menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Minimalistische slaapkamer

Stel je bed samen

Een minimalistische slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust. Minimalisme kun je omschrijven als de kunst van de eenvoud en eenvoud zorgt voor rust. Wil jij ook een minimalistische slaapkamer en heb je tips nodig om deze te creëren? Lees dan snel verder!

Hoe maak je de slaapkamer minimalistisch?


Er zijn verschillende dingen waaraan je moet denken bij een minimalistische slaapkamer. Het credo dat je in ieder geval altijd voor ogen moet houden is ‘less is more’. We hebben de meest voorname do’s en don’ts voor je op een rij gezet.

Bed als eyecatcher

We beginnen met het belangrijkste element in je slaapkamer: het bed. Zorg ervoor dat dit een bed is zonder al teveel franjes. Een boxspring is een ideaal bed voor een minimalistische slaapkamer, omdat deze geen ombouw heeft en je hem ook zonder hoofdbord kunt plaatsen.

Wat wil je houden en wat kan weg?

Dan komen we bij het punt dat voor iedereen lastig is: afscheid nemen van niet-belangrijke spullen. Vraag jezelf af welke dingen naast het bed echt essentieel zijn voor in de slaapkamer. Heb je al die sierkussens nodig om goed te kunnen slapen en moet die kledingkast écht in de slaapkamer staan of heb je er ergens anders in huis ook plaats voor? Alles wat niet noodzakelijk is voor een goede/betere nachtrust kun je beter weglaten. Je creëert hiermee ruimte, en ruimte = rust.

Rustig kleurenpalet

Kleuren bepalen mede de sfeer in een ruimte dus maak een weloverwogen kleurkeuze, zeker als het om een minimalistische slaapkamer gaat. In een minimalistische slaapkamer zijn de kleuren vaak zacht en licht. Goede, rustige slaapkamer kleuren zijn pasteltinten zoals lichtblauw, lichtroze en lila. Een witte of beige muur past hier ook perfect bij.

Lichtplan

Niet alleen kleuren zijn belangrijk in een (minimalistische) slaapkamer, ook het licht speelt een grote rol. Een vloerlamp met warm licht, al dan niet dimbaar, is de beste keuze om eenvoud te creëren. Kies voor simpele lampen met een lampenkap gemaakt van rotan of linnen. Deze natuurlijke materialen passen heel goed in het pastel kleurenpalet.

Niet teveel accessoires

‘Less is more’ geldt met name voor de accessoires. Plaats niet teveel sierkussens op het bed en laat de dromenvangers, schilderijtjes en posters achterwege. Kies liever voor één groot schilderij of ander kunstwerk aan de wand. Planten vallen ook onder accessoires dus voeg die gerust, maar met mate, toe. Beter één grote plant dan vijf kleintjes.

Onderhouden van de slaapkamer

Een slaapkamer minimalistisch maken is stap 1, maar de vervolgstap is ook essentieel: de slaapkamer minimalistisch hóuden. Dit kun je onder andere doen door het dekbed ’s ochtends niet rommelig te laten liggen, maar het netjes open te slaan. Dit oogt opgeruimd en het is goed om het matras op deze manier te laten luchten. Zorg er ook voor dat er geen kleding rondslingert en er steeds (kleine) accessoires bij komen. Zo is en blijft jouw slaapkamer minimalistisch.

Past een minimalistische slaapkamer niet bij jou en heb je de voorkeur voor een andere slaapkamerstijl? Check dan eens onze diverse moodboards en laat je inspireren!

Terug naar nieuwsoverzicht