menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Matras als beste getest ook geschikt voor mij?

Stel je bed samen

Is een matras dat als beste getest wordt ook per definitie geschikt voor mij? Al jarenlang rijst deze vraag bij heel veel mensen die op zoek zijn naar een nieuw matras of boxspring.

In onze
ogen is dit ook best een logische vraag. Een nieuw matras of compleet bed is een grote aankoop en dat wil je niet over één nacht ijs laten gaan. Het is natuurlijk prettig om een houvast te kunnen hebben aan best geteste producten, maar de vraag is of dit altijd verstandig is.


De meningen over de testen van onder andere De Consumentenbond, om te kijken welk product het beste is, zijn altijd divers. De bedrijven die er goed uitkomen zullen altijd beweren dat het eerlijke testen zijn, en de partijen die er niet goed uitkomen zullen er altijd kritisch op zijn.

Hml Bedding is nog nooit getest dus we staan er redelijk blanco in. Waarom? Enerzijds omdat we geen marktvolume partij zijn zoals Auping of Ikea, anderzijds omdat we onze producten nog nooit betaald hebben aangeboden om daarna objectief mee te gaan in de uit te voeren test. Om die reden zijn wij van mening dat we best in staat zijn om een objectief antwoord te geven op de vraag of een matras dat als beste uit de test komt ook geschikt is voor iedereen.

Beoordeling matras


Eerst willen we benadrukken dat het belang van de uitkomst van zo een test erg groot is. Voor leveranciers is het een blamage als een veel verkocht, duur matras er slechter uitkomt dan een goedkoop basismatras. Dit levert naast heel veel omzetderving ook imagoschade op. Ook willen we benadrukken dat we zeker van mening zijn dat de testen onafhankelijk en objectief worden uitgevoerd, zonder dat er sprake is van belangenverstrengeling.

Beoordelingspunten


Waar het in onze ogen echter om gaat, en waarmee direct een gedeelte van de vraag beantwoord wordt, is waar het matras op wordt beoordeeld. Een matras dat gemaakt is om in combinatie met een lattenbodem zijn werk te doen, zou bijvoorbeeld nooit los (dus zonder lattenbodem) beoordeeld kunnen worden. Het desbetreffende matras is namelijk zo ontwikkeld dat het samen met de bijpassende lattenbodem een optimaal eindresultaat levert. Los van het element bedbodem, of zelfs op een compleet andere bedbodem is het testresultaat naast oneerlijk ook nietszeggend. Het beoordelen van de juiste materiaalcombinaties is dus een belangrijk punt.

Daarnaast is het van belang waar jij de meeste waarde aan hecht: duurzaamheid, aanpassingsvermogen of bijvoorbeeld warmte-/vochtregulatie. Als een matras zeer slecht scoort op het onderdeel aanpassingsvermogen, maar je bent juist op zoek naar een knoeperd van een matras, dan kan dit matras zeer slecht uit de test komen, maar voor jou wel ideaal zijn. Omgekeerd zien we vaak eenvoudige en harde matrassen veel punten op duurzaamheid scoren, terwijl het aanpassingsvermogen en daarmee het ligcomfort op zijn zachtst gezegd matig is.

O
ns inziens is het ook erg lastig om naast een testresultaat een waarde te leggen. Ofwel, wat mag 1% comfortabeler, warmer, kouder, steviger, duurzamer kosten? Dat zal echt compleet afhangen van de persoon aan wie je het vraagt. We hebben als Hml Bedding wel eens een maatwerk-/slaapcomfort product gemaakt samen met een verkooppunt dat in een test nooit de juiste prijs-/kwaliteitverhouding zou hebben gehad. Echter, de consument was maar wat blij dat het überhaupt door ons gemaakt kon worden.

Goed slapen vergt maatwerk


‘Goed slapen vergt maatwerk’ is de slogan van Hml Bedding en dat geldt zeker ook voor de matrassen. Lees vooral de testresultaten die je aanspreken, zie de verschillen in materiaalgebruik, laat je adviseren door iemand die luistert naar jouw persoonlijke wensen, behoeften en vertrouw erop dat je de juiste keuze maakt. Bij onze verkooppunten vind je absoluut producten die hun geld waard zijn, niet alleen van ons, maar ook van onze collega-leveranciers. Welk product jou het meest aanspreekt en waar jij dus uiteindelijk je geld aan uit wenst te geven, dat bepaal je te allen tijde zelf.

Terug naar nieuwsoverzicht