menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Beste hoofdkussen zijslaper

Stel je bed samen

Wat is het beste hoofdkussen voor een zijslaper? Dit vraag jij je ongetwijfeld af als je als zijslaper op zoek gaat naar een nieuw hoofdkussen. Niet alleen een goed matras is belangrijk voor een fijne nachtrust, ook een goed hoofdkussen draagt hieraan bij. Wij vertellen je waar je als zijslaper op moet letten bij het kopen van het beste hoofdkussen.

Waar moet een hoofdkussen aan voldoen?


Iedereen heeft zijn eigen manier van slapen. De een slaapt liever op zijn buik of rug, terwijl de ander een zijslaper is. Welke slaaphouding ook jouw voorkeur heeft, een goed hoofdkussen is onontbeerlijk. Het is van belang dat het hoofdkussen past bij jouw slaaphouding, lichaamsbouw en de stevigheid van je matras. Verder moet het hoofdkussen voldoende steun bieden aan je hoofd en nek.

Lichaamsbouw

Ieder persoon heeft een andere lichaamsbouw; de bouw van de nek, het hoofd en de schouders is bij niemand gelijk. De een heeft een rechte nek en/of hoge schouders en bij de ander zijn de schouders minder hoog en/of heeft de nek een kromming. Het is dan ook erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je hoofdkussen bij jouw postuur past. Over het algemeen geldt dat hoe zwaarder je bent, hoe steviger het hoofdkussen moet zijn.

Stevigheid matras

De stevigheid van het matras is ook essentieel bij het kiezen van het juiste hoofdkussen. Als je een soepel matras hebt waar je lichaam in wegzakt, is het verstandig om voor een minder hoog hoofdkussen te gaan. Is je matras hard(er)? Dan is een hoog/harder kussen het advies. De algemene stelregel is: hoe harder het matras, hoe harder het hoofdkussen.

Ondersteuning

Als je een zijslaper bent is het van belang dat je kiest voor een hoofdkussen dat dik genoeg is om de ruimte tussen je hoofd en schouders op te vullen. Zo voorkom je rug- en nekklachten. Zorg ervoor dat je hoofd en nek in lijn blijven met je ruggengraat.

Welk hoofdkussen voor zijslaper?


Het meest geschikte allround hoofdkussen voor een zijslaper is gemaakt van latex. Latex heeft als voordelen dat het stevig/vormvast is, waardoor de ondersteuning aan je hoofd en nek optimaal is. Verder is latex veerkrachtig en soepel en heeft het de eigenschap om de druk goed te verdelen.

De hoofdkussens van Hml Bedding beschikken over deze belangrijke eigenschappen. Ze zijn voorzien van een halfronde uitsparing die rekening houdt met de natuurlijke vormen van het lichaam. De latex kern zorgt ervoor dat je hoofd en nek de hele nacht een constante ondersteuning krijgen, waardoor je het hoofdkussen niet meer hoeft op te schudden. De bovenzijde bestaat uit dons, wat een heerlijk zachte ‘touch’ geeft. De combinatie van de vormvaste latex kern en de zachte bovenzijde geeft je de juiste ondersteuning voor een fijne nachtrust. Daarnaast is de hoes van het hoofdkussen anti-allergisch en wasbaar op 40 graden.

Ben jij op zoek naar het perfecte hoofdkussen als zijslaper? Laat je adviseren door de professionals bij onze dealers. Zij kunnen jou van het juiste advies voorzien bij de keuze van een geschikt hoofdkussen.

Terug naar nieuwsoverzicht