menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Hoofdkussen buikslaper

Stel je bed samen

Het hoofdkussen voor een buikslaper is super belangrijk. Als buikslaper heb jij namelijk de minst goede slaaphouding gekozen. Er zijn dan ook niet heel veel mensen die graag op hun buik slapen. Waarom deze slaaphouding niet ideaal is en wat een geschikt hoofdkussen is als je toch deze houding prefereert, beantwoorden we in deze blog.

Buikslaper nadelen


Helaas heeft de buikslaaphouding veel nadelen ten opzichte van een andere slaaphouding. Dat kan verklaren dat maar weinig mensen de voorkeur geven aan deze slaaphouding. De nadelen die eraan kleven lichten we hieronder uit.

Spanning op nek en onderrug

Als buikslaper heb je (te) veel spanning op de nek en onderrug. Je nek ligt in een onnatuurlijke hoek, omdat je met je hoofd naar links of rechts moet draaien om adem te halen. Door de extra spanning op je nek kun je vervelende hoofd- en nekklachten krijgen. Ook heeft je onderrug het te verduren als je op je buik slaapt. De natuurlijke stand van je ruggengraat zakt in, waardoor je rugklachten kunt krijgen. Je zou dit enigszins kunnen verminderen door één been op te trekken.

Zenuwpijn

Een ander nadeel van de buikslaaphouding is dat je last kunt krijgen van gevoelloze armen en handen. Buikslapers leggen hun armen vaak onder het kussen, waardoor deze gevoelloos kunnen worden en daarmee zenuwpijn kunnen veroorzaken.

Tandenknarsen

Door de extra spanning op je nek en daarmee ook je kaken, is de kans groter dat je gaat tandenknarsen. Hierdoor kan slijtage optreden aan je tanden en kun je kaak- en oorklachten krijgen.

Buikslaper voordelen


Heeft het dan helemaal geen voordelen als je op je buik slaapt? Jazeker wel! Het zijn er niet veel, maar we willen ze je niet onthouden. Als eerste voordeel kan genoemd worden dat de kans op snurken kleiner is. Dit kan vooral prettig zijn voor degene die naast je ligt. Daarnaast kan de buikslaaphouding de spijsvertering bevorderen.

Welk hoofdkussen buikslaper?


Als de buikslaaphouding jouw voorkeur heeft en je dit niet kunt of wilt veranderen, is het belangrijk dat je in ieder geval een geschikt hoofdkussen aanschaft. Het hoofdkussen voor een buikslaper moet niet te dik zijn, maar juist dun/laag, zacht en soepel. Zo ligt je hoofd in een min of meer rechte lijn met je ruggengraat en is de spanning op je nek en hoofd minder.

Welke slaaphouding je ook hebt, het is belangrijk dat je een hoofdkussen kiest die daar het beste bij past. Voor meer informatie over slaaphoudingen en bijpassende hoofdkussens kun je ook onze blog ‘Beste hoofdkussen zijslaper’ raadplegen of je laten adviseren bij een van onze verkooppunten.

Terug naar nieuwsoverzicht