menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Wat kost een goed matras?

Stel je bed samen

Op de vraag ‘Wat kost een goed matras?’ is geen eenduidig antwoord te geven. Er zijn immers veel kwalitatief goede matrassen in diverse prijsklassen. Over het algemeen geldt: hoe meer comfort het matras biedt, hoe hoger de prijs. Dat wil echter niet zeggen dat een ‘goedkoop’ matras jou niet het gewenste comfort kan bieden. Belangrijk is dat je het matras kiest dat het beste bij jou past. Om je op weg te helpen, bespreken we hieronder diverse matrassoorten en geven we antwoord op de vraag waar je op moet letten bij de aanschaf van een matras.

Soorten matrassen


Matrassen zijn er in allerlei soorten en maten. Ze bestaan vaak uit meerdere lagen van verschillende materialen. De kenmerken van deze materialen bepalen de ondersteuning van het matras, hoe hij aanvoelt en ventileert. Dit bepaalt uiteindelijk jouw ligcomfort.

Zo zijn de populairste matrassen vaak gevuld met koudschuim, traagschuim of pocketveren. Laten we deze materialen eens onder de loep nemen.

Koudschuim matras

Dit matras staat bekend om zijn hoge veerkracht en aanpassingsvermogen, waardoor het de juiste ondersteuning geeft op de juiste plaats. Daarnaast staat koudschuim bekend om het uitstekend ventilerend en vochtregulerend vermogen. Ideaal als je het snel warm hebt in bed en veel transpireert.

Traagschuim matras

Het traagschuim matras is populair vanwege zijn optimale drukverlaging en goede warmte-isolatie. Het vormt zich helemaal naar jouw lichaam, omdat het reageert op lichaamswarmte. Je voelt hierdoor geen drukpunten. Een zeer geschikt matras als je het snel koud hebt of last hebt van spieren en gewrichten.

Pocketveren matras

Een matras met pocketveren biedt veel steun en heeft door de open structuur een goed ventilerend en vochtregulerend vermogen. Dit matras is net als het koudschuim matras dan ook erg geschikt voor de kacheltjes onder ons.

Welke factoren spelen een rol?


Naast de hierboven benoemde factoren zoals lichaamstemperatuur en gezondheid/lichamelijke klachten, spelen nog andere factoren een rol bij het kiezen van het juiste matras. Zo is het belangrijk dat je een matras kiest dat past bij jouw postuur/gewicht en slaaphouding. We hebben alle factoren uitgebreid beschreven in onze blog ‘Welk matras past bij mij?’.

Duurzaamheid


Als je eenmaal een goed matras hebt aangeschaft, wil je natuurlijk dat het lang meegaat en het de juiste ondersteuning en het gewenste ligcomfort blijft bieden. Om maximaal gebruik te maken van de duurzaamheid van de gebruikte materialen adviseren we je om het matras (en matras topper) regelmatig te draaien en te keren. Doe dit bijvoorbeeld telkens als je het bed verschoont. Hoe gelijkmatiger de materialen belast worden, hoe langer het complete product zijn werk kan blijven doen.

Slaapadvies op maat


Bij de aanschaf van een goed matras is het belangrijk dat je deskundig advies krijgt en kunt proefliggen om tot de juiste matraskeuze te komen. De adviseurs bij de winkels voorzien je graag van de gewenste informatie. Wil je van tevoren al meer weten over onze producten en prijzen? Doorloop dan eens onze handige configurator en stel virtueel je bed samen.

Terug naar nieuwsoverzicht