menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Boxspring matrassen bij elkaar houden

Stel je bed samen

Je boxspring matrassen bij elkaar houden kan op allerlei manieren. In deze blog laten we de meest gebruikelijke en handige manieren de revue passeren.

Waarom schuiven matrassen?


’s Nachts draaien we ons gemiddeld 40 keer om. Dit heb je zelf niet altijd in de gaten en het is dan ook meestal niet storend of erg. Integendeel, omdraaien is heel belangrijk om de doorbloeding in je lichaam te stimuleren. Het nadeel van het woelen en draaien in bed is dat, in het geval van twee losse matrassen, de matrassen kunnen schuiven. Hierdoor ontstaat er in het midden een vervelende gleuf. Het veelvuldig in en uit je bed stappen kan ook bijdragen aan het schuifgedrag van de matrassen. Het schuiven van de matrassen wordt vaak wel als storend ervaren. Gelukkig zijn er oplossingen om de boxspring matrassen bij elkaar te houden.

Oplossingen matrassen bij elkaar houden

Maak gebruik van antislip

Om de boxspring matrassen bij elkaar te houden, kan in de boxspring een effectief antislipmateriaal verwerkt worden. Hiermee wordt het schuiven van de matrassen tot een minimum beperkt. Het antislipmateriaal kan geïntegreerd worden in de boxspring, maar je kunt er ook voor kiezen een losse antislipmat onder je matrassen te plaatsen. Dit laatste is een goed alternatief als je de matrassen al in gebruik hebt en later merkt dat ze schuiven.

Kies voor een voetbord

Als je merkt dat de matrassen de neiging hebben om niet in de breedte, maar juist naar beneden te verschuiven, dan is een voetbord een goede oplossing. Het voetbord houdt de matrassen tegen. Zeker als je een elektrisch verstelbare boxspring hebt en het hoofdeinde omhoog brengt is een voetbord een goede toevoeging om de matrassen op hun plaats te houden. Als je daarbij ook nog een hoofdbord plaatst, worden de matrassen nog beter tegengehouden.

Een tweepersoons matras topper

Als je twee losse matrassen hebt die schuiven en er een kier ontstaat, kun je ook voor een tweepersoons matras topper kiezen. Deze valt over de twee matrassen heen en op deze manier wordt het bed één geheel. Je hebt geen last meer van de kier tussen de matrassen en het schuiven van de matrassen wordt ook zeker minder.

Groot, tweepersoons matras

Van een vervelende kier is geen sprake als je ervoor kiest om op een groot, tweepersoons matras te slapen. Het nadeel hiervan is wel dat je het ligcomfort niet per persoon kunt aanpassen. Daarnaast is het draaien en keren van een groot, tweepersoons matras een stuk lastiger.

Maak gebruik van een koppelset

Dit is niet zozeer een oplossing om schuivende matrassen te voorkomen, maar we vinden het wel de moeite waard om het hier te benoemen. Een koppelset, waarvan we bij Hml Bedding optioneel gebruik maken, zorgt er voor dat de boxsprings niet uit elkaar schuiven. Mocht je dat juist wel willen, bijvoorbeeld om eronder schoon te maken, dan is de koppelset simpel te ontgrendelen. De koppelset kan ook achteraf nog prima gemonteerd worden op bestaande boxspringsets.

Juiste oplossing voor jou


Heb jij last van schuivende matrassen en wil je dit oplossen? Ga dan gerust eens langs bij een van onze verkooppunten en laat je informeren over de verschillende mogelijkheden.

Terug naar nieuwsoverzicht