menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Kinder boxspring

Stel je bed samen

Een kinder boxspring is ideaal voor kinderen die graag slapen, spelen, lezen en chillen op dezelfde plek. Waaróm een boxspring uitermate geschikt is als multifunctioneel meubel voor in de kinderslaapkamer lees je in deze blog.

Boxspring kind


Een boxspring voor een kind is niet anders dan een ‘volwassen’ boxspring. Volwassenen kiezen veelal voor een tweepersoons variant, terwijl voor kinderen een eenpersoons boxspring voldoende is. Voor iedereen is een goede nachtrust belangrijk, zeker voor kinderen. Met een kinder boxspring creëer je een heerlijke slaapplek waar je kind echt tot rust kan komen.

Waarom een boxspring voor een kind?


Kinderen zijn volop in ontwikkeling en slaap is daarbij een hele belangrijke factor. Kinderen brengen veel tijd door in hun slaapkamer en in/op bed. Ze spelen en springen erop, het is daarom belangrijk dat het bed een stootje kan hebben. Een boxspring is een massief en stevig meubelstuk en kan het enthousiasme van kinderen dus zeker aan.

Voordelen kinder boxspring


Naast het feit dat een boxspring sterk is en niet snel kapot gaat, is een boxspring voor kinderen om meerdere redenen ideaal.

De afmeting van een kinder boxspring

Allereerst is de boxspring leverbaar in diverse afmetingen. Voor een kinder boxspring is de maat 90 x 200 cm het meest populair. Het is de reguliere maat voor een eenpersoons boxspring en dat is ruim voldoende voor kinderen. Breedtematen als 70, 80 en 100 cm behoren ook tot de mogelijkheden, evenals de lengtematen 210 en 220 cm. Wanneer je voor een standaard maat kiest, of iets groter, hebben je kinderen zeker jarenlang plezier van de boxspring.

De uitstraling van het bed

Een boxspring kan daarnaast gestoffeerd worden in een stof naar keuze. Een mooie roze of blauwe stof of juist een neutrale kleur zoals crème of antraciet past perfect in een kinderslaapkamer. Bij Hml Bedding kun je kiezen uit ruim 100 stoffen, voor elk kind wat wils! En wat voor jou als ouder wel prettig is, al deze stoffen zijn zonder meerprijs te kiezen. Wordt je kind verliefd op een bepaalde kleur, dan heeft dit geen extra gevolgen voor de prijs. Ook kan een boxspring gecombineerd worden met een mooi en handig hoofdbord. Hier kan het kind lekker tegenaan zitten om te lezen, muziek te luisteren of gewoon te chillen.

Extra opbergruimte

Is er wel wat extra opbergruimte nodig op de kinderkamer en wil je dit in stijl houden met de rest van de kamer? Dan is een dekenkist de uitkomst. Het is een handig en decoratief meubelstuk met veel ruimte voor speelgoed, boeken en andere prullaria. De dekenkist kan met dezelfde stof bekleed worden als de boxspring, maar ook een compleet andere stof is mogelijk.

Combinatiemogelijkheden


Een kinder boxspring is een compleet slaapsysteem dat bestaat uit de box, het matras en de matras topper. Voor de twee laatstgenoemde lagen kun je kiezen uit diverse soorten en comforttypes. Omdat kinderen over het algemeen nog niet zo groot en zwaar zijn, kan een zacht matras prima voldoen, maar dat is een kwestie van wat het kind prettig vindt liggen. Voor nog meer ligcomfort kan gekozen worden voor een (optionele) derde laag, de matras topper, die ook in diverse soorten verkrijgbaar is.

Om de juiste keuze te maken voor de kinder boxspring, raden we je aan om het kind eerst een aantal matrassen en matras toppers te laten testen, zodat er geen verkeerde keuze wordt gemaakt. Onze dealers staan voor je klaar om advies op maat te geven, zodat je kind voortaan lekker kan slapen (en jij ook 😉.

Terug naar nieuwsoverzicht