menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Boxspring opmaken

Stel je bed samen

Een boxspring opmaken lijkt misschien lastig vanwege de diverse lagen waaruit hij bestaat, maar het tegendeel is waar. Door de fijne hoogte van de boxspring hoef je niet zo ver voorover te buigen dan bij een gewoon bed, waardoor het opmaken gemakkelijker gaat. De maníer van opmaken is alleen anders dan bij een gewoon ledikant en daarom geven wij je graag een aantal handige tips.

Begin met de topper


Het opmaken begint bij de topper, het optionele onderdeel van een boxspringset. Er wordt vaak gekozen voor een dergelijk topmatras, omdat die voor meer slaapcomfort zorgt en daarnaast het onderliggende matras beschermt. Tevens kost het opmaken van een boxspring met topper je weinig moeite. Je doet het hoeslaken namelijk niet om het matras, maar om de topper. Hierdoor hoef je bij het opmaken alleen de topper op te tillen en niet steeds het zwaardere matras. Daarnaast doet een hoeslaken om het gestoffeerde matras afbreuk aan het unieke uiterlijk van de boxspringcombinatie en dat is natuurlijk zonde.

Wij raden je aan om de topper niet alleen te voorzien van een hoeslaken, maar ook van een beschermende molton. Een molton onder het hoeslaken zorgt voor een goede opname van het vocht dat je ’s nachts verliest, waardoor de topper en het onderliggende matras fris blijven en langer meegaan.

Het dekbed


Na het opmaken van de topper is het dekbed aan de beurt om ‘aangekleed’ te worden. Er zijn veel soorten dekbedden verkrijgbaar: van een warm winterdekbed of ademend zomerdekbed, tot een 4-seizoenen dekbed met twee aparte delen. Het verschil zit hem met name in het materiaalgebruik. Zo zijn er dekbedden van polyester en dekbedden met een vulling van natuurlijke materialen zoals dons, katoen, wol en bamboe.

Wil je een luxe uitstraling creëren? Zorg er dan voor dat het dekbed iets breder is dan je matras/topper. Op deze manier kun je het mooi over beide zijkanten van het matras/de topper draperen, waardoor jouw bed een heuse hoteluitstraling krijgt.

Uit hygiënisch oogpunt is het aan te raden om het bed niet meteen strak op te maken als je ’s ochtends opstaat. Het is goed om het dekbed even open te slaan, zodat het vocht kan verdampen en de warmte eruit kan.

Kussens en andere bed-accessoires


De eerder genoemde hoteluitstraling creëer je ook vrij gemakkelijk met een aantal sierkussens, al dan niet in dezelfde stijl of kleur als het dekbedovertrek. Een mooie sprei of plaid erbij zorgt voor de finishing touch.

Advies van de specialist


Wil je graag advies bij het opmaken van jouw boxspring of heb je een andere slaapkamervraag? Bij onze verkooppunten kun je altijd terecht voor informatie. Maak online een afspraak of loop gewoon eens binnen bij een specialist bij jou in de buurt.

Terug naar nieuwsoverzicht