menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Slaapkamer trends najaar 2021

Stel je bed samen

De slaapkamer trends voor het najaar 2021 zijn gebaseerd op warmte en duurzaamheid. Twee begrippen die je dit najaar vaak tegenkomt als je op zoek bent naar populaire slaapkamerthema’s. Een goede reden om de slaapkamer trends voor het najaar eens goed uit te lichten.

Warmte en duurzaamheid in de slaapkamer


In dit jaargetijde zijn we graag thuis en brengen we veel tijd door in de slaapkamer om de warmte op te zoeken. Tegenwoordig vinden we ook een duurzame slaapkamer steeds belangrijker: we halen de natuur graag in huis!

Warme slaapkamer creëren

Met een warme slaapkamer bedoelen we niet de aangename temperatuur, maar de sfeervolle uitstraling van de slaapkamer. Deze creëer je door het gebruik van warme kleuren, zoals bruin, oranje en terra-tinten. Maar pas op: het gevaar van een te donkere slaapkamer ligt hierbij op de loer. Combineer de donkere kleuren daarom met lichte tinten om te voorkomen dat het geheel te donker wordt.

Niet alleen met kleuren kun je een warme slaapkamer realiseren. Het materiaalgebruik draagt hier ook aan bij. Flanel en fluweel zijn voorbeelden van veelgebruikte materialen bij het inrichten van de slaapkamer en passen helemaal bij de slaapkamer trends voor het najaar van 2021. Voeg deze materialen toe in de vorm van sierkussens, plaids en/of gordijnen en de slaapkamer voelt al snel warm(er) aan. Met verlichting kun je natuurlijk ook veel sfeer, en dus warmte, creëren. Gebruik geen grote felle lampen, maar houd het bij een sfeer-verhogende schemerlamp en wat kaarsen.

Een voorbeeld van een stijl waarin warmte centraal staat, is onze slaapkamerstijl ‘werelds & industrieel’. Hier hebben we gebruik gemaakt van warme, natuurlijke kleuren zoals okergeel, rood en diverse bruintinten. Het toegevoegde (jeans)blauw maakt er een verrassend geheel van.

Slaapkamer trends najaar 2021
Slaapkamer trends najaar 2021

Duurzaamheid in de slaapkamer

Een tweede slaapkamer trend dit najaar is duurzaamheid. De definitie van duurzaam is volgens Van Dale: geschikt om lang te bestaan. Dit is altijd de basis voor alles wat wij bij Hml Bedding doen. Wist je bijvoorbeeld dat wij duurzame meubelstoffen in onze collectie hebben, waarmee we onze boxsprings en andere producten bekleden? Deze stoffen zijn gemaakt van plastic flessen, in een proces dat veel minder energie en water verbruikt en voor minder CO2-uitstoot zorgt dan de fabricage van traditionele meubelstoffen.

Naast het stofferen van de boxspring in een duurzame meubelstof, kun je ook de natuur naar de slaapkamer halen door middel van houtaccenten, planten, linnen, wol en gerecyclede meubels en accessoires. In onze slaapkamerstijl ‘naturel & minimalisme’ zie je dit gebruik van natuurlijke materialen terug.

Trends slaapkamer najaar 2021

Trends slaapkamer najaar 2021

Kleur- en stylingtips

Wil je meer informatie over de slaapkamer trends voor het najaar van 2021 en hoe jij deze in jouw slaapkamer kunt verwerken? Vraag dan onze inspiratiefolder aan of bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt voor persoonlijk advies.

Terug naar nieuwsoverzicht