Slaapspecialist Drempt

Ga naar website →
Rijksweg 20, 6996 AC , Drempt, Nederland
0313 476 218, info@slaapspecialistdrempt.nl
Maandag 13.00 - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 - 18.00 uur
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag 09.00 - 21.00 uur
Zaterdag 09.00 - 17.00 uur
Zondag Gesloten
Buiten openingstijden Mogelijk op afspraak

In ons uitgebreid assortiment is al jaren een plek gereserveerd voor Hml Bedding. Wij werken hier graag mee samen, ze hebben een lange termijn visie, zijn flexibel en schakelen snel. De mensen zijn vriendelijk en hartelijk, en het is een echt familiebedrijf. De collectie is compleet, maar mocht er toch nog iets extra's geregeld moeten worden dan wordt dit snel en correct opgepakt.

Dennis Sessink, Slaapspecialst Drempt

Al jaren is er voor Hml Bedding een plaats in de collectie van Slaapspecialist Drempt. Waar Wim Sessink en mijn vader jaren terug aan zijn begonnen, hebben Dennis Sessink en ik verder mogen uitbouwen. Zowel Hml Bedding als Slaapspecialist Drempt zijn echte familiebedrijven en heel duidelijk gefocust op de lange termijn. Ze zijn altijd bereid om die extra stap te zetten indien nodig en ze zijn nooit tevreden met half werk. Bij vertrek neem ik altijd drie heerlijke Chupa Chups lolly’s mee uit de standaard op de balie. Eén voor mezelf en twee voor mijn kinderen. Zo weten ze thuis altijd wanneer ik weer in Drempt ben geweest.

Mark van de Laarschot, Hml Bedding ambacht & maatwerk

Verzorgingsgebied

Drempt is een plaats in de Gelderse gemeente Bronckhorst (voormalige gemeente Hummelo en Keppel) bestaande uit de dorpskernen Voor-Drempt en Achter-Drempt.

De beide kernen liggen in een agrarisch gebied in de Achterhoek. Voor-Drempt telt ongeveer 1030 inwoners en Achter-Drempt telt ongeveer 320 inwoners.[1] Inclusief de buitengebieden telt Drempt ruim 1800 inwoners.

Voor-Drempt moet al vroeg bewoond zijn geweest. In het voorjaar van 2011 werd daar een Germaanse nederzetting gevonden tijdens de aanleg van een gasleiding. Uit onderzoek door bureau RAAP bleek dat de nederzetting uit de 2e en 3e eeuw na Christus stamt. Bijzonder was daarbij de vondst van een bronzen fibula voorzien van een swastika motief en een onbeschadigd aardewerk potje dat naar Romeins voorbeeld werd nagemaakt[2]. Het tegenwoordige Voor-Drempt is ontstaan uit een kerk (de Sint-Joriskerk) en een school. Langs de Rijksweg ligt het dorpje met ongeveer 1300 inwoners. In Voor-Drempt zijn openbare voorzieningen zoals de openbare basisschool en het Dorpshuis. Deze zijn in 2014 ondergebracht in het nieuwgebouwde Kulturhus. Sindsdien zijn de katholiek basisschool St. Willibrordus uit Achter-Drempt en de openbare basisschool De Gildeschool uit Voor-Drempt samengevoegd tot basisschool De Klimtoren.

Achter-Drempt is ontstaan uit een kerk en een school. Langs de Zomerweg is een lint ontstaan van boerderijen en arbeiderswoningen. De rooms-katholieke Sint Willibrorduskerk vormt vanwege zijn massa een markant element tussen de relatief kleinschalige bebouwing. Het is een relatief jong dorp dat vanwege de bescherming van het omliggende landschap niet verder zal groeien.

Bij Achter-Drempt gaat de terrasrug geleidelijk over in het bouwland van het essenlandschap. De gronden rondom de bebouwde kom zijn vooral in gebruik als bouwland.

Het grootste deel van de bevolking werkt in een van de naburige steden en in de agrarische sector. De plaatselijke voetbalvereniging Drempt Vooruit (na de fusie met H&K uit het naburige Hoog-Keppel in 2003 HC'03 genoemd) is ooit uitgekomen in de 1e klasse van de zondagamateurs van de KNVB. De vereniging heeft het sportcomplex 't Doornslag als thuisbasis. Verder zijn er nog enkele kleine middenstanders.

De katholieke basisschool St. Willibrordus is sinds 2014 verdwenen en opgegaan in een fusie met de openbare basisschool in Voor-Drempt. Samen heten ze nu basisschool De Klimtoren, welke in Voor-Drempt staat.

In Achter-Drempt wordt ook jaarlijks het Drempts volksfeest (kermis) gehouden op de 3e maandag van september en de (zaterdagavond en) zondag ervoor.

Plaatsen in de omgeving van Drempt zijn onder andere: Hummelo, Doesburg, Hoog-Keppel, Angerlo, Laag-Keppel, Langerak en Toldijk.