menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Persbericht goed slapen

Stel je bed samen

Een alcoholvrije maand, ‘groente-challenges’, fitprogramma’s en tips om te stoppen met roken… Gezond leven is ‘hot’ en het is dan ook niet verwonderlijk dat je het overal tegenkomt: van tv-programma’s en apps voor je smartphone tot Facebook, Twitter en hippe kookboeken. Bij alle aandacht die wordt besteed aan gezond leven, blijft een goede nachtrust vaak nog een beetje achter. Toch is goed slapen een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl.

Mensen die goed slapen zijn minder vaak ziek, blijven beter op gewicht, hebben een positievere levenshouding en leven langer. Bovendien is slaap essentieel bij het herstel na een sportieve inspanning. Maar hoe zorg je er nu voor dat je voldoende nachtrust krijgt? Mark van de Laarschot is eigenaar van Hml Bedding, een bedrijf dat boxsprings en matrassen produceert: “Een goede nachtrust begint natuurlijk met een goed bed, waarin je lekker ligt en dat goed past bij je lichaamsbouw, slaaphouding en persoonlijke voorkeuren. Het is daarom aan te raden om een bed te kiezen dat op maat voor je is samengesteld. Daarop zul je het meeste slaapcomfort ervaren en dus het beste slapen. Daarvoor kun je het beste naar een beddenspeciaalzaak gaan: daar kunnen ze je een goed advies geven, kun je proefliggen en zo zelf ervaren welk matras het beste bij jou past.”

Vast slaapritme

Naast een goed bed spelen natuurlijk nog veel meer factoren een rol. Mark van de Laarschot: “Als je je nachtrust wilt verbeteren, kan een vast slaapritme wonderen doen. Sta bijvoorbeeld op vaste tijden op en ga op vaste tijden naar bed. Na verloop van tijd weet je lichaam dan dat het tijd is om te gaan slapen, waardoor je gemakkelijker in- en doorslaapt. Het ontwikkelen van een vaste routine die je iedere avond voor het slapengaan volgt, kan dat patroon verder versterken. Zorg er daarnaast enerzijds voor dat je voldoende tijd neemt om te slapen, en anderzijds dat je niet te lang en onnodig in bed blijft liggen. Ontspan voordat je gaat slapen, beperk het gebruik van beeldschermen en beperk de inname van koffie, thee en alcohol. Door zowel deze tips op te volgen als te zorgen voor een goed bed, schep je alle voorwaarden voor een goede nachtrust.”

Persbericht goed slapen Terug naar nieuwsoverzicht