Sleepworld Helmond

Ga naar website →
Engelseweg 156 b, 5705 AJ, Helmond, Nederland
0492 74 52 73, info@sleepworldhelmond.nl
Maandag 13.00 - 18.00 uur
Dinsdag 10.00 - 18.00 uur
Woensdag 10.00 - 18.00 uur
Donderdag 10.00 - 18.00 uur
Vrijdag 10.00 - 21.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag 12.00 - 17.00 uur

Henk en Mark van de Laarschot ken ik al jaren als betrouwbare vakgenoten. Geen vraag is teveel en het lijkt echt wel alsof alles mogelijk is. Ik heb dan ook veel vertrouwen in een lange en prettige samenwerking tussen Sleepworld en Hml Bedding.

Simon Corsten, Sleepworld Helmond

Nog niet zo lang geleden zijn we onze samenwerking gestart met SleepWorld Helmond. Simon en Angelique ken ik al heel wat jaren als gerespecteerde vakgenoten. Toen we dan ook om de tafel zaten en Hml Bedding de ruimte in de collectie mooi bleek op te kunnen vullen, was het eigenlijk vrij snel geregeld. Het is een mooie beddenspeciaalzaak met een eigen visie op winkelpresentatie. Goede prijsopbouw en veel mogelijkheden. Leuk om te zien hoe ze samen met de klant kijken naar hoe het bed moet worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit een start is van een lange-termijn samenwerking.

Mark van de Laarschot, Hml Bedding ambacht & maatwerk

Verzorgingsgebied

Helmond is ontstaan vanuit een nederzetting die al voor het jaar 1000 moet hebben bestaan, en werd in 1179 voor het eerst genoemd in een bul van Paus Alexander III. De stad werd in 1225 gesticht door Hertog Hendrik I van Brabant. Helmond heeft geen bewijzen bewaard van de toekenning van stadsrechten, maar algemeen gaat men ervan uit dat deze in dezelfde periode zijn verleend als van nabuur Eindhoven, dus in of rond 1232.

Helmond was eeuwenlang een centrum van textiele nijverheid die zich in de loop van de negentiende eeuw verder ontwikkelde tot een textielindustrie. Deze werd gestimuleerd door de komst van de Zuid-Willemsvaart, die Helmond met 's-Hertogenbosch en verder met noord- en westelijk Nederland verbond en naar het zuiden via Maastricht verder met het Luikse bekken en de Belgische gebieden langs de Maas. Overblijfselen van de textielindustrie zijn enkele villa's van textielfabrikantenfamilies aan het kanaal en aan de Aarle-Rixtelseweg, en twee nog actieve bedrijven, de firma Raymakers en de Vlisco.

Plaatsen in de omgeving van Helmond zijn onder andere: Stiphout, Aarle-Rixtel, Lieshout, Kranenbroek, Kloostereind en Muizenhol.