menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Senioren bedden

Stel je bed samen

‘Senioren bedden’ is een term die je veel voorbij ziet komen als je eenmaal op zoek gaat naar een slaapkamer of slaapsysteem. Er is echter veel verwarring rondom deze omschrijving. Hoe dat zit, leggen we graag uit.

Senioren bedden zoals we die vroeger zagen


Vaak zie je onder het kopje ‘senioren bedden’ eenpersoons slaapkamer opstellingen die je verwacht in verzorgings- of bejaardenhuizen. Tegenwoordig hechten senioren naast een goed ligcomfort ook zeker waarde aan een mooie slaapkamer met een gezellige uitstraling. Jaren terug waren senioren bedden comfort bedden; ledikanten van bijvoorbeeld MDF of massief eiken, met een hogere in- en uitstap, om dit gemakkelijker te maken. Vaak waren deze bedden ook voorzien van elektrisch verstelbare bedbodems, zodat lezen in bed goed mogelijk was. In het geval van tweepersoons uitvoeringen waren deze bedden over het algemeen deelbaar. Zo konden er altijd nog twee eenpersoonsbedden van gemaakt worden en waren de bedden gemakkelijk los van elkaar te verplaatsen. Ideaal tijdens het poetsen!

Moderne senioren bedden


Echter, we zijn ondertussen heel wat jaren verder en onze branche heeft zeker niet zitten slapen qua ontwikkeling. Steeds meer mensen vinden de hogere in- en uitstaphoogte prettig. Dit zie je dus niet alleen terug bij senioren bedden, maar ook veel bij de moderne boxspring die samengesteld wordt. Al onze boxspringcombinaties zijn standaard voorzien van deelbaar beslag. Dus zelfs de meest moderne set is open te draaien, zodat er tussen de bedden gestofzuigd kan worden. Een senioren bed is dus zeker niet meer wat het is geweest en is ook in een moderne look en feel samen te stellen. Het is uiteraard ook mogelijk de boxspring voor één persoon te maken wanneer hier de voorkeur naar uitgaat. Dat is het grote voordeel van een boxspring op maat, deze wordt volledig gemaakt aan de hand van jouw persoonlijke wensen. Ook voor een eenpersoonsbed zien we steeds vaker dat er voor een boxspring met hoofdbord wordt gekozen in plaats van een traditioneel ledikant. Door deze keuze koopt men een hoofdbord, matrasdrager (de boxspring) en het matras in eenpersoonsformaat. Als men kiest voor een ledikant dient men naast het ledikant (de omranding), evengoed nog steeds een matrasdrager en een matras aan te schaffen. Deze optelling makende, komen mensen - en dus ook senioren - steeds vaker uit bij een comfortabele hoteloplossing, de boxspring.

Een boxspring als oplossing


Wanneer je meer comfort in de slaapkamer wilt ervaren, is een boxspring dus zeker het overwegen waard. Met betrekking tot comfort en ondersteuning is een boxspring een uitmuntend systeem, dus perfect wanneer je op leeftijd bent. Een ander voordeel hierbij is dat er geen matrasdrager in een zelfdragend ledikant geplaatst wordt, waardoor de kans op kraken en piepen van het gehele systeem vele malen minder is dan in een traditioneel senioren bed. Daarbij is de uitstraling van een boxspring natuurlijk veel plezieriger. De stofkeuze bepaal je zelf en ook de uitstraling van het eventuele hoofd- en voetbord is geheel zelf samen te stellen. Heeft je partner andere wensen wat betreft comfort? Dit is geen enkel probleem alle slaapcomforts zijn naadloos in de boxspring te verwerken, zonder dat dit invloed heeft op het uiterlijk van het bed.

Elektrisch verstelbaar of toch niet?


Naast de uitstraling van de boxspring is het ook mogelijk te kiezen voor een elektrisch verstelbare boxspring. Dit is prettig tijdens het lezen of tv kijken en kan het gemakkelijker maken om in en uit te stappen. Ook hiervoor geldt dat ieder deel van de boxspring zijn eigen kenmerken kan bevatten. Oftewel als jouw partner kiest voor een elektrisch verstelbare boxspring en voor jou is dit niet nodig, dan vormt dit geen enkel probleem.

Meer weten over de mogelijkheden van een boxspring als senioren bed? Wij geven graag persoonlijk advies. Daarnaast staan er door heel Nederland professionals voor je klaar. Bekijk de verkooppunten bij jou in de buurt.

Terug naar nieuwsoverzicht