menu
CONTACTGEGEVENS
Hml Bedding

E-mail: info@hmlbedding.nl
KVK: 17150997
BTW: NL818345548B01

Kantoor-/magazijnadres

​Van Leeuwenhoekweg 9
5482 TK Schijndel

Alleen op afspraak

Boxspring reinigen

Stel je bed samen

Je boxspring reinigen verlengt niet alleen de levensduur ervan, het is ook erg belangrijk voor je gezondheid. Door de boxspring goed te onderhouden, voorkom je namelijk dat je ziek wordt van allerlei bacteriën of schimmels. Hoe je het beste je boxspring en bijbehorende onderdelen onderhoudt, vertellen we je graag in deze blog.

Bed niet meteen opmaken


Onze eerste tip is om het bed niet meteen op te maken als je ’s ochtends wakker wordt. Sla het dekbed eerst even open, zodat de warmte eruit kan en al het vocht kan verdampen. Zo worden schimmels, bacteriën en huisstofmijt aangepakt en ontstaan er geen nare luchtjes.

Matras draaien en keren


Daarnaast is het belangrijk dat je regelmatig het matras draait en keert. Dit zorgt ervoor dat het matras langer meegaat, aangezien de materialen dan gelijkmatiger worden gebruikt. Plan het draai- en keermoment bijvoorbeeld telkens in als je het bed verschoont.

Je kunt het matras ook voorzien van een op 60 graden wasbare matrashoes/molton ter bescherming. Een molton heeft als eigenschap dat hij (transpiratie)vocht reguleert en absorbeert, zodat dit niet in het matras terecht komt. Een comfort-verhogende topper is daarnaast ook een hele goede optie als ‘beschermer’ van het matras.

Stofzuigen


Een ander onderhoud-advies is het grondig stofzuigen onder de boxspring. Zo voorkom je dat er teveel stof in de boxspring trekt. Vergeet bij de stofzuigroutine ook het matras en de topper niet. Als je deze onderdelen wekelijks stofzuigt, verleng je de levensduur ervan en heb je minder kans op huisstofmijt en andere vervelende beestjes.

Een gestoffeerd hoofdbord kun je ook prima met de stofzuiger reinigen. Doe dit wel met een speciaal mondstuk, zodat je de stof niet beschadigt. Bij een hoofdbord van een glad materiaal zoals lederlook volstaat het reinigen met een lauwwarme vochtige theedoek en het nadrogen met een droge doek. Gebruik bij het reinigen geen schoonmaakmiddelen! Deze middelen tasten de bovenlaag van de lederlook-stof aan, waardoor deze op den duur gaat bladderen.

Beddengoed wassen


Naast de hierboven genoemde tips is het regelmatig wassen van het beddengoed ook essentieel bij het onderhouden van je boxspring. Wij adviseren je om het beddengoed wekelijks te wassen op 60 graden. Met deze wasfrequentie en -temperatuur krijgen schimmels en bacteriën geen kans. Wanneer je een topper hebt, kun je de tijk ervan ook goed wassen, bijvoorbeeld 1x per half jaar op 40 graden. De topper wordt er veerkrachtig door en uiteraard weer helemaal schoon.

Het dekbed en kussen passen niet altijd in de wasmachine dus deze kun je beter naar de wasserette of stomerij brengen. Een paar keer per jaar is voldoende.

Aanvullende tips boxspring reinigen


Wil je nog meer tips voor het reinigen van je boxspring? Loop dan eens binnen bij een van onze verkooppunten en laat je deskundig adviseren. Zo zorgen we er samen voor dat je langer kunt genieten van jouw boxspring!

Terug naar nieuwsoverzicht