zijslaper: foetus en houtblok

De meest voorkomende slaaphouding is die van de foetus: op de zij met de knieën hoog opgetrokken. De karakterkenmerken die bij deze houding horen, zijn: gevoelig (maar stoer van buiten), lief en sociaal. Lig je op je zij, maar met je knieën slechts een klein beetje opgetrokken, dan ben je ook nog zelfverzekerd en evenwichtig.

Een andere zijslaaphouding noemt men het houtblok: op de zij, met de benen recht en met de armen langs het lichaam. Als dit jouw favoriete houding is, ben je sociaal en nergens bang voor.

Latex is een goede keuze voor het hoofdkussen voor zijslapers. Latex is stevig en vormvast, waardoor je hoofd en nek optimaal ondersteund worden. Verder heeft Latex de eigenschap om de druk goed te verdelen.

De buikslaper: vrije val

Als buikslaper behoor je tot de mensen die de minst goede slaaphouding prefereren. In deze houding hebben je nek en onderrug het namelijk zwaarder te verduren. Je kunt in je slaap gaan tandenknarsen en last krijgen van zenuwpijn. Voor het hoofdkussen voor buikslapers is het dan ook van belang dat het een dun, zacht en soepel hoofdkussen is, waarbij het hoofd in een rechte lijn ligt met de ruggengraat en de spanning op de nek en het hoofd zo laag mogelijk is. Men beweert dat buikslapers nerveus en sociaal zijn, een beetje onzeker en daardoor graag de controle hebben en houden.

De rugslaper: zeester en soldaat

Op het oog is de meest relaxte slaaphouding toch wel de zeester: op de rug met armen en benen gespreid. Wanneer je deze houding aanneemt als je gaat slapen, houdt het in dat je een goede luisteraar bent en altijd klaarstaat voor anderen. Je bent positief, zorgeloos en het liefst op de achtergrond.

Lig je op je rug, maar met je armen langs het lichaam in plaats van gespreid? Dan lig je in de soldaathouding en ben je een perfectionist die rustig is, introvert en serieus.

Zeesterren en soldaten doen er goed aan om een redelijk stevig hoofdkussen te kiezen die niet te hoog of te laag is, zodat de kin niet te dicht op de borst ligt en het hoofd niet te ver naar achter.

Advies over slaapcomfort


Welke slaaphouding en bijbehorende karakterkenmerken je ook hebt, laat je bij de zoektocht naar een nieuw hoofdkussen of bed altijd goed informeren bij een beddenspeciaalzaak en ga proefliggen, zodat je voor het juiste slaapcomfort kiest.

Terug naar nieuwsoverzicht