menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Slaapkamer inrichting landelijk

Stel je bed samen

Een slaapkamer inrichting met een landelijke sfeer is nog steeds erg populair. Dit komt doordat een landelijke inrichting rust uitstraalt en dat is meer dan welkom in de slaapkamer. Hier wil je tenslotte lekker slapen en tot rust komen, zodat je energiek aan de volgende dag kunt beginnen. Wil jij ook een landelijke slaapkamer inrichting? Stop dan niet met lezen en doe inspiratie op met onze leuke en handige tips.

Slaapkamer landelijke stijl


Wanneer je je slaapkamer wilt omtoveren tot een landelijke oase van rust, is het verstandig om met een aantal dingen rekening te houden. Het materiaal, de kleuren en accessoires die je gebruikt, bepalen namelijk de uitstraling van je slaapkamer. Besteed hier dus voldoende aandacht aan.

Materiaal

Om te beginnen zijn de materialen die je kiest van belang bij de inrichting van een landelijke slaapkamer. In een landelijke slaapkamer maakt men veelal gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, rotan, bamboe, katoen en wol. Wat dacht je van een mooie houten vloer met daarop als eyecatcher een boxspring in een lichte kleur, zoals beige of taupe? Uiteraard kan de boxspring gecombineerd worden met een bijpassend hoofd- en/of voetbord. Als je het plaatje helemaal compleet wil maken, kun je ook een gestoffeerde hocker en/of voetenbank toevoegen. Deze kan met dezelfde stof bekleed worden als de boxspring, maar een andere stof behoort ook tot de mogelijkheden.

Slaapkamer inrichting landelijk 1
Slaapkamer inrichting landelijk

Kleuren

Niet alleen het bed is licht van kleur, ook de muren en gordijnen houden we lekker licht bij een landelijke slaapkamer inrichting. Lichte kleuren zorgen voor kalmte en sereniteit in de slaapkamer, wat weer bijdraagt aan een goede nachtrust. Je kunt natuurlijk best wat gewaagde kleuren toevoegen, maar doe dit dan als accent in de styling. Koper en goud zijn hiervoor prima geschikt. Niet alleen voor een landelijke slaapkamerstijl zijn lichte (pastel)kleuren ideaal. Ze zijn ook heel goed toe te passen bij andere slaapkamerstijlen. Lees hier meer over in onze blog over pastelkleuren in de slaapkamer.

Accessoires

Accessoires in een landelijke slaapkamer bestaan vaak uit (antieke) sierspullen, zoals (kunst)bloemen, vaasjes en schalen. Deze accessoires worden met name gebruikt bij een klassiek-landelijke inrichting. Vind je dit te oubollig? Laat dan de antieke tierelantijntjes weg en voeg bijvoorbeeld een moderne lamp of een grove kandelaar toe om een modern-landelijke slaapkamer te creëren.

Slaapkamer inrichting landelijk

Slaapkamer inrichting landelijk

Meer inspiratie nodig?


Wil je jouw slaapkamer landelijk inrichten en heb je na het lezen van deze blog meer inspiratie en informatie nodig? Neem dan een kijkje op onze website, waar wij diverse kleur- en stylingtips geven. Ook voor andere slaapkamerstijlen kun je terecht op onze website.

Welke slaapkamerstijl je ook kiest, zorg ervoor dat alle elementen goed bij elkaar passen.

Terug naar nieuwsoverzicht