menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Romantische slaapkamer

Stel je bed samen

Een romantische slaapkamer is in een handomdraai te creëren. Met een mooie boxspring als eyecatcher is het begin al snel gemaakt. Wil je ook een romantische slaapkamer? In deze blog geven we je handige kleur- en stylingtips om je slaapkamer om te toveren tot een romantische ruimte.

Slaapkamer romantisch inrichten


De basis

De basis van elke slaapkamer is natuurlijk een fijn bed of heerlijke boxspring, al dan niet gecombineerd met een mooi, gedecoreerd hoofdbord. Bij een romantische slaapkamer wordt vaak gekozen voor ons hoofdbord Adagio, met een klein aantal knopen en mooie afronding. Of je nu voor een romantische slaapkamer kiest of niet, het allerbelangrijkste is dat je een bed kiest dat volledig aan jouw wensen voldoet. Je wilt tenslotte een slaapkamer die bijdraagt aan je nachtrust en daarvoor is een goed bed essentieel.

Kleur en inrichting

De (basis)kleuren in een romantische slaapkamer zijn veelal pastel- en taupe-/bruintinten. Zorg ervoor dat je een rustig geheel creëert. Ook zie je veel natuurlijke materialen terug en is de blikvanger, de boxspring, gestoffeerd in een neutrale kleur. De kleur van het beddengoed laat je goed aansluiten bij de kleurstijl van de slaapkamer. Kies voor meubels met een romantische uitstraling, deze zijn in een romantische slaapkamer vaak gedecoreerd. Denk aan een Frans nachttafeltje, een buikkastje of een mat wit gelakte, klassieke linnenkast. Daarnaast heb je natuurlijk nog de keuze voor de gordijnen. Deze zijn ook erg sfeerbepalend, zorg er daarom voor dat ze warmte uitstralen en passen bij de rest van het kleurenpalet. Het is natuurlijk prettig om in het donker te slapen, dus naast de kleur is het ook belangrijk dat de gordijnen voldoende licht tegenhouden om een fijne slaapplek te creëren.

Verlichting

Verlichting is ontzettend sfeerbepalend, dus het is verstandig hier van tevoren over na te denken. Je kunt nog zo’n romantische inrichting hebben, als de verlichting hard en kil is gaat dit niet overkomen. Probeer te werken met verschillende lichtpunten. Kies bijvoorbeeld voor twee lampen naast het bed en een lamp in het midden van de kamer, zorg ervoor dat je alle lampen kunt dimmen. Op deze manier kun je met de verschillende lichtbronnen spelen om de gewenste sfeer neer te zetten.

Accessoires

Als je het kleurenpalet en de inrichting hebt bepaald, kun je aan de slag met de accessoires zoals kussens en plaids. Om een romantische sfeer te creëren in de slaapkamer wordt vaak gebruik gemaakt van diverse stofsoorten en patronen zoals golven, krullen, ornamenten en bloemen. We zien ook veel kant, satijnachtige stoffen en breisels. Door deze patronen en stoffen te combineren, krijg je een warm en verrassend geheel. Ook fotolijstjes, schilderijen, sfeerverlichting en kaarsen mogen niet ontbreken in een romantische slaapkamer. Heb je ergens nog een oude kandelaar of koekoeksklok liggen? Voeg deze gerust toe en mix ze met romantische vaasjes in verschillende kleuren en maten. Vergeet ook de planten en bloemen niet, deze hebben veel voordelen. Welke? Lees snel verder!

Finishing touch

Om de kamer helemaal af te maken, kun je planten en bloemen toevoegen. Ze hebben een kalmerend effect en zorgen voor een betere luchtkwaliteit, minder stress, betere hersenfuncties en een betere slaap. Daarnaast zijn ze natuurlijk heel mooi als decoratie. Goede slaapkamerplanten zijn aloë vera, jasmijn, lavendel, Engelse klimop en de Sanseveria.

Houd de kamer netjes


Niet alleen planten en bloemen zorgen voor een betere nachtrust, ook de slaapkamer netjes en opgeruimd houden draagt daar aan bij. Niemand slaapt tenslotte lekker in een rommelige omgeving en de romantische sfeer die je wilde neerzetten is ook ver te zoeken als je het niet netjes houdt. Heb je echter geen of weinig opbergruimte? Een bijpassende dekenkist biedt een goede oplossing. Een dekenkist is decoratief en de perfecte opslagplek voor tijdschriften, boeken, kleding en andere spullen die rondslingeren.

Bed opmaken in een romantische slaapkamer


We hadden het natuurlijk al even over het beddengoed, je zorgt dat de kleuren hiervan mooi blenden met de rest van het geheel. Als je net wakker wordt is het beter om je bed even wat lucht te geven en het niet direct strak op te maken. Wanneer je je bed gaat opmaken zorg je ook voor een romantische uitstraling. Natuurlijk heb je de deken waaronder je slaapt en je hoofdkussen nodig, maar zorg ervoor dat je het bed rijk opmaakt, met extra kussens en een mooie sprei. Hierdoor krijgt het bed de gewenste uitstraling en stap jij ‘s avonds weer een heerlijk romantische slaapkamer binnen.

Staat de romantische slaapkamerstijl je aan en wil je meer informatie? Bekijk dan onze moodboards met bijbehorende kleur- en stylingtips.

Terug naar nieuwsoverzicht