menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Welk matras op boxspring?

Stel je bed samen

Welk matras je op een boxspring plaatst, bepaal je helemaal zelf. Alle soorten matrassen zijn in principe geschikt voor een boxspring, hoewel de combinatie van een boxspring met een pocketvering matras het meest voorkomt. De matraskeuze is reuze en elk matras heeft zijn eigen kenmerken, maar hoe kom je er nu achter welk matras het meest geschikt is voor jou? Je leest het in deze blog.

Welke matrassen voor op een boxspring zijn er?


Matrassen bestaan vaak uit meerdere lagen van verschillende materialen. De kenmerken van deze materialen bepalen de ondersteuning van het matras, hoe hij aanvoelt en ventileert. Dit bepaalt uiteindelijk het ligcomfort.

Matras met pocketveren op boxspring

Voor een matras op een boxspring is het matras met pocketveren het meest populair, dus laten we hiermee beginnen. Buiten het feit dat een matras met pocketveren erg veel steun biedt, heeft het ook een goed ventilerend en vochtregulerend vermogen door de open structuur. Als je veel transpireert en/of het snel warm hebt in bed, is dit een geschikt matras voor jou. Ook niet onbelangrijk: het matras biedt jouw lichaam voldoende ondersteuning, omdat de veren zijn verdeeld in verschillende comfortzones.

Koudschuim matras

Een ander soort matras is het koudschuim matras, ook wel ‘High Resilience’ (HR-)matras genoemd. Deze Engelse benaming verraadt al wat de belangrijkste eigenschap is: de hoge veerkracht. Het matras past zich daarnaast goed aan het lichaam aan en geeft het op die manier de juiste ondersteuning op de juiste plaats. Dit betekent een hoge conformiteit. Ook heeft het matras net als het pocketvering matras een uitstekend ventilerend en vochtregulerend vermogen. De naam ‘koudschuim’ heeft overigens niets te maken met het koud aanvoelen van het matras, maar met de manier waarop het wordt geproduceerd. Het koudschuim wordt eerst afgekoeld en daarna in blokken gesneden om het verder te verwerken.

Traagschuim matras

Last but not least het traagschuim matras. Dit matras staat bekend om zijn optimale drukverlaging, goede warmte-isolatie en conformiteit. Het vormt zich helemaal naar jouw lichaam, omdat het reageert op lichaamswarmte. Je voelt hierdoor geen drukpunten. Als je last hebt van gevoelige gewrichten en/of spieren of aan bed gekluisterd bent, is dit matras zeker aan te raden. De keuze voor het juiste matras op een boxspring is dus sterk afhankelijk van verschillende factoren.

Matraskeuze bij een boxspring


Nu je het een en ander weet van de eigenschappen van de verschillende matrassen, kun je makkelijker bepalen welk matras het beste bij jou past. Je moet in ieder geval rekening houden met meerdere factoren, zoals je lichaamstemperatuur tijdens de nachtrust, je gewicht, slaaphouding, en of je gevoelige spieren en/of gewrichten hebt. Als je extra ligcomfort wenst, kun je er ook nog voor kiezen om een matras topper op het matras te plaatsen.

We raden je aan altijd diverse matrassen op een boxspring te testen, voordat je een keuze maakt. Zo weet je zeker dat je het matras kiest dat het beste bij jou past. De enthousiaste medewerkers van onze verkooppunten helpen je hier graag bij!

Terug naar nieuwsoverzicht