menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Hoe boxspring verhuizen?

Stel je bed samen

Als je gaat verhuizen koop je wellicht een nieuwe boxspring, maar je kunt natuurlijk ook je huidige boxspring meenemen als die nog niet aan vervanging toe is. Hoe kun je het beste de boxspring en toebehoren verhuizen en waar moet je op letten? Wij geven antwoord op deze veelgestelde vragen.

Stap voor stap boxspring uit elkaar halen


Een Hml Bedding boxspring demonteren en verhuizen is prima mogelijk dus dat is goed nieuws! We leggen stap voor stap uit hoe je dit het beste kunt aanpakken, zonder de boxspring, het hoofd-/voetbord, de matrassen en topper(s) te beschadigen. Voor het gemak noemen we al deze onderdelen de ‘boxspringcombinatie’.

Ons stappenplan geldt voor een vaste boxspringcombinatie. Voor het (de)monteren van een elektrisch verstelbare variant verwijzen we je graag naar de montagehandleiding op onze website.

Stap 1: hoofdbord en/of voetbord demonteren

Als jouw boxspring voorzien is van een voetbord, kun je daar het beste mee beginnen. Schuif het voetbord omhoog, zodat het los komt van het beslag. Hetzelfde doe je ook met het hoofdbord. Kijk bij het hoofdbord eerst of het bevestigd is met een stabiliserende bout. In dat geval dient deze eerst te worden losgeschroefd, voordat je het hoofdbord van het beslag kunt halen.

Stap 2: matrassen (en topper) verwijderen

Nu het hoofd- en voetbord zijn losgehaald van de boxspring, kun je gemakkelijk de matrassen en eventuele topper(s) van het bed halen en deze netjes in dik plastic verpakken.

Het is sowieso verstandig om alle onderdelen van de boxspringcombinatie goed in te pakken, vooral de randen en hoeken. Als de boxspring tijdens het verhuizen wat harder op de grond of een plint wordt gezet, loop je anders de kans dat de stof beschadigt. De stof kan bijvoorbeeld klem komen te zitten tussen de grond en de harde houten binnenkant van de bodem van de boxspring en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Stap 3: poten verwijderen

De derde stap is het losdraaien van de poten. Keer hiervoor de boxspring eerst om, zodat je er gemakkelijker bij kunt. Na het verwijderen van de poten, kan de boxspring voorzien worden van dik plastic en is ook deze klaar voor vervoer.

Vervoer van de boxspring


Als je alle onderdelen netjes hebt ingepakt, kan de verhuiswagen voorrijden om alles te vervoeren naar de nieuwe bestemming. We raden je overigens aan om de matrassen en topper(s) op de lange zijkant neer te zetten en goed vast te binden aan de zijwand van de verhuiswagen, zodat ze niet gaan schuiven en daardoor kunnen beschadigen.

Monteren boxspring op nieuwe plek


Onze boxsprings zijn technisch dusdanig afgemonteerd met hoogwaardige materialen, dat ze gemakkelijk te demonteren zijn en daarna weer opnieuw exact hetzelfde te monteren. Het frame en de poten worden bijvoorbeeld allemaal met draadeindes vastgezet in plaats van houtschroeven, hetgeen de (her)opbouw van de boxspring vergemakkelijkt.

Hulp nodig?


Heb je hulp nodig bij het verhuizen van je boxspring? Bij onze verkooppunten zijn altijd transportlatten op te vragen en is ook verpakkingsmateriaal te verkrijgen. De adviseurs voorzien je daarnaast graag van aanvullende verhuistips.

Terug naar nieuwsoverzicht