menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Matras kopen: proefliggen of proefslapen?

Stel je bed samen

Wanneer je een matras koopt, wil je natuurlijk voor het matras gaan dat het beste bij jou past en waar je meteen goed op slaapt. Proefliggen of proefslapen is dan uitermate belangrijk, maar welke van deze opties heeft onze voorkeur? Je leest het in deze blog.

Proefliggen


We beginnen met de eerste en naar onze mening de beste optie: proefliggen. Maak online een afspraak bij een beddenspeciaalzaak of loop gewoon eens binnen en test diverse matrassen. Je voelt je er misschien niet prettig bij om op je gemak allerlei matrassen te proberen in de winkel, maar het is wel essentieel om tot een goede keuze te komen. De verkoopmedewerkers voorzien je bij het proefliggen uiteraard van deskundig advies.

Proefslapen


Als uitgebreid proefliggen in een winkel niet jouw ding is, kun je er voor kiezen om willekeurig een matras aan te schaffen en het thuis een tijdje te ‘proberen’. Proefslapen noemen we dit. Deze optie heeft echter niet onze (eerste) voorkeur en we leggen je uit waarom.

Gewenning aan het ‘verkeerde’ matras

Het is dus prima mogelijk om (online) zonder proefliggen en zonder deskundig advies een matras aan te schaffen. Echter, door het matras een tijdje thuis te testen (ongeveer 90-100 dagen), raak je er min of meer aan gewend, ook al past het matras in beginsel niet perfect bij jouw lichaam. Deze gewenning wil niet zeggen dat het matras je de juiste ondersteuning geeft op de juiste plekken.

Tuurlijk, je mag binnen een bepaalde termijn de matraskern omruilen als je niet tevreden bent, maar dit betekent wel dat je al geruime tijd niet lekker hebt geslapen. Wellicht heb je ook lichamelijke klachten gekregen door al die nachten op dat voor jou minder geschikte matras en dat is niet de bedoeling.

Deskundig advies bij een beddenspeciaalzaak


Om het bovenstaande te voorkomen, raden wij je aan om een matras altijd eerst in de winkel te proberen, voordat je tot aanschaf overgaat. De adviseurs staan voor je klaar om je hierbij te helpen en je te voorzien van alle gewenste informatie over de diverse mogelijkheden. Ga geruime tijd op zowel een zacht, medium en hard matras liggen (al dan niet in combinatie met een bijpassende topper) en ervaar wat je het prettigst vindt en wat het beste bij jouw lichaam past. De juiste ondersteuning is heel belangrijk!

Ga je graag met voorkennis naar de winkel? Via onze handige configurator kun je alle informatie vinden over onze matrassen en andere producten.

Geduld is een schone zaak


Als je een aantal matrassen in de winkel hebt geprobeerd en alle informatie van de adviseurs tot je hebt genomen, kun je met een goed gevoel een geschikt matras kopen. Mocht het matras alsnog niet zo fijn zijn als je had gedacht en gehoopt, dan kun je het in overleg met de dealer uiteraard omruilen voor een ander exemplaar. Geef het matras wel eerst een eerlijke kans. Het kan een paar dagen of soms weken/maanden duren voordat het vertrouwt voelt. Geduld is een schone zaak!

Terug naar nieuwsoverzicht