menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Hoofdborden boxspring

Stel je bed samen

Er zijn veel soorten hoofdborden waarmee je jouw boxspring kunt verfraaien. Voor elke slaapkamer(stijl) is er een passend exemplaar te verkrijgen, in een stof naar keuze. Wil je weten wat een hoofdbord toevoegt aan jouw bed en welke soorten hoofdborden zijn er? Wij vertellen het je in deze blog.

Voordelen hoofdbord boxspring


Om te beginnen bepaalt een hoofdbord de uitstraling van de boxspring. Een boxspring is vaak de blikvanger in de slaapkamer en dat komt mede door het gestoffeerde, luxe hoofdbord.

Daarnaast geeft een hoofdbord het bed niet alleen meer ondersteuning en stabiliteit, het is ook nog eens comfort-verhogend. Je kunt het hoofdbord namelijk gebruiken als handige rugsteun wanneer je tv kijkt of een boek leest. Bovendien valt door de aanwezigheid van een hoofdbord je hoofdkussen niet snel meer van het bed.

Wist je dat een boxspring met hoofdbord tevens kan dienen als ‘room divider’? Handig om hiermee de (grote) slaapruimte te splitsen!

Soorten hoofdborden


Je kunt uit veel typen hoofdborden kiezen om jouw boxspring compleet te maken: klassiek, modern, groot, klein, hoog of laag. Er is altijd wel een geschikt hoofdbord te vinden dat aan jouw wensen voldoet en in jouw slaapkamer past. Niet alleen qua afmeting, maar ook voor wat betreft de slaapkamerstijl. Als je een ruime slaapkamer hebt, kun je ook gaan voor een boxspring met groot hoofdbord om jouw slaapkamer nog meer uitstraling te geven.

Personaliseren van het hoofdbord


Heb je een hoofdbord gekozen, dan bepaal je of het eventueel breder, smaller, hoger of lager gemaakt moet worden. Elk hoofdbord heeft zijn eigen standaard afmetingen, maar kan vaak indien gewenst (en technisch mogelijk) worden aangepast. Verder wordt het hoofdbord netjes bekleed met een mooie meubelstof naar keuze. Je kunt gaan voor dezelfde stofkleur/-soort als de boxspring, maar voor een bijzonder effect is een hoofdbord in een andere stof ook heel tof!

Hoofdbord zelf maken of liever kopen?


Ben je creatief en wil je zelf het hoofdbord voor je bed maken? Of laat je het hoofdbord liever (op maat) maken via een beddenspeciaalzaak bij jou in de buurt? Voor welke optie je ook gaat, je doet er goed aan om van tevoren informatie te vergaren. Welke hoofdborden zijn er, wat zijn de bijbehorende specificaties en bijzonderheden en hoe zien ze eruit?

Op onze website vind je diverse slaapkamerstijlen met bijpassende boxsprings, hoofdborden en accessoires. Je kunt tevens via de handige online configurator met een paar muisklikken jouw ideale boxspring met hoofdbord samenstellen, om daarna goed voorbereid naar de beddenspecialist te gaan voor een uitgebreid en professioneel slaapadvies.

Terug naar nieuwsoverzicht