menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Eric van onze stofleverancier Textaafoam over Woven Bottles

Stel je bed samen

In gesprek over Woven Bottles: hoge kwaliteit meubelstoffen gemaakt van plastic flessen. Wat kunnen we verwachten in de toekomst en wat zijn de ontwikkelingen in de branche?

Hoe zie je de toekomst van de (traditionele) meubelstoffen?


Een traditionele stof blijft altijd bestaan. Echter, de standaard zal anders worden. Stoffen met gerecyclede content wordt het nieuwe normaal. Net als iedere andere branche,
dienen we in de meubelsector onze verantwoordelijkheid te pakken als het gaat om alle doelstellingen omtrent duurzaamheid (zie o.a. European Green deal). We lopen daarin ook achter op de meeste branches.

Wat betreft duurzaamheid verwachten we ook een inhaalslag en dat over 5 jaar de helft van onze omzet bestaat uit duurzame stoffen. We kunnen namelijk de reguliere stoffen ook in allerlei varianten bedenken; van gerecycled polyester gemaakt van RPET-flessen tot gerecycled wol, etc., etc.

De trend van transparantie en “hoe kan ik impact maken?” gaat zich ook snel doorvertalen naar de meubelindustrie. Woven Bottles is daar al een eerste antwoord op.

Hoe reageert de branche op Woven Bottles?


Dit verschilt heel erg per type bedrijf en per regio. De meer vooruitstrevende, jonge, hippe bedrijven zijn erg enthousiast en verkopen goed. Daarentegen zijn de wat traditionelere bedrijven iets meer afwachtend. Ze zijn bang dat ze te snel iets roepen en het dan misschien niet kunnen waarmaken. Om deze reden proberen we ook goede
informatie te verschaffen over de producten in de vorm van nieuwsbrieven en trainingen én hebben we een nieuw marketingprogramma opgezet.

Worden nieuwe ontwikkelingen op de markt over het algemeen goed opgepakt binnen de branche?


Dit is heel erg wisselend. Je hebt natuurlijk altijd trendsetters en trendvolgers. Bij sommige bedrijven passen nieuwe ontwikkelingen nou eenmaal niet zo snel in het plaatje.

Kunnen we een vervolg verwachten op Woven Bottles? En zo ja, welke richting en wanneer?


Jazeker! Voor Woven Bottles gaan we in de eerste helft van komend jaar nog uitbreiden met 2 à 3 artikelen. Zo willen we bijvoorbeeld een wolachtige stof en een lederlook stof
toevoegen aan de collectie. Daarnaast gaan we ook andere duurzame concepten lanceren, die uiteindelijk naast Woven Bottles komen te staan.

Zijn er nog andere branches waarin deze stoffen gebruikt worden?


Jazeker! Naast de beddenindustrie zie je de stoffen ook terug in de meubel- en projectenindustrie. Met projectenindustrie bedoel ik bijvoorbeeld kantoorinrichting. Daarnaast zie je ook dat de fashionindustrie er ook steeds meer mee bezig is.

Hoe vind je de samenwerking met Hml Bedding?


De samenwerking met Hml Bedding is heel prettig. Altijd een fijn proces en erg professioneel. Je ziet dat jullie met je vak bezig zijn. Jullie hebben een bepaalde visie, een
richting en daar werk je ook echt naartoe. Dit zie je niet altijd. Daarnaast zijn jullie ook gewoon normale mensen die niet te gek doen. Gewoon no-nonsense. Jullie doen het heel goed, maar jullie zijn je niet per se bewust van hoe goed jullie het doen en dat is mooi. Iedereen is relaxt en krijgt de ruimte om zijn of haar mening te geven. Gewoon professioneel. Jullie besteden oprechte aandacht aan nieuwe ontwikkelingen zoals Woven Bottles. Bedrijven zoals jullie hebben we nodig om een naam neer te zetten. Op deze manier kunnen we elkaar helpen.

Terug naar nieuwsoverzicht