menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Goed slapen op vakantie

Stel je bed samen

Wil je op vakantie net zo goed slapen als thuis? Lees dan snel verder!

Bijna vakantie…


De vakantie staat voor de deur en je moet nog van alles doen en regelen om ervan te mogen genieten. Koffers inpakken, reispapieren klaarleggen, het huis netjes achterlaten, je kent het wel. Je hebt vaak nog een hoop dingen op je to-do-lijstje staan, voordat de reis eindelijk kan beginnen.

Hieronder geven we je een aantal handige tips om de vooraf-stress te voorkomen en om goed te slapen op vakantie.

Uitgerust op vakantie


Om uitgerust op vakantie te gaan, moet je stress proberen te vermijden. Dit kan bijvoorbeeld door ruim van tevoren al het een en ander klaar te leggen en te regelen. Het is verstandig en prettig om niet alles last-minute te doen, zodat je rustig naar de plaats van bestemming kunt. Neem ook echt de tijd om te vertrekken: ga op tijd naar het vliegveld of stap op tijd in de auto op weg naar het vakantieland. Las bij een autoreis ook voldoende rustpauzes in onderweg. Zo kom je uitgerust(er) aan en begin je fris en fruitig aan je welverdiende vakantie.

Wanneer je naar een land gaat met (veel) tijdsverschil, is het goed om je bij aankomst meteen aan te passen aan het ritme op de plaats van bestemming. Op die manier raakt je dag-/nachtritme het minst verstoort.

Reisdagboek


Als je eenmaal veilig bent aangekomen, kan de vakantie beginnen. De koffers worden uitgepakt en de omgeving wordt verkend. De kans is groot dat je veel prikkels krijgt op zo’n eerste (en volgende) dag(en). Wanneer je al die indrukken opschrijft in een dagboek, maak je je hoofd leeg en kun je ’s nachts beter slapen. Daarnaast heb je meteen een mooi reisverslag als souvenir!

Vast slaapritme


Ook op vakantie is het belangrijk om een vast slaapritme aan te houden. Je kunt natuurlijk gerust een keer een bedtijd-uitschieter hebben, maar probeer de volgende ochtend in ieder geval niet te laat op te staan.

Voldoende beweging


Tijdens de vakantie wil je misschien alleen maar relaxen en niet of nauwelijks bewegen. Toch is beweging juist aan te raden. Niet alleen om de vakantiecalorieën te verbranden, maar ook om goed te kunnen slapen. Een lange strand- of bergwandeling en een stukje zwemmen doen wonderen voor je nachtrust!

Niet te lang in bed blijven liggen


Uitslapen is ook iets dat bij vakantie vieren hoort. Thuis lukt dit misschien niet altijd dus in de vakantie neem je het ervan. Uiteraard is een keer uitslapen geen probleem, maar doe dit niet elke dag. Hoe vaker je uitslaapt, hoe meer disbalans er ontstaat in je slaap-/waakritme en dat resulteert in een minder goede slaap.

Praktische tips


Naast de genoemde tips zijn er nog een aantal praktische dingen waarmee je ook goed kunt slapen op vakantie. Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van oordopjes, een oog-/slaapmasker, een klamboe en je eigen hoofdkussen.

En wil je het vakantiegevoel nog lang vasthouden als je weer thuis bent? Met een boxspring uit onze collectie kun je het hele jaar door lekker slapen in jouw eigen luxe hotelkamer.

Fijne vakantie!

Terug naar nieuwsoverzicht