menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Boxspring slaapcomfort

Stel je bed samen

‘Een boxspring zorgt voor een optimaal slaapcomfort’. Dit is een vaak gehoorde uitspraak, maar hoe zit dit precies en is het echt zo dat je op een boxspring meer slaapcomfort ervaart? We leggen het je haarfijn uit.​

Wat is een boxspring?


Een boxspring betekent letterlijk een ‘bak met veren’. Het is als het ware een onderstel (de box) met daar bovenop een matras en een matras topper. De box bestaat uit een ‘doos’ met pocketveren en een stevige bodemplaat die voorzien is van ventilatiegaten voor een optimale luchtcirculatie. Verder is de box afgedekt met een hoogwaardige toplaag en kan de box gestoffeerd worden met een stof naar keuze.

Hoe is een boxspring opgebouwd?


Een boxspring is opgebouwd uit meerdere lagen en is daarom een compleet slaapsysteem te noemen. De boxspring bestaat uit de box, het matras en de matras topper. In de boxspring werken we met een meerzone pocketveringsinterieur, die over de hele breedte van het bed veerkracht biedt. De boxspring is daarnaast ook voorzien van een degelijk metalen frame met daaronder zes poten.

Standaard zijn onze boxsprings voorzien van massief houten poten van 8 cm in de kleur wengé, maar andere kleuren en hoogtes zijn ook mogelijk.

Voordelen boxspring


Ben je van plan om een (nieuwe) boxspring aan te schaffen? Dit zijn de voordelen:

Ligcomfort

De boxspring bestaat uit meerdere lagen. Het lichaam krijgt extra ondersteuning door de combinatie van de box met het matras en de matras topper, wat zorgt voor een optimaal ligcomfort.

Luxe uitstraling

De boxspring kan bij Hml Bedding bekleed worden in een (luxe) stof naar keuze. Of je nu lederlook wenst of een velours uitstraling, het is allemaal mogelijk. Niet voor niets wordt een boxspring vaak een hotelbed genoemd.

De hoogte

Een boxspring is vaak hoger dan een gewoon bed, waardoor het gemakkelijk is om in- en uit te stappen. Ook dit verhoogt het comfort dat je ervaart.

Keuze uit vlak of elektrisch verstelbaar

Als je een fanatieke lezer of tv kijker bent of als jij je vermoeide benen even omhoog wilt leggen, is een elektrisch verstelbare boxspring een uitkomst. De vlakke en elektrisch verstelbare boxsprings kunnen ook prima naast elkaar functioneren, want ze hebben dezelfde technische opbouw en zijn daarom even hoog.

Ventilatie

De open verenstructuur zorgt voor een uitstekende ventilatie en luchtcirculatie. ’s Nachts verlies je veel vocht in de vorm van transpiratie. Het is erg belangrijk dat het vocht en de warmte goed getransporteerd worden, zodat de oppervlakte snel kan drogen en heerlijk comfortabel blijft. Dit zorgt voor een prettig en aangenaam slaapklimaat.

Combinatiemogelijkheden


Ook de combinatiemogelijkheden hebben invloed op jouw persoonlijke ligcomfort. Een boxspring is erg goed aan te passen aan jouw persoonlijke wensen. Het matras en de matras topper die je kiest, bepalen jouw slaapcomfort. Lig je liever op een erg soepel matras of heeft extra stevig juist jouw voorkeur? Alles is mogelijk, ook wanneer je partner totaal andere wensen heeft op het gebied van slaapcomfort. Onze gestoffeerde matrassen hebben dezelfde hoogte, zodat ze gemakkelijk met elkaar te combineren zijn. Dit geldt ook voor onze matras toppers die allemaal even hoog zijn. Zo kan iedereen zijn eigen ligcomfort samenstellen, zonder dat dit invloed heeft op het uiterlijk van de boxspringcombinatie.

Met behulp van onze handige configurator kun je zelf je eigen boxspring samenstellen. Daarnaast kun je natuurlijk ook een afspraak maken bij een van onze verkooppunten, zodat je de producten rustig kunt bekijken en testen.

Terug naar nieuwsoverzicht