menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Industriële slaapkamer

Stel je bed samen

Wil je van jouw slaapkamer een stoere, industriële slaapkamer maken? Wij geven je een aantal handige tips!

Waar komt de industriële stijl vandaan?


De industriële stijl komt uit de jaren ’60 en ’70. Er waren in die tijd te weinig woningen, maar teveel oude, leegstaande scholen en fabrieken. Veel mensen, in het bijzonder ontwerpers en kunstenaars, namen die gebouwen in gebruik als werk- en/of woonruimte. De oorspronkelijke hoge plafonds, grote ramen en ruwe uitstraling door de bakstenen muren en stalen balken werden meestal niet veranderd, waardoor de stoere, industriële look behouden bleef. Die industriële look wordt tegenwoordig vaak gecombineerd met modern design en comfort.

De basis van de industriële slaapkamer


Vooral in de slaapkamer vinden we deze combinatie van modern design en comfort terug, maar de basis van elke slaapkamer blijft in principe het bed. Kies voor een industriële look bijvoorbeeld voor een boxspring in een grove, natuurlijke stof met de uitstraling van canvas of linnen en pas de rest van het interieur daar op aan.

Gebruikte materialen


Naast linnen en canvas passen stoere, robuuste materialen zoals beton, metaal, steen en (steiger)hout perfect in een industriële slaapkamer. Ook stoffen zoals suéde, leder en wol zijn zeer geschikt.

En mixen mag! Denk bijvoorbeeld aan een betonnen vloer in combinatie met een bakstenen muur en houten meubeltjes. Laat daarnaast de genoemde stoere stoffen terugkomen in de accessoires en je hebt al snel jouw industriële look gecreëerd.

Kleurgebruik


Bij die industriële look passen onder andere de kleuren(combinaties) groen, grijs, blauw, bruin en zwart. Een diepe accentkleur zoals okergeel of donkergroen geeft het geheel extra pit.

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen de koude en warme tinten, zodat de slaapkamer niet alleen maar een grijze ruimte is met veel metaal, maar ook warm en uitnodigend aanvoelt. De slaapkamerverlichting speelt hier ook een grote rol in. Gebruik dan ook bij voorkeur geel licht om de kamer ‘warmer’ te maken en kies liever niet voor wit licht.

De styling


Voeg tenslotte enkele vintage spullen toe aan het interieur. Goede voorbeelden hiervan zijn een (industriële) lamp, een mooi schilderij, een oude koffer of klok. En wat dacht je van een vintage ladekast of schoolstoeltje? De muur voorzie je van behang met een betonlook of van een fotoprint op hout of metaal. De tierlantijntjes mag je allemaal achterwege laten in de stoere, industriële slaapkamer.

Inspiratie opdoen?


Wil je meer informatie over de industriële slaapkamerstijl? Check eens onze website waar je niet alleen deze stijl vindt, maar ook nog een heleboel andere slaapkamerstijlen!

Terug naar nieuwsoverzicht