menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Hoofdbord bed maken

Stel je bed samen

Zelf een hoofdbord voor je bed maken is heel goed mogelijk, maar je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare variant kopen of er eentje helemaal op maat laten maken via een beddenspeciaalzaak. Ben jij iemand die zelf aan de slag gaat of besteed je het liever uit? In deze blog bespreken we diverse opties om jouw keuze te vergemakkelijken.

Stappenplan


Als je tot de creatievelingen behoort en graag zelf een hoofdbord voor je bed maakt, dan is het slim om een stappenplan zoals onderstaand te volgen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Afmetingen hoofdbord bepalen

Wanneer je van plan bent om zelf iets in elkaar te knutselen, is het altijd verstandig om eerst een tekening te maken en te bepalen welke afmetingen jouw creatie mag/kan hebben. Een hoofdbord kan dezelfde breedte hebben als je bed, maar je kunt het ook breder maken om er dan bijvoorbeeld nachtkastjes voor te plaatsen of (lees)lampjes op te monteren. Wil je bovenop het hoofdbord nog wat accessoires leggen of zetten? Zorg er dan voor dat je het hoofdbord diep genoeg maakt. Met de afmetingen van een hoofdbord kun je dus alle kanten op, het is maar net wat je mooi en praktisch vindt.

Materiaal hoofdbord bepalen

Als je de afmetingen bepaald hebt, kun je gaan bedenken van welk materiaal je het hoofdbord wilt maken. MDF is het meest gebruikte materiaal voor een hoofdbord, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor stoer steigerhout of een andere materiaalsoort.

Hoofdbord in elkaar zetten

Na het uitzoeken van het materiaal kun je de platen/planken op maat (laten) zagen en kan het in elkaar knutselen van het hoofdbord beginnen. Tal van doe-het-zelf filmpjes op internet kunnen je hier een handig handje bij helpen.

Hoofdbord afwerken

Zodra het hoofdbord in elkaar zit, kan het geschuurd, schoongemaakt en geverfd worden in een kleur naar wens. Je kunt er ook voor kiezen om het hoofdbord te bekleden met een stof zoals linnen of pluche. Om een nóg luxere uitstraling te krijgen, kun je het hoofdbord aan de voorkant afwerken met een schuimlaag om het daarna te bekleden met een mooie stof.

Hoofdbord bevestigen

De volgende stap is het bevestigen van het hoofdbord aan de muur of aan het bed. Je kunt het hoofdbord als het ware tussen het bed en de muur ‘klemmen’ door simpelweg het hoofdbord tegen de muur te zetten en het bed er tegenaan te schuiven. Ook is het mogelijk om het hoofdbord en de muur te voorzien van een (muur)lat, waarmee je het hoofdbord aan de muur hangt. Sommige bedden kunnen door middel van speciaal beslag/speciale schuifjes aan een hoofdbord gekoppeld worden dus dat is ook een optie.

Hoofdbord (op maat) kopen


Wil je liever niet zelf een hoofdbord maken? Bij onze verkooppunten zijn diverse varianten verkrijgbaar die je ook allemaal kunt vinden op onze website.
Tegen een geringe vergoeding kun je het hoofdbord zelfs helemaal op maat laten maken! Mits technisch mogelijk kun je de breedte, hoogte en dikte zelf bepalen. Uitsparingen voor stopcontacten of een horizontaal/verticaal deelbaar hoofdbord? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Goed slapen vergt maatwerk!

Terug naar nieuwsoverzicht