menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Populaire slaapkamer kleuren

Stel je bed samen

Zijn populaire slaapkamer kleuren per definitie ook bevorderend voor jouw nachtrust? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, hebben we uitgezocht welke invloed de diverse kleuren hebben en hoe je ze het beste kunt toepassen in de slaapkamer.

De invloed van kleuren op jouw nachtrust


In de slaapkamer wil je tot rust komen en niet teveel prikkels krijgen. Felle (fluoriserende) kleuren staan bijvoorbeeld bekend om hun onrustige invloed, terwijl zachte (pastel)kleuren voor rust en kalmte zorgen. Zo word je onderbewust opgewekt van kleuren zoals donker oranje, rood en felgroen en dat is natuurlijk niet de bedoeling als jij je rustig wilt voorbereiden op de nacht. Lichte, zachte kleuren zijn dan een betere keuze. Je wordt er kalm van, waardoor de nacht ook rustig verloopt.

Kun je dan helemaal geen opvallende en donkere kleuren gebruiken in de slaapkamer? Jawel hoor! Zolang je deze combineert met lichte kleuren en ze niet overmatig gebruikt, is er niks aan de hand. Balans is hierbij heel belangrijk.

Inspiratie slaapkamer kleuren


Als basiskleuren voor de slaapkamer zijn beige, wit, lichtgrijs en pasteltinten altijd een goed idee en niet aan mode onderhevig. Je kunt deze zachte, lichte (pastel)kleuren prima combineren met populaire accentkleuren zoals blauw, geel en licht oranje. Als je het te gewaagd vindt om deze accentkleuren op de muren aan te brengen, kun je ze ook in de accessoires terug laten komen. Denk hierbij aan sierkussens, beddengoed en posters. Op deze manier hebben de accentkleuren geen negatieve invloed op jouw nachtrust.

Het voordeel van het neutraal en licht houden van de muren, en alleen felle of donkere kleuren te gebruiken in de accessoires, is dat je de accessoires gemakkelijk kunt vervangen. In de winter zijn de warme kleuren bruin, oranje en rood bijvoorbeeld erg prettig en sfeervol en in de zomer zorgen lichte kleuren zoals geel en blauw voor frisheid in de slaapkamer.

Een andere fijne bijkomstigheid van lichte muren is dat de slaapkamer er groter en ruimer door lijkt.

Meest gekozen kleuren


Voordat je bepaalt welke kleuren je de muren in de slaapkamer geeft, is het goed om te weten welke invloed ze hebben op jouw nachtrust. Kleuren hebben zonder meer effect op je gevoel en daarom is een goed kleurenpalet voor je slaapkamer erg belangrijk. We nemen de meest gekozen slaapkamer kleuren graag met je door.

Pasteltinten

Pasteltinten zijn zeer geschikt voor de slaapkamer en ook nog altijd populair. Zo staat lichtgroen voor geborgenheid en geluk en zorgt lichtroze voor geestelijk evenwicht. Ideaal voor de slaapkamer!

Beigetinten

Naast pastelkleuren zijn beigetinten ook geliefd. Het zijn natuurlijke, aardse kleuren die warmte en knusheid uitstralen. Denk hierbij aan taupe, crème en camel.

Accentkleuren

Meer opvallende, maar zeker niet minder populaire kleuren voor de slaapkamer zijn blauw, geel en licht oranje. De harmonieuze kleur blauw straalt rust uit. Geel doet je denken aan de zon en roept optimisme op, wat natuurlijk prettig is bij het opstaan. En tot slot straalt oranje vreugde en geluk uit. Prima kleuren dus om je slaapkamer mee op te fleuren.

Boxspring in bijpassende kleur


Als je een goed bed zoekt dat past bij jouw slaapkamer kleuren, is een boxspring zeker een aanrader. Niet alleen is het een bed dat lang meegaat, je kunt een boxspring ook laten bekleden in een stof naar keuze, passend bij jouw gekozen kleurenpalet.

Meer informatie en inspiratie


Om je nog meer inspiratie te geven voor populaire slaapkamer kleuren, hebben we op onze website diverse slaapkamerstijlen beschreven met handige tips en mooie afbeeldingen. Vraag ook (uit)gerust onze inspiratiefolder aan en/of laat je adviseren bij een van onze verkooppunten.

Terug naar nieuwsoverzicht