menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Goede boxspring, waar let je op?

Stel je bed samen

Een goede boxspring kopen, waar let je nu op? Je leest het vaak: een goede nachtrust is uitermate belangrijk voor jouw functioneren gedurende de dag. Maar waar wordt een goede nachtrust door bepaald?

Een goede boxspring voor een goede nachtrust


Natuurlijk door een goede boxspring, die samen met het matras en eventueel de matras topper voor jouw optimale slaapcomfort zorgt. Maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een goede boxspring? Wij zetten een aantal belangrijke zaken voor je op een rij:

1. Een goede boxspring bestaat uit diverse lagen


Een goede boxspring bestaat uit diverse lagen (boxspring, matras en matras topper) die volledig op elkaar zijn afgestemd. Het is belangrijk dat het hele slaapsysteem zich aanpast aan jouw lichaamsbouw. Dus niet enkel het matras of de matras topper. Vraag daarom altijd aan een specialist wat de mogelijkheden hierin zijn.

2. Kies het juiste schuim


Vraag altijd waaruit de matrassen bestaan. Als het goed is bestaan deze uit één of meerdere soorten schuim, in combinatie met één of meerdere pocket kernen. Deze moeten zijn voorzien van meerdere comfortzones. Zorg er altijd voor dat jij een matras kiest aan de hand van jouw slaaphouding, postuur en persoonlijke voorkeur. Ongeacht of je samen met je partner een bed koopt, jullie matrassen moeten aan jullie persoonlijke wensen zijn af te stemmen voor het perfecte ligcomfort van jullie beide. De juiste keuze voor het schuim dat er gebruikt wordt, bepaalt voor een groot gedeelte of je te maken hebt met een goede boxspring waarvan je jaar in jaar uit plezier hebt.

3. De juiste matras topper


De matras topper heeft ook veel invloed op het ligcomfort en hoe hard of zacht je op de boxspring ligt. Ook heeft het invloed op de warmte- en vochtregulerende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor een Vivace stretchpocket, deze heeft de hoogst mogelijke warmte- en vochtregulerende mogelijkheden. Het veertje ververst bij iedere beweging de lucht en zorgt ervoor dat het klimaat prettig blijft. Dit is ambacht en maatwerk ten top!

4. Goede ventilatie en warmte-/vochtregulatie


Ventilatie en warmte-/vochtregulatie zijn niet alleen van groot belang voor een goede nachtrust, maar ook voor een lange levensduur van de gebruikte materialen. Bij een goede boxspring is hier vanaf de bodemplaat rekening mee gehouden, door deze te voorzien van ventilatiegaten. Op deze manier blijft er een optimale luchtcirculatie mogelijk na het stofferen. Zorg er daarnaast voor dat de matrastijken gevuld zijn met een antibacteriële holle vezel, die zorgt voor een perfecte warmte- en vochtregulatie. Doordat deze vezel het vocht en de temperatuur niet opneemt, maar verplaatst, is een heerlijk klimaat gegarandeerd. Ook is de matrastijk hierdoor compleet wasbaar. Een heerlijk fris bed, dat is waar je toch het liefst induikt.

Nog een tip: belangrijk is ook dat je je bed ‘s ochtends niet opmaakt, maar gewoon open slaat, zodat de warmte eruit kan en het vocht kan verdampen. Dit voorkomt vervelende luchtjes, bacteriën of schimmel in je matras en topper.

5. Kies voor een duurzame investering met een goede boxspring


Wanneer je een boxspring koopt is het verstandig goed te kijken naar het duurzame karakter van de boxspring. Een goede boxspring is onder andere duurzaam doordat deze een degelijk metalen frame bevat. Door voor een metalen frame van A-kwaliteit te kiezen gaat het bed nooit kraken en piepen, en weet je zeker dat het jarenlang meegaat. Natuurlijk is het ook essentieel bij een goede boxspring dat alle materialen van hoge kwaliteit zijn. Kies voor de juiste combinatie van robuust, prettig en duurzaam.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je goed ligt op de boxspring die je koopt. Wil je advies over een boxspring van Hml Bedding? Maak dan een afspraak bij een verkooppunt bij jou in de buurt.

Terug naar nieuwsoverzicht