menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Boxspring met voetbord

Stel je bed samen

Een boxspring met voetbord heeft naast een luxueuze uitstraling ook veel andere voordelen. Wij zetten ze voor je op een rij.

Boxspring krijgt meer body


Op de eerste plaats geeft een voetbord een boxspring meer body en uitstraling. Een hoofdbord doet dat natuurlijk ook, maar met een voetbord is het plaatje helemaal compleet. Kijk en meet van tevoren wel goed of de boxspringcombinatie in de slaapkamer past, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Matrassen schuiven minder


Een ander belangrijk voordeel van een voetbord is de verminderde kans op het schuiven van de matrassen. Het voetbord houdt de matrassen als het ware tegen. Zeker als je een elektrisch verstelbare boxspring hebt en het hoofdeinde omhoog brengt, is een voetbord ideaal om de matrassen op hun plaats te houden. In combinatie met een hoofdbord wordt het schuiven van de matrassen helemaal tot een minimum beperkt.

Hebben jouw matrassen de neiging om niet (alleen) in de lengte te verschuiven, maar (ook) in de breedte? In onze blog geven we je een aantal handige oplossingen!

Bed gemakkelijker op te maken


Naast de hierboven genoemde voordelen zorgt een voetbord ook voor het gemakkelijker opmaken van het bed. Je kunt het dekbed en de dekens goed instoppen aan het voeteneinde, waardoor ze niet van het bed afglijden.

Het is wel belangrijk dat je het bed niet meteen strak opmaakt als je net wakker wordt, maar het even laat luchten. Sla het dekbed bijvoorbeeld over het voetbord heen (nog zo’n handig bijkomend voordeel), zodat de warmte eruit kan en het vocht kan verdampen. Hierdoor krijgen schimmels, bacteriën en huisstofmijt minder kans om zich in jouw bed te nestelen.

Mogelijkheden boxspring met voetbord


Voetborden zijn er in allerlei soorten en maten, van klassiek tot modern, en te bekleden met een stof naar keuze. Je kunt het voetbord helemaal afstemmen op jouw boxspring en/of hoofdbord, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een combinatie van verschillende stoffen kan ook prima.

Kies je voor een voetbord, maar wil je de deelbare functie van de boxsprings niet verliezen? Ga dan voor twee losse voetborden, waarmee je naast het plaatje ook nog de deelbare functie en daarmee het schoonmaak- en keer-/draaigemak behoudt.

Wil je meer informatie over een boxspring met voetbord? De adviseurs bij onze verkooppunten kunnen je van alle gewenste informatie voorzien. Maak een afspraak of loop gerust eens binnen.

Terug naar nieuwsoverzicht