menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Inrichten kleine slaapkamer

Stel je bed samen

Het inrichten van een kleine slaapkamer kan behoorlijk lastig zijn. Waar zet je de boxspring of het klassieke bed en de andere meubels neer? Waar berg je alle spullen op? De kunst is om de slaapkamer groter te laten lijken en de ruimte optimaal te benutten. Hoe je dit doet lees je in deze blog.

Kleine slaapkamer groter laten lijken


Heb je een kleine slaapkamer en wil je hem groter laten lijken? Maak dan gebruik van pasteltinten zoals lichtblauw en lichtpaars. Pastelkleuren zorgen voor een ruimtelijke look. Een mooie spiegel aan de muur geeft ook het gewenste ruimtelijke effect.

Kleine slaapkamer ideeën


Om de ruimte in je kleine slaapkamer optimaal te benutten, kun je diverse dingen doen. Hier volgen een aantal handige tips.

Maak een plan

Voordat je met allerlei kwasten aan de slag gaat en verschillende meubels gaat plaatsen, is het slim om een plan te maken. Ga eerst na wat de afmetingen zijn van de slaapkamer. Meten is weten! Zo voorkom je dat je een te groot bed koopt of dat de kast net niet past. Een plattegrond maken van de slaapkamer is ook niet onverstandig. Teken hier de meubels in die je wilt plaatsen, zo krijg je meteen een goed beeld van de in te richten ruimte en wat wel en niet past.

Voldoende opbergruimte

Voldoende opbergruimte in de slaapkamer is erg fijn. Al je spullen wil je natuurlijk netjes kunnen opbergen. Om ruimte te besparen, kun je gebruikmaken van planken aan de muur in plaats van (grote) kasten. Zet er wat manden of kistjes op en je boeken en sieraden hebben een prima plekje. Als je geen inloopkast hebt en je kleding ook in de slaapkamer kwijt moet, is een kledingrek een goede optie. Dit neemt veel minder plek in beslag dan een hele kledingkast.

Praktische en ruimtebesparende meubels

Om nog meer ruimte te besparen, kun je kiezen voor een hoogslaper. Dit is met name voor kinderen/tieners (en lenige volwassenen) een ideaal bed. Er kan een bureau onder geplaatst worden en vaak zit er ook een kast onder. Genoeg opbergruimte voor al het speelgoed of de studieboeken. Het nadeel van een hoogslaper is dat je bij het opmaken van het bed altijd gebruik moet maken van het trapje of een kruk om erbij te kunnen.

Mocht een hoogslaper niet jouw ding zijn als ouder(e), dan kun je er voor kiezen om je (niet te grote) bed dicht tegen de muur te zetten, eventueel in een hoek. Hiermee maak je optimaal gebruik van de ruimte. Zorg er wel voor dat je nog steeds goed kunt in- en uitstappen en het bed goed kunt opmaken. Ook kun je het bed iets naar voren zetten en erachter, tussen de muur en het bed, kleine plankjes maken voor extra opbergruimte. Dit is ook prima mogelijk bij een boxspring met een hoofdbord.

Overige tips inrichten slaapkamer


Wil je meer handige tips om je kleine of grote(re) slaapkamer in te richten? Lees dan eens onze blog ‘Slaapkamer inrichten’.

Terug naar nieuwsoverzicht